Wireless issue, Detecting networks but wont connect "WEP"
FedoraForum.org - Fedora Support Forums and Community
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    18
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Wireless issue, Detecting networks but wont connect "WEP"

    Hi, I'm running fedora 13 but I'm having issues with the wireless connection, I can see all the networks in the area but when I try to connect it does not seem to accept the wep key.

    Its a Belkin receiver, could do with a little help as this is such a pain. I'm using a pc.

    ---------- Post added at 05:24 AM GMT ---------- Previous post was at 04:59 AM GMT ----------

    This maybe some use but I don't know much about it.

    [Barry@localhost ~]$ ifconfig
    eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:18:8B:90:19:01
    UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
    RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:1000
    RX bytes:0 (0.0 b) TX bytes:0 (0.0 b)
    Interrupt:19

    lo Link encap:Local Loopback
    inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
    inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
    UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
    RX packets:8 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:8 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:0
    RX bytes:480 (480.0 b) TX bytes:480 (480.0 b)

    wlan0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:22:75:0D:69:71
    UP BROADCAST MULTICAST MTU:1500 Metric:1
    RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:1000
    RX bytes:0 (0.0 b) TX bytes:0 (0.0 b)

    [Barry@localhost ~]$ lspci
    00:00.0 RAM memory: nVidia Corporation C51 Host Bridge (rev a2)
    00:00.1 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 0 (rev a2)
    00:00.2 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 1 (rev a2)
    00:00.3 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 5 (rev a2)
    00:00.4 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 4 (rev a2)
    00:00.5 RAM memory: nVidia Corporation C51 Host Bridge (rev a2)
    00:00.6 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 3 (rev a2)
    00:00.7 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 2 (rev a2)
    00:02.0 PCI bridge: nVidia Corporation C51 PCI Express Bridge (rev a1)
    00:03.0 PCI bridge: nVidia Corporation C51 PCI Express Bridge (rev a1)
    00:04.0 PCI bridge: nVidia Corporation C51 PCI Express Bridge (rev a1)
    00:05.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation C51 [GeForce 6150 LE] (rev a2)
    00:09.0 RAM memory: nVidia Corporation MCP51 Host Bridge (rev a2)
    00:0a.0 ISA bridge: nVidia Corporation MCP51 LPC Bridge (rev a3)
    00:0a.1 SMBus: nVidia Corporation MCP51 SMBus (rev a3)
    00:0a.2 RAM memory: nVidia Corporation MCP51 Memory Controller 0 (rev a3)
    00:0b.0 USB Controller: nVidia Corporation MCP51 USB Controller (rev a3)
    00:0b.1 USB Controller: nVidia Corporation MCP51 USB Controller (rev a3)
    00:0e.0 IDE interface: nVidia Corporation MCP51 Serial ATA Controller (rev a1)
    00:0f.0 IDE interface: nVidia Corporation MCP51 Serial ATA Controller (rev a1)
    00:10.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP51 PCI Bridge (rev a2)
    00:10.1 Audio device: nVidia Corporation MCP51 High Definition Audio (rev a2)
    00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration
    00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map
    00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller
    00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
    04:07.0 Ethernet controller: Broadcom Corporation BCM4401-B0 100Base-TX (rev 02)
    [Barry@localhost ~]$

    [Barry@localhost ~]$ iwconfig
    lo no wireless extensions.

    eth0 no wireless extensions.

    wlan0 IEEE 802.11bgn Mode:Managed Access Point: Not-Associated
    Tx-Power=15 dBm
    Retry long limit:7 RTS thr:off Fragment thr:off
    Power Management:on

  2. #2
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    7,544
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: Wireless issue, Detecting networks but wont connect "WEP"

    Don't get mad, but I would first double-check the key you're entering. Hey, it's happened before. I've done it, too. Twice.

    Is the key a normal ASCII passphrase without unusual characters and spaces?

    If it really is a WEP key, then try entering the hexadecimal key generated from the passphrase (instead of the passphrase).

    Try deleting all existing connections in NetworkManager, then restart NetworkManager, then try again.

  3. #3
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    18
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: Wireless issue, Detecting networks but wont connect "WEP"

    I've tried the same key again and again its all numbers "mobile phone number" and I don't have direct access to the router its password protected either, but the password is correct.

