FedoraForum.org - Fedora Support Forums and Community
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Join Date
    Nov 2017
    Location
    Sao Jose dos Campos, Brasil
    Posts
    2

    Problem with onboard sound on Asus Sabertooth 990FX R2.0

    Hello Folks!

    My name is Rodrigo Cesar Banhara. Nice to meet youl, folks!!! =DD

    I am from Brazil. My English is so so, please pardon me for any error, because my mother language is Portuguese Brazilian.

    The motherboard is this:

    https://www.asus.com/Motherboards/SABERTOOTH_990FX_R20/

    CPU is AMD FX-8150 8 cores.

    The sound of my motherboard is onboard.

    In Fedora 26 Live DVD the sound is not available.

    I cant install because Windows 10 takes all the space.

    On other distros, like Kubuntu, Mint, sound is ok.

    What to do on my live sessions to enable the sound?

    Is there any magic trick?

    Thanks!!!!

    []s
    Apometron
    https://about.me/apometron

  2. #2
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Australia
    Posts
    45

    Re: Problem with onboard sound on Asus Sabertooth 990FX R2.0

    Need to install rpm-fusion repo and install media codecs as not suppied with Fedora as they are 3rd party sofeware. ... .....follow the instructions here... ...... https://rpmfusion.org/Configuration/

  3. #3
    Join Date
    Nov 2017
    Location
    Sao Jose dos Campos, Brasil
    Posts
    2

    Thumbs up Re: Problem with onboard sound on Asus Sabertooth 990FX R2.0

    Thanks, LinuxBlue, I did saved it on my Firefox sync. So when I load the Live DVD I will know what to do. =)

    []s
    Apometron
    https://about.me/apometron

Similar Threads

  1. Sabertooth 990fx/gen3 r2.0
    By lockheed02 in forum Hardware & Laptops
    Replies: 3
    Last Post: 4th May 2013, 04:54 PM
  2. Yet another onboard sound problem
    By FrozenCode in forum Hardware & Laptops
    Replies: 9
    Last Post: 4th September 2005, 07:26 PM
  3. Sound problem with VIA onboard sound in FC3
    By davidswe in forum Hardware & Laptops
    Replies: 0
    Last Post: 18th February 2005, 09:08 PM
  4. VIA onboard sound quality problem
    By spiderworm in forum Hardware & Laptops
    Replies: 3
    Last Post: 18th January 2005, 07:07 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •