problem with nx-server on f11
FedoraForum.org - Fedora Support Forums and Community
Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    8
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    problem with nx-server on f11

    hey ho ^^

    i've tryed to install on f11 the nx-server.
    the installation from the client, node and server runs without problems.
    so good as far.

    but if i try to connect to my f11 account i got the message that something is wrong and that i should have a look into the messeages log.
    (see the attachment)

    can somebody see where the problem is?

    cheers
    crane

    Code:
    Jun 11 22:34:37 server NXSERVER-3.3.0-22[2576]: User 'xAdmin' logged in from '192.168.1.3'. 'NXLogin::set'
    Jun 11 22:34:40 server NXSERVER-3.3.0-22[2576]: Selected node host:localhost with port:22 'main::selectNode'
    Jun 11 22:34:40 server NXSERVER-3.3.0-22[2576]: Current selected node: localhost is in status: running  'main::selectNode'
    Jun 11 22:34:40 server NXSERVER-3.3.0-22[2576]: Selected session type: unix-gnome allowed in the profile of user: xAdmin 'NXShell::Static'
    Jun 11 22:34:40 server NXSERVER-3.3.0-22[2576]: ERROR: nxssh process exited with '255' 'NXNodeExec::exec'
    Jun 11 22:34:44 server NXNODE-3.3.0-17[2621]: ERROR: NX> 596 ERROR: NXNODE Ver. 3.3.0-17  (Error id e49D656) [e49D656] Logger::log nxnode 2937
    Jun 11 22:34:44 server NXNODE-3.3.0-17[2621]: ERROR: NX> 596 ERROR: create session: run commands [e49D656] Logger::log nxnode 2937
    Jun 11 22:34:44 server NXNODE-3.3.0-17[2621]: ERROR: NX> 596 ERROR: execution of last command failed [e49D656] Logger::log nxnode 2937
    Jun 11 22:34:44 server NXNODE-3.3.0-17[2621]: ERROR: NX> 596 last command: /bin/bash --login -c 'xauth -v -f /home/xAdmin/.nx/C-server.craneworks-1002-D3C6BCF9025848BC852D37EAF22FD03D/authority source /home/xAdmin/.nx/C-server.craneworks-1002-D3C6BCF9025848BC852D37EAF22FD03D/scripts/authority' [e49D656] Logger::log nxnode 2937
    Jun 11 22:34:44 server NXNODE-3.3.0-17[2621]: ERROR: NX> 596 exit value: 1 [e49D656] Logger::log nxnode 2937
    Jun 11 22:34:44 server NXNODE-3.3.0-17[2621]: ERROR: NX> 596 stdout: Using authority file /home/xAdmin/.nx/C-server.craneworks-1002-D3C6BCF9025848BC852D37EAF22FD03D/authority [e49D656] Logger::log nxnode 2937
    Jun 11 22:34:44 server NXNODE-3.3.0-17[2621]: ERROR: NX> 596 Writing authority file /home/xAdmin/.nx/C-server.craneworks-1002-D3C6BCF9025848BC852D37EAF22FD03D/authority [e49D656] Logger::log nxnode 2937
    Jun 11 22:34:44 server NXNODE-3.3.0-17[2621]: ERROR: NX> 596 stderr: xauth:  creating new authority file /home/xAdmin/.nx/C-server.craneworks-1002-D3C6BCF9025848BC852D37EAF22FD03D/authority [e49D656] Logger::log nxnode 2937
    Jun 11 22:34:44 server NXNODE-3.3.0-17[2621]: ERROR: NX> 596 xauth: /home/xAdmin/.nx/C-server.craneworks-1002-D3C6BCF9025848BC852D37EAF22FD03D/scripts/authority:3:  bad display name "server.craneworks:1002" in "add" command [e49D656] Logger::log nxnode 2937
    Jun 11 22:34:44 server NXNODE-3.3.0-17[2621]: ERROR: NX> 596 . [e49D656] Logger::log nxnode 2937
    Jun 11 22:34:44 server NXNODE-3.3.0-17[2621]: ERROR: NX> 596 init: stdin arguments: user=xAdmin,userip=192%2e168%2e1%2e3,uniqueid=D3C6BCF9025848BC852D37EAF22FD03D,display=1002,node_number=0,server_name=server%2ecraneworks,license=%28None%29,subscriptionid=None,productid=LFE,reconnect=1,balance_host=192%2e168%2e1%2e51,encryption_mode=3,connection=local,images=64M,cache=16M,client=linux,media=0,backingstore=1,encryption=1,strict=0,clipboard=both,shpix=1,rootless=0,composite=1,session=server,shmem=1,type=unix%2dgnome,virtualdesktop=1,screeninfo=1280x750x24%2brender,keyboard=pc105%2fde,geometry=1280x750,link=lan Logger::log nxnode 2937
    Jun 11 22:34:45 server NXNODE-3.3.0-17[2621]: getting agent pid: cannot read pid file '/home/xAdmin/.nx/C-server.craneworks-1002-D3C6BCF9025848BC852D37EAF22FD03D/pids/agent'. Exiting. main::get_agent_pid nxnode 8829
    Jun 11 22:34:45 server NXNODE-3.3.0-17[2621]: directory '/home/xAdmin/.nx/C-server.craneworks-1002-D3C6BCF9025848BC852D37EAF22FD03D' moved into '/home/xAdmin/.nx/F-C-server.craneworks-1002-D3C6BCF9025848BC852D37EAF22FD03D' for investigation Logger::log nxnode 8886
    Jun 11 22:34:45 server NXSERVER-3.3.0-22[2576]: ERROR: (exception id D5AEF069) NX> 596 ERROR: NXNODE Ver. 3.3.0-17  (Error id e49D656)
    Jun 11 22:34:45 server NXSERVER-3.3.0-22[2576]: ERROR: (exception id D5AEF069) NX> 596 ERROR: create session: run commands
    Jun 11 22:34:45 server NXSERVER-3.3.0-22[2576]: ERROR: (exception id D5AEF069) NX> 596 ERROR: execution of last command failed
    Jun 11 22:34:45 server NXSERVER-3.3.0-22[2576]: ERROR: (exception id D5AEF069) NX> 596 last command: /bin/bash --login -c 'xauth -v -f /home/xAdmin/.nx/C-server.craneworks-1002-D3C6BCF9025848BC852D37EAF22FD03D/authority source /home/xAdmin/.nx/C-server.craneworks-1002-D3C6BCF9025848BC852D37EAF22FD03D/scripts/authority'
    Jun 11 22:34:45 server NXSERVER-3.3.0-22[2576]: ERROR: (exception id D5AEF069) NX> 596 exit value: 1
    Jun 11 22:34:45 server NXSERVER-3.3.0-22[2576]: ERROR: (exception id D5AEF069) NX> 596 stdout: Using authority file /home/xAdmin/.nx/C-server.craneworks-1002-D3C6BCF9025848BC852D37EAF22FD03D/authority
    Jun 11 22:34:45 server NXSERVER-3.3.0-22[2576]: ERROR: (exception id D5AEF069) NX> 596 Writing authority file /home/xAdmin/.nx/C-server.craneworks-1002-D3C6BCF9025848BC852D37EAF22FD03D/authority
    Jun 11 22:34:45 server NXSERVER-3.3.0-22[2576]: ERROR: (exception id D5AEF069) NX> 596 stderr: xauth:  creating new authority file /home/xAdmin/.nx/C-server.craneworks-1002-D3C6BCF9025848BC852D37EAF22FD03D/authority
    Jun 11 22:34:45 server NXSERVER-3.3.0-22[2576]: ERROR: (exception id D5AEF069) NX> 596 xauth: /home/xAdmin/.nx/C-server.craneworks-1002-D3C6BCF9025848BC852D37EAF22FD03D/scripts/authority:3:  bad display name "server.craneworks:1002" in "add" command
    Jun 11 22:34:45 server NXSERVER-3.3.0-22[2576]: ERROR: (exception id D5AEF069) NX> 596 init: stdin arguments: user=xAdmin,userip=192%2e168%2e1%2e3,uniqueid=D3C6BCF9025848BC852D37EAF22FD03D,display=1002,node_number=0ann ,server_name=server%2ecraneworks,license=%28None%29,subscriptionid=None,productid=LFE,reconnect=1,balance_host=192%2e168%2e1%2e51,encryption_mode=3,connection=local,images=64M,cache=16M,client=linux,media=0,backingstore=1,encryption=1,strict=0,clipboard=both,shpix=1,rootless=0,composite=1,session=server,shmem=1,type=unix%2dgnome,virtualdesktop=1,screeninfo=1280x750x24%2brender,keyboard=pc105%2fde,geometry=1280x750,link=lan
    Jun 11 22:34:45 server NXSERVER-3.3.0-22[2576]: ERROR: (exception id D5AEF069) NXNodeExec::exec('startsession', 'user=xAdmin&userip=192%2e168%2e1%2e3&uniqueid=D3C6BCF9025848BC85...', 'localhost', 22) called at handlers/nxserver.pl line 3533
    Jun 11 22:34:45 server NXSERVER-3.3.0-22[2576]: ERROR: (exception id D5AEF069) NXShell::handler_session_start('--link="lan" --backingstore="1" --encryption="1" --cache="16M" -...') called at NXShell.pm line 373
    Jun 11 22:34:45 server NXSERVER-3.3.0-22[2576]: ERROR: (exception id D5AEF069) NXShell::handle_command('startsession', '--link="lan" --backingstore="1" --encryption="1" --cache="16M" -...') called at NXShell.pm line 145
    Jun 11 22:34:45 server NXSERVER-3.3.0-22[2576]: ERROR: (exception id D5AEF069) NXShell::run() called at nxserver.pl line 4470
    Jun 11 22:34:45 servern?poiler funktio NXSERVER-3.3.0-22[2576]: ERROR: (exception id D5AEF069) eval {...} called at nxserver.pl line 4429
    Last edited by Denny_Crane_; 12th June 2009 at 03:44 PM. Reason: no attachment loaded up...?

  2. #2
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    3
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I have the exact same issue. Anybody got any ideas?

  3. #3
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    8
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    i managed it by installing f10 x)
    f11 hase to many bugs...
    even proftpd won't run...

  4. #4
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Denny_Crane_
    hey ho ^^

    i've tryed to install on f11 the nx-server.
    the installation from the client, node and server runs without problems.
    so good as far.

    but if i try to connect to my f11 account i got the message that something is wrong and that i should have a look into the messeages log.
    (see the attachment)

    can somebody see where the problem is?

    cheers
    crane

    <...Error Log...>
    I had exactly the same problem and tracked down the problem to this line:
    Code:
    Jun 11 22:34:45 server NXSERVER-3.3.0-22[2576]: ERROR: (exception id D5AEF069) NX> 596 xauth: /home/xAdmin/.nx/C-server.craneworks-1002-D3C6BCF9025848BC852D37EAF22FD03D/scripts/authority:3:  bad display name "server.craneworks:1002" in "add" command
    First I must say that I'm running my installation in a virtual machine but I think that doesn't matter.

    Problem: I found out that the hostname I enter at the installation wasn't added to the /etc/hosts file. There were only the default entries for localhost/localdomain.
    So the DNS server (see /etc/resolve.conf which is generated by the network manager) couldn't resolve my hostname which is needed for xauth.
    You can check this by traceroute your hostname (note nslookup or host won't work because they ignore /etc/hosts).

    Solution: I just added my hostname to the /etc/hosts file, checked it with traceroute and connected via nxclient from my windows host.

    So adding server.craneworks to /etc/hosts should solve the problem for you.

    Regards
    GG

  5. #5
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    3
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thanks! That took care of it.

    To be clear, I changed my /etc/hosts from

    Code:
    127.0.0.1		localhost.localdomain localhost
    ::1		localhost6.localdomain6 localhost6
    to

    Code:
    127.0.0.1		localhost.localdomain localhost my_simple_hostname_here
    ::1		localhost6.localdomain6 localhost6
    and now NX works as usual.

  6. #6
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I had a similar problem that I solved (kinda) by adding my simple-hostname to /etc/hosts. But a little digging around in FedoraForum suggested that the appropriate solution was to change my simple-hostname to a FQDN (Fully Qualified Domain Name).

    So for me, the change went from "Eng-Lab-010" to "Eng-Lab-010.localdomain". I then took "Eng-Lab-010" out of /etc/hosts and things are now working.

    Just a thought. I'm still learning

    roundboy...

  7. #7
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    10
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I have problems with nomachine as well - newbie here and using a fresh install of Fedora 11. I have done nothing with it yet except to install nomachine. I would like to access this machine from my Windows XP machine.

    Got instillation to work using yum.

    First problem was the same 596 problem reported below. And I think I got past that by the same solution, to modify the /etc/hosts file and add my machine name (mercury).

    Q: If I have assigned a fixed address of 192.168.1.200 to the Fedora machine, should the hosts file be,
    192.168.1.200 localhost mercury.localdomain
    ::1 localhost localhost.domain

    Q: What does the "::1" do? I will look that up later.

    Making the change above I got further along into the connection process - no more 596 error. But now I get the error "Could not yet establish the connection to the remote proxy"

    The log on the unix machine looks like,
    Code:
    Jul  9 21:15:59 mercury NXSERVER-3.3.0-22[3839]: DEBUG: received message 'COMMIT2' from NX Node (NXNodeExec). Stored status. 'Logger::statusPush'
    Jul  9 21:15:59 mercury NXSERVER-3.3.0-22[3839]: DEBUG: returning to interactive mode (NXNodeExec). Stored status. 'Logger::statusPush'
    Jul  9 21:15:59 mercury NXSERVER-3.3.0-22[4090]: DEBUG: run command: cleared child set 'main::__reset_process_to_wait'
    Jul  9 21:15:59 mercury NXSERVER-3.3.0-22[4090]: DEBUG: waiting for message 'BYE' from NX Node (NXNodeExec). Stored status. 'Logger::statusPush'
    Jul  9 21:15:59 mercury NXSERVER-3.3.0-22[4090]: DEBUG: Calling handler function: 'NXUtmp::add' for 'connected to nxnode' event 'NXNodeExec::__onMessageRun'
    Jul  9 21:15:59 mercury NXSERVER-3.3.0-22[4090]: DEBUG: NXutmp logging disabled. 'NXUtmp::add'
    Jul  9 21:15:59 mercury NXSERVER-3.3.0-22[4090]: DEBUG: Handler function finished 'NXNodeExec::__onMessageRun'
    Jul  9 21:15:59 mercury NXSERVER-3.3.0-22[3839]: Session '41B4AE1C772F32C596844395FE1A83E6' started by user 'mgag'. 'NXShell::handler_session_start'
    Jul  9 21:15:59 mercury NXSERVER-3.3.0-22[3839]: DEBUG: Server pid for session '41B4AE1C772F32C596844395FE1A83E6' is: 4090 'NXShell::handler_session_start'
    Jul  9 21:15:59 mercury NXSERVER-3.3.0-22[3839]: DEBUG: SCRIPTS:: script_after_start_session [41B4AE1C772F32C596844395FE1A83E6,mgag,localhost,22] 'NXScripts::script_after_start_session'
    Jul  9 21:15:59 mercury NXSERVER-3.3.0-22[3839]: DEBUG: received command 'bye' '' 'NXShell::get_command'
    Jul  9 21:15:59 mercury NXSERVER-3.3.0-22[3839]: DEBUG: handling command 'bye' '' 'NXShell::handle_command'
    Jul  9 21:15:59 mercury NXSERVER-3.3.0-22[3839]: User 'mgag' from '192.168.1.100' logged out. 'NXLogin::reset'
    Jul  9 21:15:59 mercury NXNODE-3.3.0-17[3855]: Using port '1018' on node 'mercury.localdomain' for session 'unix-gnome'. Logger::log nxnode 6132
    Jul  9 21:15:59 mercury NXNODE-3.3.0-17[3855]: Using host from available host list: 'localhost'. Logger::log nxnode 6133
    Jul  9 21:16:29 mercury NXNODE-3.3.0-17[4152]: ERROR: Session angent timeout: session is in status: 'Initial' since too much time 'NXSessionMonitor::__handleSessionTimeout'
    Jul  9 21:16:29 mercury NXNODE-3.3.0-17[4152]: ERROR: Error when monitoring session: Cannot handle timeout with agent pid: 0 not valid 'NXSessionMonitor::__setSessionStatus'
    Jul  9 21:16:30 mercury NXNODE-3.3.0-17[4152]: Directory '/home/mgag/.nx/C-mercury.localdomain-1018-41B4AE1C772F32C596844395FE1A83E6' renamed into '/home/mgag/.nx/F-C-mercury.localdomain-1018-41B4AE1C772F32C596844395FE1A83E6' for further investigation Logger::log nxnode 6321
    Jul  9 21:16:30 mercury NXSERVER-3.3.0-22[4090]: DEBUG: received data in out channel from NX Node: 'NX> 1004 Error: \n' (NXNodeExec). Stored status. 'Logger::statusPush'
    Jul  9 21:16:30 mercury NXSERVER-3.3.0-22[4090]: DEBUG: received data in err channel from NX Node: 'Session monitor for session id 'mercury.localdomain-1018-41B4AE1C772F32C596844395FE1A83E6' finished with errors:\nNXSessionMonitor::error at NXSessionMonitor.pm line 1406.\nCannot handle timeout with agent pid: 0 not valid\n' (NXNodeExec). Stored status. 'Logger::statusPush'
    Jul  9 21:16:30 mercury NXSERVER-3.3.0-22[4090]: DEBUG: Error: received message 'ERROR' from NX Node (NXNodeExec). Stored status. 'Logger::statusPush'
    Jul  9 21:16:30 mercury NXSERVER-3.3.0-22[4090]: DEBUG: closing nxssh's in, out, err FDs (flagfinished is: 1) (NXNodeExec). Stored status. 'Logger::statusPush'
    Jul  9 21:16:31 mercury NXNODE-3.3.0-17[3855]: Session 'unix-gnome' on port '1018' failed. Logger::log nxnode 6402
    Jul  9 21:16:32 mercury NXSERVER-3.3.0-22[4090]: DEBUG: waiting process: with pid '3850' 'WaitProcess::waitProcess'
    Jul  9 21:16:32 mercury NXSERVER-3.3.0-22[4090]: DEBUG: waiting process: using 5s as timeout 'WaitProcess::waitProcess'
    Jul  9 21:16:32 mercury NXSERVER-3.3.0-22[4090]: DEBUG: no process with pid: '3850' to wait 'WaitProcess::waitProcess'
    Jul  9 21:16:37 mercury NXSERVER-3.3.0-22[4090]: DEBUG: NXNodeExec: nxssh not finish but change parent id 'NXNodeExec::exec'
    Jul  9 21:16:37 mercury NXSERVER-3.3.0-22[4090]: DEBUG: NXNodeExec: For avoid zombie proces killing nxssh process '3850' with signal '9' 'NXNodeExec::exec'
    Jul  9 21:16:37 mercury NXSERVER-3.3.0-22[4090]: ERROR: NXNodeExec: Cannot kill nxssh process: No such process 'NXNodeExec::exec'
    Jul  9 21:16:37 mercury NXSERVER-3.3.0-22[4090]: DEBUG: Calling handler function: 'NXUtmp::remove' for 'disconnected from node' event 'NXNodeExec::__onMessageRun'
    Jul  9 21:16:37 mercury NXSERVER-3.3.0-22[4090]: DEBUG: NXutmp: logging disabled. 'NXUtmp::remove'
    Jul  9 21:16:37 mercury NXSERVER-3.3.0-22[4090]: DEBUG: Handler function finished 'NXNodeExec::__onMessageRun'
    Jul  9 21:16:37 mercury NXSERVER-3.3.0-22[4090]: DEBUG: Error: NX Node finished with errors (NXNodeExec). Stored status. 'Logger::statusPush'
    Jul  9 21:16:37 mercury NXSERVER-3.3.0-22[4090]: DEBUG: SCRIPTS:: script_before_session_failure [41B4AE1C772F32C596844395FE1A83E6,mgag,localhost,22] 'NXScripts::script_before_session_failure'
    Jul  9 21:16:37 mercury NXSERVER-3.3.0-22[4090]: DEBUG: session sessionId:41B4AE1C772F32C596844395FE1A83E6 failed 'NXShell::Static'
    Jul  9 21:16:37 mercury NXSERVER-3.3.0-22[4090]: DEBUG: back from close [2592000] 'NXShell::Static'
    Jul  9 21:16:37 mercury NXSERVER-3.3.0-22[4090]: DEBUG: Going to remove session from session db41B4AE1C772F32C596844395FE1A83E6 'NXShell::Static'
    Jul  9 21:16:37 mercury NXSERVER-3.3.0-22[4090]: DEBUG: SCRIPTS:: script_after_session_failure [41B4AE1C772F32C596844395FE1A83E6,mgag,localhost,22] 'NXScripts::script_after_session_failure'
    Jul  9 21:16:37 mercury NXSERVER-3.3.0-22[4090]: DEBUG: handling command 'exit' '' 'NXShell::handle_command'
    Jul  9 21:16:37 mercury NXSERVER-3.3.0-22[4090]: User 'mgag' from '192.168.1.100' logged out. 'NXLogin::reset'

  8. #8
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    You're using NoMachine, which has a user limit of 2 active users on their free software package. Install and use freenx, it doesn't have a limit, though it is a bit less user friendly. You can still use the NoMachine client (I do, it's more polished in my opinion).

    The only solution to this problem while continuing to use NoMachine is to upgrade to their paid product.

  9. #9
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    7
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Thumbs up Re: problem with nx-server on f11

    Quote Originally Posted by realbrew
    Thanks! That took care of it.

    To be clear, I changed my /etc/hosts from

    Code:
    127.0.0.1		localhost.localdomain localhost
    ::1		localhost6.localdomain6 localhost6
    to

    Code:
    127.0.0.1		localhost.localdomain localhost my_simple_hostname_here
    ::1		localhost6.localdomain6 localhost6
    and now NX works as usual.
    Thanks for this. Was a lifesaver even with f15

  10. #10
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    370
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: problem with nx-server on f11

    Yay, adding hostname to /etc/hosts did the trick for me too after banging my head against the wall for an hour
    I'm now able to access Centos 6 from Win7.
    these command lines are like casino slot machines, every time I input commands NOTHING HAPPENS

Similar Threads

  1. Problem with the X-Server
    By codingfreak in forum Using Fedora
    Replies: 0
    Last Post: 18th May 2009, 03:31 PM
  2. NIS server problem
    By real_magiz in forum Servers & Networking
    Replies: 0
    Last Post: 27th November 2007, 06:20 AM
  3. Replies: 3
    Last Post: 6th June 2006, 06:54 PM
  4. Have mail server problem in centos server.
    By kalpana in forum Linux Chat
    Replies: 0
    Last Post: 1st April 2006, 11:08 AM
  5. problem with X server
    By vfiorillo in forum Servers & Networking
    Replies: 1
    Last Post: 6th July 2005, 03:31 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •