FedoraForum.org - Fedora Support Forums and Community
Page 5 of 5 FirstFirst ... 3 4 5
Results 61 to 63 of 63
  1. #61
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    1

    Re: RESOLVED: how to configure yum to get through proxy?

    After reading most of these posts I did not see this answer anywhere which to me seems quit simple. But I am just a beginer.

    # The proxy server - proxy serverort number
    proxy=http://mycache.mydomain.com:3128
    # The account details for yum connections
    proxy_username=yum-user
    proxy_password=qwerty

    ---------- Post added at 10:07 AM ---------- Previous post was at 10:04 AM ----------

    I did not put that face in my post, something happened after I hit submit, my appologies.

  2. #62
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Earth
    Posts
    1

    Re: RESOLVED: how to configure yum to get through proxy?

    Thanks niravshahecom

  3. #63
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    15

    Re: RESOLVED: how to configure yum to get through proxy?

    Sorry. Some may call this issue resolved, but I am not very happy with this solution. Firstly, what about the (not uncommon) case where one needs to use a proxy at work, but no proxy at home (and a laptop that is used both places). Now with Fedora 16 this is pretty easily configured in network preferences. But this configuration is not used by yum. How come? And, we have a automatic proxy configuration through a proxy.pac, where the actual proxy may change quite often (some kind of load balancing, I guess). I know it is still solvable by inspecting the proxy.pac file, and extracting the actual proxy address. But then it is too difficult for most users. I would like yum to use the same configuration as the browser. It works fine in chromium.

Page 5 of 5 FirstFirst ... 3 4 5

Similar Threads

  1. How can I configure Fedora 7 to go through proxy?
    By youhaodeyi in forum Using Fedora
    Replies: 1
    Last Post: 29th July 2007, 01:40 PM
  2. How do I configure Fedora 7 go through proxy?
    By youhaodeyi in forum Using Fedora
    Replies: 1
    Last Post: 26th July 2007, 02:34 AM
  3. FC 2 configure yum/up2date to get through a proxy
    By griguolin in forum Servers & Networking
    Replies: 0
    Last Post: 27th October 2004, 11:42 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •