FedoraForum.org - Fedora Support Forums and Community
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    139
    Linux (Android 7.0) Chrome 67.0.3396.87

    F28 update-grub does not pick up full openSUSE command line

    Starting from F28 grub2 does not pick up the full openSUSE command line. To get USB3 to function on my PC I need to add "iommu=soft". Therefor I have to add openSUSE to the /etc/grub.d/40_Custom file. With openSUSE the full Fedora command line is picked up.

    For about 2 years I have had the same problem with Kubuntu and Linux Mint, that update-grub does not pick up the full command line for Fedora and openSUSE. What is happening??

  2. #2
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    139
    Linux (Android 7.0) Chrome 67.0.3396.87

    Re: F28 update-grub does not pick up full openSUSE command line

    Am I really the only one to have experienced this dual boot problem??

  3. #3
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Montreal, Que, Canada
    Posts
    5,166
    Linux (Fedora) Firefox 61.0

    Re: F28 update-grub does not pick up full openSUSE command line

    My primary boot is Fedora 28, but I dual boot with Tumbleweed, both gnome and kde. I have no problems.

    Perhaps you need to try, using openSUSE

    sudo grub2-install /dev/sdx where x is the openSuse disk drive.
    You may have chosen to not install the boot loader into the mbr.
    Last edited by lsatenstein; 13th July 2018 at 07:37 PM.
    Leslie in Montreal

    Interesting web sites list
    http://forums.fedoraforum.org/showth...40#post1697840

  4. #4
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    139
    Linux (Android 7.0) Chrome 67.0.3396.87

    Re: F28 update-grub does not pick up full openSUSE command line

    Thanks Leslie! My Linux partitions are on a GPT disk, and when I get away with (usually nowadays) I upgrade rather than fresh install. I am not quite sure but I think I installed the openSUSE boot loader to /dev/sdb7 rather than to /dev/sdb

    Anyway did "sudo grub2-install /dev/sdb" which seemed successful. Reboted to Fedora 28 to do "update-grub" but the kernel command line still does not contain "iommu=soft"

Similar Threads

  1. [SOLVED]
    GRUB :: menu.lst :: GRUB starts in command line
    By cinsevarg in forum Using Fedora
    Replies: 4
    Last Post: 3rd December 2010, 08:21 PM
  2. GRUB Command Line
    By splattice in forum Using Fedora
    Replies: 17
    Last Post: 20th June 2009, 03:18 PM
  3. Booting to a GRUB command line ??
    By Focal in forum Using Fedora
    Replies: 6
    Last Post: 27th November 2006, 08:25 AM
  4. grub only a command line now after fc3 to fc5
    By storlied in forum EOL (End Of Life) Versions
    Replies: 9
    Last Post: 22nd March 2006, 12:25 PM
  5. Replies: 4
    Last Post: 3rd March 2006, 09:49 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •