preparation of replica failed
FedoraForum.org - Fedora Support Forums and Community
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Join Date
    Sep 2018
    Location
    sweden
    Posts
    1
    Windows NT 10.0 Firefox 62.0

    preparation of replica failed

    Ive encountered a issue when preparing for ipa migration.
    On the source ipa server.

    ipa-replica-prepare newipaserver.example.com --ip-address x.x.x.x
    Directory Manager (existing master) password:

    Preparing replica for newipaserver.example.com from oldipaserver.example.com
    preparation of replica failed: cannot connect to u'ldaps://oldipaserver.example.com:7390': LDAP Server Down
    cannot connect to u'ldaps://oldipaserver.example.com:7390': LDAP Server Down
    File "/usr/sbin/ipa-replica-prepare", line 529, in <module>
    main()

    File "/usr/sbin/ipa-replica-prepare", line 391, in main
    update_pki_admin_password(dirman_password)

    File "/usr/sbin/ipa-replica-prepare", line 247, in update_pki_admin_password
    bind_pw=dirman_password

    File "/usr/lib/python2.6/site-packages/ipalib/backend.py", line 63, in connect
    conn = self.create_connection(*args, **kw)

    File "/usr/lib/python2.6/site-packages/ipaserver/plugins/ldap2.py", line 846, in create_connection
    self.handle_errors(e)

    File "/usr/lib/python2.6/site-packages/ipaserver/plugins/ldap2.py", line 736, in handle_errors
    error=u'LDAP Server Down').

    Ive also encountered the same issue on a test environment, but i cant fully reproduce the circumstances.
    ipactl restart had no effect.

    # ipactl status
    Directory Service: RUNNING
    KDC Service: RUNNING
    KPASSWD Service: RUNNING
    DNS Service: RUNNING
    MEMCACHE Service: RUNNING
    HTTP Service: RUNNING
    CA Service: RUNNING

    Seems like a known issue but i cant find a solution.

  2. #2
    Join Date
    Dec 2017
    Location
    USA
    Posts
    57
    Windows 7 Firefox 61.0

    Re: preparation of replica failed

    For some reason port 7390 does not sound familiar to me. Is that really the port on which your freeipa domain is serving ldaps?
    If I recall correctly, there is some script during a replica setup (afetr the replica-prepare, I would gather; I wonder if replica-prepare is new) that will check the connectivity to the master ipa server.
    Of course, obviously ensure the ports are open and the network is not restricting any of the intended traffic.

  3. #3
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    central NY, USA
    Posts
    1,134
    Linux Firefox 60.0

    Re: preparation of replica failed

    Change - the only constant.

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 22nd June 2015, 12:41 PM
  2. error after desktop preparation in f14
    By naved in forum Installation, Upgrades and Live Media
    Replies: 0
    Last Post: 18th May 2011, 07:17 PM
  3. LV Louis Vuitton Replica Handbag
    By 925silverangel in forum Programming & Packaging
    Replies: 0
    Last Post: 8th September 2009, 08:54 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •