Fedora Linux Support Community & Resources Center
  #1  
Old 17th January 2013, 07:53 AM
tho.mei's Avatar
tho.mei Offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2005
Location: St. Gallen Switzerland or Christchurch, New Zealand
Age: 32
Posts: 712
windows_7ie
F18 Anaconda stops after language selection

I've installed F18 on an few boxes without any problems. I used the same method to install on all boxes: I wrote the ISO-image of the kde-live-cd (x86-64) to an USB-stick and booted it. Everything works just fine like that, until it comes to the thinkpad T420.

On the T420 the live-distro boots an runes well. KDE is working like it should. I can start anaconda with /usr/bin/liveinst. Anaconda presents the language selection. (Like http://www.linuxbsdos.com/wp-content...ng-600x450.png ) No problem so far.

Now I can click whatever I like, nothing happen. Anaconda just does nothing at all anymore. KDE and the rest of the live-distro is still running well. I can kill Anaconda an start it again…

The strange thing is that this does happen only on the T420.

Any idea?
__________________
tho.mei
I use KDE!
Many workstions and few servers running on Fedora or Scientific Linux professionally.
Using LINUX to do some scientific 3D-stuff.
I'm RHCT
Reply With Quote
  #2  
Old 17th January 2013, 10:30 AM
witek's Avatar
witek Offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 117
linuxchrome
Re: F18 Anaconda stops after language selection

The problem seems unsolvable
https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=882615
Reply With Quote
  #3  
Old 17th January 2013, 11:00 AM
tho.mei's Avatar
tho.mei Offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2005
Location: St. Gallen Switzerland or Christchurch, New Zealand
Age: 32
Posts: 712
windows_7ie
Unhappy Re: F18 Anaconda stops after language selection

Thanks witek

It's exactly the same bug. The there posted erros looks the same.
I reported it to the bugzilla.

See: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=882615#c8

But I'm still looking for a solution.
__________________
tho.mei
I use KDE!
Many workstions and few servers running on Fedora or Scientific Linux professionally.
Using LINUX to do some scientific 3D-stuff.
I'm RHCT
Reply With Quote
  #4  
Old 17th January 2013, 01:21 PM
ne0busin3sS Offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Minnetonka, Minnesota
Posts: 1
windows_8ie
Re: F18 Anaconda stops after language selection

Same issue here on an Intel big box: Asus P9x79 deluxe motherboard. The DVD runs fine but hangs at the language screen. Mouse and keyboard are detected.

Reply With Quote
  #5  
Old 17th January 2013, 02:04 PM
tho.mei's Avatar
tho.mei Offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2005
Location: St. Gallen Switzerland or Christchurch, New Zealand
Age: 32
Posts: 712
windows_7ie
Re: F18 Anaconda stops after language selection

Quote:
Originally Posted by ne0busin3sS View Post
Same issue here on an Intel big box: Asus P9x79 deluxe motherboard. The DVD runs fine but hangs at the language screen. Mouse and keyboard are detected.

Peals report it at the bugzilla too. see: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=882615#c8 This will make the bug more important and the picture may grows more completer. THANX
__________________
tho.mei
I use KDE!
Many workstions and few servers running on Fedora or Scientific Linux professionally.
Using LINUX to do some scientific 3D-stuff.
I'm RHCT

Last edited by tho.mei; 17th January 2013 at 04:40 PM.
Reply With Quote
  #6  
Old 17th January 2013, 05:11 PM
Jann5s Offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Location: The Netherlands
Posts: 7
linuxfirefox
Re: F18 Anaconda stops after language selection

The problem may be related to: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=893892 or to: http://www.forums.fedoraforum.org/sh...d.php?t=287532

Last edited by Jann5s; 17th January 2013 at 05:14 PM.
Reply With Quote
  #7  
Old 18th January 2013, 01:03 PM
tho.mei's Avatar
tho.mei Offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2005
Location: St. Gallen Switzerland or Christchurch, New Zealand
Age: 32
Posts: 712
windows_7ie
Re: F18 Anaconda stops after language selection

Quote:
Originally Posted by Jann5s View Post
It looks like https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=893892 describes the reason for the bug. The Thinkpad T420 comes with an internal UMTS-device. It's most likely this device stops anaconda. But the problem still isn't solved. The todays F18-images don’t work….

---------- Post added at 01:03 PM ---------- Previous post was at 08:33 AM ----------

To work around it, I installed F17-kde-livei. And upgraded it with yum to F18. Read: https://fedoraproject.org/wiki/Upgra...-.3E_Fedora_18 Afterward F18 works well.

This is a workaround, but not a solution.
__________________
tho.mei
I use KDE!
Many workstions and few servers running on Fedora or Scientific Linux professionally.
Using LINUX to do some scientific 3D-stuff.
I'm RHCT
Reply With Quote
  #8  
Old 19th January 2013, 08:16 AM
Ccming Offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 4
linuxfirefox
Re: F18 Anaconda stops after language selection

encountered the same problem, my laptop is thinkpad T60

tty3 said:

Quote:
INFO storage: error parsing blkid.tab: [Errno 2] No such file or directory: '/mnt/sysimage/etc/blkid.tab'
INFO storage: error parsing crypttab: [Errno 2] No such file or directory: '/mnt/sysimage/etc/crypttab'


---------- Post added at 03:16 PM ---------- Previous post was at 08:02 AM ----------

turn off wifi, then you can go on.
Reply With Quote
  #9  
Old 19th January 2013, 10:38 AM
Sargot Offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2009
Location: Berlin
Posts: 7
linuxfirefox
Re: F18 Anaconda stops after language selection

i have the same problem with a R400 i reported at bugzilla as well
Reply With Quote
  #10  
Old 19th January 2013, 10:48 AM
Ccming Offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 4
windows_xp_2003firefox
Re: F18 Anaconda stops after language selection

Quote:
Originally Posted by Sargot View Post
i have the same problem with a R400 i reported at bugzilla as well
I got the solution, turn off your wifi hardware, it'll be OK.
Reply With Quote
  #11  
Old 19th January 2013, 10:55 AM
tho.mei's Avatar
tho.mei Offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2005
Location: St. Gallen Switzerland or Christchurch, New Zealand
Age: 32
Posts: 712
linuxfirefox
Re: F18 Anaconda stops after language selection

Quote:
Originally Posted by Ccming View Post
I got the solution, turn off your wifi hardware, it'll be OK.
It may does not work if you have got a internal UMTS-modem. Not really a solution for every body.
__________________
tho.mei
I use KDE!
Many workstions and few servers running on Fedora or Scientific Linux professionally.
Using LINUX to do some scientific 3D-stuff.
I'm RHCT
Reply With Quote
Reply

Tags
anaconda , f18 , language , selection , stops

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
fedora 14 kde spin+language selection gasdim Installation, Upgrades and Live Media 1 30th December 2010 06:24 PM
Anaconda freezes after lang selection - RAID issues? LostGhost Installation, Upgrades and Live Media 2 13th March 2008 04:24 AM
FC5 - Anaconda Stops when it's about to begin installing fooDK EOL (End Of Life) Versions 0 15th February 2007 04:14 PM
anaconda freezes at language selection s0meguy Installation, Upgrades and Live Media 4 19th September 2006 05:18 PM
Language Selection for Gnome rowie Using Fedora 0 29th April 2005 11:24 AM


Current GMT-time: 02:37 (Sunday, 22-10-2017)

TopSubscribe to XML RSS for all Threads in all ForumsFedoraForumDotOrg Archive
logo

All trademarks, and forum posts in this site are property of their respective owner(s).
FedoraForum.org is privately owned and is not directly sponsored by the Fedora Project or Red Hat, Inc.

Privacy Policy | Term of Use | Posting Guidelines | Archive | Contact Us | Founding Members

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, vBulletin Solutions, Inc.

FedoraForum is Powered by RedHat