    ---------- Post added at 07:46 AM GMT ---------- Previous post was at 07:12 AM GMT ----------

    I've just tried the same password on windows and it works, just not on fedora

    ---------- Post added at 10:01 AM GMT ---------- Previous post was at 07:46 AM GMT ----------

    Could this be a driver issue? I got it connected only once and only for 20 seconds then back the same issue I did not do anything different.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    7,544
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: Wireless issue, Detecting networks but wont connect "WEP"

    Maybe. I skipped over that since available networks are being displayed. You could go over that issue just for the record. There is no wireless device in the lspci report. So maybe it's using the universal serial bus. Try posting the results of this which might reveal some wireless chipset information...
    Code:
    lsusb
    And maybe post the loaded kernel modules...
    Code:
    lsmod | sort

  5. #5
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    18
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: Wireless issue, Detecting networks but wont connect "WEP"

    [Barry@localhost ~]$ lsusb
    Bus 002 Device 003: ID 046d:c00e Logitech, Inc. M-BJ58/M-BJ69 Optical Wheel Mouse
    Bus 002 Device 002: ID 413c:2005 Dell Computer Corp. RT7D50 Keyboard
    Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 001 Device 005: ID 05e3:0718 Genesys Logic, Inc.
    Bus 001 Device 002: ID 050d:815c Belkin Components Ralink RT2870 [F5D8053 N Wireless USB Adapter v3000]
    Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub


    [Barry@localhost ~]$ lsmod | sort
    arc4 1077 2
    ata_generic 2375 0
    b44 20429 0
    cfg80211 110949 2 rt2x00lib,mac80211
    cpufreq_ondemand 6964 1
    crc_ccitt 1229 1 rt2800usb
    dcdbas 6512 0
    drm 138779 4 nouveau,ttm,drm_kms_helper
    drm_kms_helper 21722 1 nouveau
    ecb 1579 2
    fuse 47907 4
    i2c_algo_bit 4117 1 nouveau
    i2c_core 20553 5 i2c_nforce2,nouveau,drm_kms_helper,drm,i2c_algo_bi t
    i2c_nforce2 5478 0
    ip6table_filter 1199 1
    ip6_tables 9774 1 ip6table_filter
    ip6t_REJECT 3310 2
    iptable_nat 3897 1
    ipt_MASQUERADE 1732 6
    ipv6 221726 14 ip6t_REJECT,nf_conntrack_ipv6
    k8temp 2839 0
    mac80211 181979 2 rt2x00usb,rt2x00lib
    microcode 10249 0
    mii 3514 1 b44
    mmc_core 51722 1 ssb
    Module Size Used by
    nf_conntrack_ipv6 14223 4
    nf_nat 16077 2 ipt_MASQUERADE,iptable_nat
    nouveau 342393 2
    output 1605 1 video
    pata_acpi 2315 0
    powernow_k8 12957 0
    rfkill 13433 2 cfg80211
    rt2800lib 20795 1 rt2800usb
    rt2800usb 6944 0
    rt2x00lib 29847 2 rt2800lib,rt2x00usb
    rt2x00usb 7629 2 rt2800usb,rt2800lib
    sata_nv 16663 0
    serio_raw 3536 0
    snd 46591 12 snd_hda_codec_idt,snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_ hwdep,snd_seq,snd_seq_device,snd_pcm,snd_timer
    snd_hda_codec 70968 2 snd_hda_codec_idt,snd_hda_intel
    snd_hda_codec_idt 45896 1
    snd_hda_intel 19875 2
    snd_hwdep 4860 1 snd_hda_codec
    snd_page_alloc 6033 2 snd_hda_intel,snd_pcm
    snd_pcm 62013 2 snd_hda_intel,snd_hda_codec
    snd_seq 42775 0
    snd_seq_device 5035 1 snd_seq
    snd_timer 15391 2 snd_seq,snd_pcm
    soundcore 4934 1 snd
    ssb 41143 1 b44
    ttm 44643 1 nouveau
    uinput 5287 0
    usb_storage 34964 3
    video 17749 1 nouveau
    [Barry@localhost ~]$

  6. #6
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    7,544
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: Wireless issue, Detecting networks but wont connect "WEP"

    The Ralink rt2870 wireless chipset in a Belkin USB adapter.

    The built-in driver modules for it are loaded.

    I don't have any adapters with that chipset, but it's discussed here often. What I know about it is from reading those discussions. All I can say is that many people use the RPM Fusion kmod or akmod version of this driver. The built-in modules are then blacklisted. No promises for this idea since I have never had a reason to try it myself. There is a HOWTO on the subject...It has turned into one of those long epic threads where many people have replied. But if you patiently plow through it, you will get the idea of what to do.

  7. #7
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    18
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: Wireless issue, Detecting networks but wont connect "WEP"

    That seems to have worked but not fully, it connects for random amounts of time, some times 2 minutes the most its has stayed connected is 15 minutes.

    Sorry for having to ask but any idea's?

  8. #8
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    18
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: Wireless issue, Detecting networks but wont connect "WEP"

    I'm still stuck with this issue

Similar Threads

  1. Install hangs at "Detecting Storage Devices"
    By jfalknor in forum Installation, Upgrades and Live Media
    Replies: 0
    Last Post: 1st May 2010, 08:26 PM
  2. Replies: 3
    Last Post: 9th September 2009, 10:12 PM
  3. Cannot connect to wireless until setting SELinux to "Permissive"
    By pepe123 in forum Servers & Networking
    Replies: 0
    Last Post: 21st June 2007, 04:36 PM
  4. Replies: 0
    Last Post: 16th June 2007, 03:29 AM
  5. Replies: 0
    Last Post: 23rd May 2005, 04:59 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •