FedoraForum.org - Fedora Support Forums and Community
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    48

    Install fails: F14 can't bring up ETH0

    Installation fails part way-in , prelim formating of drive is ok,
    Failure comes when network connection is require to continue.
    The Marvell 88E8056 PCI-E gigabit Lan Controller is correctly listed but network manager fails to bring it up.

    when I put the old F10 drive in , everything boots up , I can surf the web.
    ifconfig reports correct nic adx, & no packet errors.

    Any hints as to a course of action

  2. #2
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    7,548

    Re: Install fails: F14 can't bring up ETH0

    Consider installing with the DVD or the first two CDs of the CD set and don't choose any additional packages or repositories. That will install the default system from the DVD or the first two CDs without attempting to connect to the Internet. Afterwards, when you've solved your network issue, then install additional repositories and use yum to install additional packages.

    P.S.: That network issue could turn out to be something as simple as DNS resolution. I have to enter DNS nameserver IP addresses in NetworkManager before several things will work as advertised (Firefox, yum, wget). Anyway that's at least one example of something it could be (and easy-to-fix after the installation).

  3. #3
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    48

    Re: Install fails: F14 can't bring up ETH0

    Thanks for reply, will stick with F10 for a few more months. will give F15 a try
    to see if the Network issues are resolved.

Similar Threads

  1. eth0 detected but cannot bring up
    By jemate18 in forum Installation, Upgrades and Live Media
    Replies: 3
    Last Post: 27th September 2008, 04:26 PM
  2. Failed to bring up Eth0
    By siddhx in forum Servers & Networking
    Replies: 4
    Last Post: 28th October 2005, 08:25 PM
  3. FC3 unable to bring up interface eth0
    By dwisianto in forum Servers & Networking
    Replies: 7
    Last Post: 30th March 2005, 09:24 PM
  4. eth0 FAILS
    By liquid71 in forum Servers & Networking
    Replies: 8
    Last Post: 26th April 2004, 02:24 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •