Fedora Linux Support Community & Resources Center
  #1  
Old 26th June 2007, 02:51 AM
bowens44 Offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 89
Question compiz not working on Fedora 7

I have been unable to get compiz to work on Fedora 7. Beryl works just fine. I am using the Nvidia drivers. I was going to install compiz-fusion but decided to try compiz first. With compiz I get windows without buttons or borders and windows that can't be moved or closed.

I would appreciate any help offered.

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 26th June 2007, 04:21 AM
stevea
Guest
 
Posts: n/a
There is a long thread on compiz/beryl - search the forum.. These are neat eyecandy, but it seems that they are still quite dependent on the graphics settings and driver features and AFAIK no one has a detection script to tell you if you have a chance of succeeding. Instead you are expectdedto try, fail (often with a lot of difficulty) revize your driver & xorg.conf and then try again. Very sad actually.

FWIW my ATI laptop chip runs compiz w/ no problem and locks hard when I try to start beryl. I realize there are half a dozen things I could try ... but I don't have 1 or 2 hours to play. Great software (tho' mostly useless IMO) but the installation and support detail for the various devices is primitive at best.
Reply With Quote
  #3  
Old 26th June 2007, 04:22 AM
Gnafu the Great Offline
Gideon Mayhak
 
Join Date: May 2007
Location: Harrisonburg, VA, USA
Posts: 771
If you are just choosing Compiz with beryl-manager, the same thing happens to me. You might want to try disabling Beryl and starting Compiz via the Desktop Effects option. Beryl is much cooler than Compiz, but Compiz-Fusion 0wnz them both . You might wanna try installing Compiz-Fusion and see how it works.
__________________
Something new coming to this space soon...
Reply With Quote
  #4  
Old 26th June 2007, 12:07 PM
bowens44 Offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 89
Trying to install Compiz-Fusion is what started this process. I installed it and it didn't work. I had windows withut title bars or buttons. I couldn't manipulate open windows in any way.
Reply With Quote
  #5  
Old 26th June 2007, 12:18 PM
psyklops Offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 344
Do you have compiz installed?

Are you using the livna packaged nvidia drivers?

try turning on aiglx/xgl with 'livna-config-display --tui -a'
Reply With Quote
  #6  
Old 27th June 2007, 01:21 AM
bowens44 Offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 89
'livna-config-display --tui -a' did the trick!!

Thanks for your help
Reply With Quote
Reply

Tags
compiz, fedora, working

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Compiz not working on F10? Vector Using Fedora 22 4th June 2009 10:30 PM
Compiz settings manager not working with Fedora 10 Thaidog Using Fedora 4 6th January 2009 11:44 AM
fedora 8 Emerald/compiz fusion not working correctly mircobeaker Using Fedora 3 26th November 2007 05:02 PM
Fedora 8 - compiz no longer working sptj Using Fedora 11 17th November 2007 08:09 AM
Fedora 7 +Intel965+ [Beryl, Compiz, Compiz-Fusion] Freezes bala04 Hardware & Laptops 0 15th September 2007 08:43 PM


Current GMT-time: 23:49 (Saturday, 23-09-2017)

TopSubscribe to XML RSS for all Threads in all ForumsFedoraForumDotOrg Archive
logo

All trademarks, and forum posts in this site are property of their respective owner(s).
FedoraForum.org is privately owned and is not directly sponsored by the Fedora Project or Red Hat, Inc.

Privacy Policy | Term of Use | Posting Guidelines | Archive | Contact Us | Founding Members

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, vBulletin Solutions, Inc.

FedoraForum is Powered by RedHat