FedoraForum.org - Fedora Support Forums and Community
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Join Date
    Mar 2018
    Location
    france
    Posts
    34
    Linux (Fedora) Firefox 60.0

    No valid Kits found

    Hello,
    I work under Fedora 28 server x86_64, I installed Qt, with this command line: dnf install qt-devel qt-doc qt-creator.
    But when I make new project empty into Qtcreator 4.6.2 it returns to me:
    No valid Kits found ....
    I had to forget a something but what?

  2. #2
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Canberra
    Posts
    2,952
    Linux Firefox 52.0

    Re: No valid Kits found

    Do you have gcc (or some other C++ compiler) installed ?

    User error. Please replace user and try again

  3. #3
    Join Date
    Mar 2018
    Location
    france
    Posts
    34
    Linux (Fedora) Firefox 60.0

    Re: No valid Kits found

    yes i have GCC and LLVM, aloso Qtcreator saw GCC:
    i have this new error message : Failed to set up kit for Qbs: Could not determine whether Qt is a static build.

  4. #4
    Join Date
    Mar 2018
    Location
    france
    Posts
    34
    Linux (Fedora) Firefox 60.0

    Re: No valid Kits found

    the error is in the option == build & Run

  5. #5
    Join Date
    Jul 2018
    Location
    Germany
    Posts
    1
    Linux (Fedora) Chrome 67.0.3396.99

    Re: No valid Kits found

    I had the same problem with Fedora 28 and this worked for me:

    1. Select Tools -> Options in the menu
    2. Go to Build & Run and select the tab Qt Versions
    3. Change the qmake location from /usr/bin/qmake-qt5.sh to /usr/bin/qmake-qt5

    Hope it helps.
    Last edited by Wolpertinger; 6th July 2018 at 04:05 PM.

Similar Threads

  1. [Problem] No valid bootloader target device found Fedora21
    By IslamNet in forum Installation, Upgrades and Live Media
    Replies: 17
    Last Post: 4th March 2016, 01:35 AM
  2. No valid boot loader target device found.
    By Coquelard in forum Installation, Upgrades and Live Media
    Replies: 2
    Last Post: 7th January 2016, 12:28 AM
  3. Valid xpm library not found
    By oriveira2003 in forum Installation, Upgrades and Live Media
    Replies: 4
    Last Post: 10th February 2012, 11:22 AM
  4. No valid devices were found
    By Ramon in forum Installation, Upgrades and Live Media
    Replies: 2
    Last Post: 21st November 2005, 09:41 PM
  5. No valid device found to create file system
    By moonmoth in forum Installation, Upgrades and Live Media
    Replies: 1
    Last Post: 25th July 2005, 03:04 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •