FedoraForum.org - Fedora Support Forums and Community
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    6

    Thumbs down Plymouth no longer showing after ATI F14

    Hello im looking for help with a problem im having and just cant seem to solve. After installing proprietary ATI drivers successfully all my desktop effects etc. etc. are working brilliantly. but now my plymouth boot splash no longer shows. it only shows a progress bar that says fedora 14 beside it. Ive tried adding vga=791 at the end of the kernel line in the grub.conf but now it just locks me out of my system. ive also removed rhgb quiet and tried fresh installing my OS. still everytime this happens.

    I hope i havent put this in the wrong place im new to these forums ive been looking everywhere for an answer and havent found one if this has already been solved in these forums please point me to it. its such a small...but annoying problem lol



    thanks in advance

  2. #2
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    College Station, TX
    Posts
    502

    Re: Plymouth no longer showing after ATI F14

    Has ATI added kernel modesetting to its driver? Without kernel modeset support you get no Plymouth. Be happy with your eye-candy once you log in.

    SS

  3. #3
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    6

    Re: Plymouth no longer showing after ATI F14

    well to get the driver fully functioning i had to add nomodset to the kernel line in grub.conf otherwise the desktop effects were a bit grundgy and most wouldnt function properly. So now that i think about it, that may be the problem lol. But i've read that ATI cards are some of the best for plymouth? or at least were with F10

    ---------- Post added at 11:29 AM ---------- Previous post was at 10:24 AM ----------

    I should also mention this is an integrated ATI 4250 in a toshiba laptop

  4. #4
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    College Station, TX
    Posts
    502

    Re: Plymouth no longer showing after ATI F14

    Quote Originally Posted by lroberts
    But i've read that ATI cards are some of the best for plymouth? or at least were with F10[COLOR="Silver"]
    Perhaps with the open-source radeon driver but I don't know if that is the case with the proprietary one.

    SS

  5. #5
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    2,746

    Re: Plymouth no longer showing after ATI F14

    My understanding is that ATI's proprietary driver doesn't support KMS and thats why Plymouth doesn't work.

  6. #6
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    6

    Re: Plymouth no longer showing after ATI F14

    Really? I've read before that with kernel 2.6.35 the fglrx drivers should work with KMS. Also, isn't KMS supposed to operate before drivers are loaded? shouldn't it be using VESA or something?

  7. #7
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    824

    Re: Plymouth no longer showing after ATI F14

    KMS ***IS*** the driver.
    You can't load more than one driver for the same hardware.

    If you use fglrx, you do NOT use the radion driver, and thus you do NOT get KMS.

    Why are you using fglrx? This is NOT WONDOZE, you do NOT need to install blob drivers to make your hardware work!

  8. #8
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    6

    Exclamation Re: Plymouth no longer showing after ATI F14

    When using the radeon open source driver i was getting a whack of problems. Once i setup the fglrx drivers everything worked much much smoother... despite my lack of "wondoze" and my question was that i read plymouth operates before any driver (whether it be "wondoze" friendly or not) is loaded because if that is the case fglrx or open source drivers shouldn't have an effect, no?

    ---------- Post added at 03:40 PM ---------- Previous post was at 01:49 PM ----------

    so after removing fglrx and reinstalling it i get plymouth on shutdown but not on startup what a tease

    ---------- Post added at 04:44 PM ---------- Previous post was at 03:40 PM ----------

    soollvveeedddd

    I removed plymouth and reinstalled it through kpackage

    I then installed spinfinity:
    yum install plymouth-theme-spinfinity

    then as root:

    plymouth-set-default-theme spinfinity
    /usr/libexec/plymouth/plymouth-update-initrd


    Thanks to this article

    http://tuxicity.wordpress.com/2010/1...-in-fedora-14/

Similar Threads

  1. Plymouth in F11
    By freakLick in forum Using Fedora
    Replies: 2
    Last Post: 22nd October 2009, 09:36 PM
  2. Plymouth no longer gets to GDM screen, F10
    By sej7278 in forum Using Fedora
    Replies: 0
    Last Post: 19th September 2009, 10:32 AM
  3. USB drives no longer showing up in panel...
    By edszr in forum Using Fedora
    Replies: 1
    Last Post: 24th June 2009, 07:45 PM
  4. F11 Plymouth
    By PCessna in forum Using Fedora
    Replies: 27
    Last Post: 12th June 2009, 08:21 PM
  5. Plymouth
    By sourabindu in forum Using Fedora
    Replies: 4
    Last Post: 17th December 2008, 04:46 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •