FedoraForum.org - Fedora Support Forums and Community
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    19

    Madwifi drivers compile problem on F11 laptop

    I have a Toshiba Sattelite laptop with an Atheros chipset. I downloaded the madwifi-0.9.4 tarball. I tried compiling it but got several error messages about functions in the file if_ath.c not having a member called "priv". There is no madwifi rpms in the repositories for F11. Does anyone know what's wrong here or where I can get the rpms for this. Thanks for any help.

    Jim

  2. #2
    scottro's Avatar
    scottro is offline Retired Community Manager -- Banned from Texas by popular demand.
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    NYC
    Posts
    8,129
    If it's the Atheros 242x card, you actually shouldn't need the MadWifi drivers any longer--the ath5k module works quite well.
    I haven't compiled it in quite awhile, so I'm afraid I can't give much more help.
    --
    http://srobb.net

  3. #3
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    19
    Quote Originally Posted by scottro
    If it's the Atheros 242x card, you actually shouldn't need the MadWifi drivers any longer--the ath5k module works quite well.
    I haven't compiled it in quite awhile, so I'm afraid I can't give much more help.
    The wifi is built into the laptop. I don't know the type of hardware it is. just that it doesn't work in F11. I had madwifi rpms with F10 and was able to use wifi. Thanks for your input though.
    Jim

  4. #4
    scottro's Avatar
    scottro is offline Retired Community Manager -- Banned from Texas by popular demand.
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    NYC
    Posts
    8,129
    You can see how Linux sees the card by running the command lspci

    Towards the end, usually in the last three lines or so, it will give the Atheros model.

    I'm not sure what the status is with he rpmfusion madwifi rpms, I'm afraid.

    I have fairly complete and hopefully, easy to follow instructions for getting and compiling modules, but it's really only for one specific card.
    --
    http://srobb.net

Similar Threads

  1. Problem with ati drivers on a laptop (was:maybe I just dont get it.)
    By CplPhoenix in forum Installation, Upgrades and Live Media
    Replies: 1
    Last Post: 29th May 2009, 05:41 PM
  2. Madwifi drivers problem
    By ash_rock in forum Servers & Networking
    Replies: 2
    Last Post: 17th March 2008, 02:27 PM
  3. madwifi won't compile
    By avianrr in forum Hardware & Laptops
    Replies: 7
    Last Post: 22nd December 2006, 10:25 PM
  4. wlan using madwifi drivers, problem
    By mm2000 in forum Hardware & Laptops
    Replies: 17
    Last Post: 24th May 2006, 12:36 PM
  5. Compile error for MadWifi drivers (easy fix?)
    By leaded in forum Servers & Networking
    Replies: 1
    Last Post: 14th October 2004, 08:58 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •