FedoraForum.org - Fedora Support Forums and Community
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Join Date
    May 2016
    Location
    mexico
    Posts
    9

    Question Wifi stops working after a while

    Hello users fedora, I have a problem with my wireless devices, I have two external antennas wifi, the use for wifi router, with the first antenna, and create a repeater with the second antenna.
    everything worked well before, but now I disconnected the antenna that receives the internet and Networkmanager not let me connect more to the network router. I edit the list of networks recognized by the system, delete the network from the list, and when I try to go back to the network, I get an error message. and I can no longer connect to it. I have to disconnect the USB port and connect the antenna again to try to enter the network again, it does not always work.
    The same happens with linux mint, first I figured my wifi antennas were broken, but my new and not always useful Windows 10, both work very well.

    This is the antenna I use to connect to the router,
    Alfa Model AWUS036H, Realtek 8187L chipset.

    This is the antenna to use as a repeater.
    tp-link TL-WN722N, Chipset: Atheros AR9271

    I use it that way because my new galaxy s3 fails to receive the signal from the router

    I hope your help, and I thank you in advance for that.

  2. #2
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    British Columbia, Canada
    Posts
    855

    Re: Wifi stops working after a while

    Quote Originally Posted by legomamey
    Hello users fedora, I have a problem with my wireless devices, I have two external antennas wifi, the use for wifi router, with the first antenna, and create a repeater with the second antenna.
    everything worked well before, but now I disconnected the antenna that receives the internet and Networkmanager not let me connect more to the network router. I edit the list of networks recognized by the system, delete the network from the list, and when I try to go back to the network, I get an error message. and I can no longer connect to it. I have to disconnect the USB port and connect the antenna again to try to enter the network again, it does not always work.
    The same happens with linux mint, first I figured my wifi antennas were broken, but my new and not always useful Windows 10, both work very well.

    This is the antenna I use to connect to the router,
    Alfa Model AWUS036H, Realtek 8187L chipset.

    This is the antenna to use as a repeater.
    tp-link TL-WN722N, Chipset: Atheros AR9271

    I use it that way because my new galaxy s3 fails to receive the signal from the router

    I hope your help, and I thank you in advance for that.
    Hi legomamey
    Could you please provide what version (kernel) and Fedora Versions (F24) you are using. Are you using Selinux Enforcing or not? Is your Router set to Broadcast? Why did you "delete the network from the list?" I assume you are on a Laptop and using Live Distros as you have tried Linux Mint, as well as Fedora? What is the Wireless Adapter in your computer?
    Code:
    lspci | grep etwork
    Post these things here and see if someone can help you.
    Robert :)
    Kernel 4.11.12-100.fc24.x86_64 Gnome Software 3.20
    CPU AMD FX-6300 Six Core AM3+
    MoBo Gigabyte 78LMT-USB3 AMD760G AM3+ MicroATX
    Memory 8 Gigs Gskill Ripjaw DDR3-1333 PC-10666

  3. #3
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    ~
    Posts
    1,900

    Re: Wifi stops working after a while

    When I have wifi problems it is usually one of these things:
    - problem with powersaving (see powertop)
    - random problem with driver (search bugzillas, try new kernel)
    - problem with a setting of the AP (try upgrading the AP, try disabling stuff that makes wifi faster, like the channel width and minimum wifi standard)

    Since this is (only?) about USB adapters I guess that it might be the USB port's powersaving kicking in after some inactivity.

Similar Threads

  1. WiFi Stops Working After Network Manager Upgrade
    By Paul_Vandenberg in forum Hardware & Laptops
    Replies: 0
    Last Post: 27th April 2016, 01:13 AM
  2. WiFi is not working @10m from WiFi-router
    By Cedermaker97 in forum Hardware & Laptops
    Replies: 0
    Last Post: 17th January 2016, 04:27 PM
  3. [SOLVED] Wifi randomly stops working, then starts working.
    By solidtoaster in forum Hardware & Laptops
    Replies: 1
    Last Post: 19th January 2012, 04:12 PM
  4. F15 wifi suddenly stops working
    By phoxo in forum Servers & Networking
    Replies: 0
    Last Post: 6th August 2011, 06:45 PM
  5. Replies: 3
    Last Post: 5th May 2007, 10:42 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •