Fedora Linux Support Community & Resources Center

Go Back   FedoraForum.org > The Dungeon > Archived (Click Header To See Sub-Forums) > F26 Development Forum
FedoraForum Search

Forgot Password? Join Us!

F26 Development Forum F26 Development Forum Pretty much exactly what it sounds like it is. This is the place to discuss and assist in the community development of F26. WARNING: Any pre-release versions, Beta included, are for experienced testers only. Back up all existing data and read all threads in the version Development Forum before attempting an install. Errors can and will likely occur which may include data destruction or inability to boot other partitions on any and possibly all attached hard drives. While FedoraProject needs and appreciates testers, you must remember to report issues directly to Bugzilla, after checking for pre-existing bugs.

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11th May 2017, 08:03 PM
erm67 Offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2014
Location: Italy
Posts: 88
linuxfedorafirefox
[Solved] gnome doesn't like systemd automount

Updated my system today with fedup, everything went smoothly but now the logs are full with messages like this every minute or so:

Code:
294967295 subj=system_u:system_r:init_t:s0 msg='unit=sysstat-collect comm="systemd" exe=
mag 11 20:10:34 LenovoB590.lan systemd[1]: Unmounting /mnt/dlna...
mag 11 20:10:34 LenovoB590.lan systemd[1]: Unmounted /mnt/dlna.
mag 11 20:10:34 LenovoB590.lan systemd[1]: mnt-dlna.automount: Got automount request for /mnt/dlna, triggered by 3406 (gvfs-udisks2-vo)
mag 11 20:10:34 LenovoB590.lan systemd[1]: Mounting /mnt/dlna...
mag 11 20:10:34 LenovoB590.lan systemd[1]: Mounted /mnt/dlna.
mag 11 20:11:34 LenovoB590.lan systemd[1]: Unmounting /mnt/dlna...
mag 11 20:11:34 LenovoB590.lan systemd[1]: Unmounted /mnt/dlna.
mag 11 20:11:34 LenovoB590.lan systemd[1]: mnt-dlna.automount: Got automount request for /mnt/dlna, triggered by 3503 (gsd-housekeepin)
mag 11 20:11:34 LenovoB590.lan systemd[1]: Mounting /mnt/dlna...
mag 11 20:11:34 LenovoB590.lan systemd[1]: Mounted /mnt/dlna.
mag 11 20:12:34 LenovoB590.lan systemd[1]: Unmounting /mnt/dlna...
mag 11 20:12:34 LenovoB590.lan systemd[1]: Unmounted /mnt/dlna.
mag 11 20:12:34 LenovoB590.lan systemd[1]: mnt-dlna.automount: Got automount request for /mnt/dlna, triggered by 5558 (gvfsd-trash)
mag 11 20:12:34 LenovoB590.lan systemd[1]: Mounting /mnt/dlna...
mag 11 20:12:34 LenovoB590.lan systemd[1]: Mounted /mnt/dlna.
mag 11 20:13:34 LenovoB590.lan systemd[1]: Unmounting /mnt/dlna...
mag 11 20:13:34 LenovoB590.lan systemd[1]: Unmounted /mnt/dlna.
mag 11 20:13:34 LenovoB590.lan systemd[1]: mnt-dlna.automount: Got automount request for /mnt/dlna, triggered by 5558 (gvfsd-trash)
mag 11 20:13:34 LenovoB590.lan systemd[1]: Mounting /mnt/dlna...
mag 11 20:13:34 LenovoB590.lan systemd[1]: Mounted /mnt/dlna.
Otherwise everything is working well....

Last edited by erm67; 12th May 2017 at 11:22 PM.
  #2  
Old 12th May 2017, 07:21 PM
erm67 Offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2014
Location: Italy
Posts: 88
linuxfedorafirefox
Re: gnome doesn't like systemd automount

It happens every minute because of my settings in fstab:
Code:
x.x.x.x:/dlna /mnt/dlna nfs	defaults,_netdev,timeo=20,x-systemd.automount,x-systemd.device-timeout=20,x-systemd.idle-timeout=1min,rsize=65536,wsize=65536 0 0
nevertheless gnome should not request to mount it, otherwise x-systemd.automount is useless.
  #3  
Old 12th May 2017, 11:24 PM
erm67 Offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2014
Location: Italy
Posts: 88
linuxfedorafirefox
Re: gnome doesn't like systemd automount

Code:
x.x.x.x:/archive /mnt/archive nfs noauto,_netdev,timeo=20,x-systemd.automount,x-systemd.device-timeout=20,rsize=65536,wsize=65536 0 0
fixed adding noauto in fstab .... it worked also without it in f25
 

Tags
automount, gnome, systemd

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
F23 Gnome doesn't automount CD/DVD dsavio Using Fedora 5 25th March 2016 02:40 PM
Why doesn't systemd start postgresql? Palooka Using Fedora 7 23rd November 2014 08:13 PM
systemd doesn't restart dovecot marcushall Using Fedora 0 24th January 2014 08:16 PM
systemd, nfs, automount old486whizz Using Fedora 5 31st March 2013 04:29 AM
Systemd - Automount jvillain F16 Development 0 8th January 2011 09:55 PM


Current GMT-time: 22:33 (Saturday, 19-08-2017)

TopSubscribe to XML RSS for all Threads in all ForumsFedoraForumDotOrg Archive
logo

All trademarks, and forum posts in this site are property of their respective owner(s).
FedoraForum.org is privately owned and is not directly sponsored by the Fedora Project or Red Hat, Inc.

Privacy Policy | Term of Use | Posting Guidelines | Archive | Contact Us | Founding Members

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, vBulletin Solutions, Inc.

FedoraForum is Powered by RedHat