FedoraForum.org - Fedora Support Forums and Community
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 15 of 31
  1. #1
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Puerto Rico
    Posts
    584

    Google Earth's Fonts Looking Bad

    I checked this first and found nothing, so I guess it's not a widespread issue. Contrary to Fedora 9 64bit, I was able to install and run google earth in F10 64 bit by means of dangermouse's remarkable tool (thanks by the way dangermouse, you deserve a beer ). The only problem I found so far are its horrible, almost unreadable fonts , specially in the control panel at left but really in general. I found no way to adjust font settings in google earth itself. I have installed additional system fonts such as bitstream and dejavu, to no avail. So any hint as to how to improve these fonts is appreciated.

  2. #2
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Terre Haute, IN
    Posts
    261
    Same here, see attached. F10_64.
    F18

  3. #3
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    London Postbox (the red one)
    Age
    52
    Posts
    3,868
    Hi it sounds like you havent intalled graphics drivers and not got opengl/directrendering working.

  4. #4
    leigh123linux Guest
    Run qtconfig-qt4 as non-root and select 12 for font size then save and exit

    Code:
    qtconfig-qt4

  5. #5
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    London Postbox (the red one)
    Age
    52
    Posts
    3,868
    Quote Originally Posted by leigh123@linux
    Run qtconfig-qt4 as non-root and select 12 for font size then save and exit

    Code:
    qtconfig-qt4
    Evening Leigh

    didnt think of that

  6. #6
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Puerto Rico
    Posts
    584
    Quote Originally Posted by leigh123@linux
    Run qtconfig-qt4 as non-root and select 12 for font size then save and exit

    Code:
    qtconfig-qt4
    Nice tool, thanks leigh. Unfortunately, it didn't work . I even tried changing the font size to 16 and found no improvement . Any other suggestions? Meanwhile, I will keep checking those settings. I don't know if being this a 64bit F10 machine running a 32bit program has something to do with it .

  7. #7
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    London Postbox (the red one)
    Age
    52
    Posts
    3,868
    Its nothing to do with 64 or 32 bit as its the same on both for me (bump)

  8. #8
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Puerto Rico
    Posts
    584
    Quote Originally Posted by Dangermouse
    Its nothing to do with 64 or 32 bit as its the same on both for me (bump)
    Thanks Dangermouse. And by the way I forgot to respond your previous suggestion. Yes I have the graphic drivers working with compiz, etc.

  9. #9
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    London Postbox (the red one)
    Age
    52
    Posts
    3,868
    I tried install msstcorefonts didnt do anything,
    so i gave up and edited the config file and changed the font size to 12, not perfect but atleast its readable for me
    as normal user in terminal

    gedit ~/.config/Google/GoogleEarthPlus.conf
    and change size
    [General]
    AnimSpeed=1
    CachePath=/home/Dangermouse/.googleearth/Cache
    ClampBegin=false
    ControllerEnabled=false
    ControllerMode=2
    InvertMouseWheel=false
    KMLPath=/home/Dangermouse/.googleearth
    Key="uTIaDAFsS3w="
    LogoutClean=true
    NavigatorShow=0
    PolyEditXPos=68
    PolyEditYPos=71
    RepeatMode=1
    ReverseControls=false
    SMode=true
    SwoopEnabled=true
    TimeFolderRestrict=false
    TimeShow=1
    TimeZoneHours=0
    TimeZoneMinutes=0
    TimeZoneMode=1
    TimeZoneName=Local
    UID="IrqabmHex23qCACZ97i1ZA=="
    UsageStats=false
    VID="AAAADTQuMy43Mjg0LjM5MTY="
    adsDisabled=false
    buildingHighlight=true
    currentVersion=4.3.7284.3916
    defaultBrowser=true
    emailProvider=0
    enableTips=true
    hiddenWindows-4_3=@Invalid()
    kmlErrorHandling=0
    lastHeight=826
    lastLeft=0
    lastTip=8
    lastTop=25
    lastWidth=1434
    layersOpen=true
    mouseWheelSpeed=1
    osName=Linux
    placesOpen=true
    renderWarning-OGLsoftwareEmulated=false
    searchOpen=true
    shown_GPS=false
    shown_LeftPanel=true
    shown_RenderFrame=true
    shown_Ruler=false
    tooltips=true
    visibleWindows-4_3=RenderWindow, ServerWindow
    wasFullScreen=false
    wasMaximized=false

    [Cache]
    DiskCacheSize=2000
    MemoryCacheSize=448

    [Layer]
    FlySpeed=0.171
    drivingDirectionsRange=1000
    drivingDirectionsSpeed=150
    drivingDirectionsTilt=45
    pauseTime=1.6
    tourBalloonShow=false
    tourCycles=1
    tourSpeed=0.171

    [Render]
    AnisotropicFiltering=0
    CompassVisible=true
    DisableAdvancedFeatures=false
    ElevationExaggeration=1
    FeetMiles=true
    GridReference=0
    GuiFontFamily=Arial
    GuiFontSize=12
    GuiFontStyle=0
    GuiFontWeight=50
    IconSize=2
    OverviewSize=34
    OverviewZoom=99
    PrimaryFontVersion2Family=Bitstream Charter
    PrimaryFontVersion2Size=10
    PrimaryFontVersion2Style=0
    PrimaryFontVersion2Weight=75
    RenderingApi=1
    SecondaryFontVersion2Family=Bitstream Vera Sans
    SecondaryFontVersion2Size=10
    SecondaryFontVersion2Style=0
    SecondaryFontVersion2Weight=75
    TerrainQuality=1
    TextureColors=1
    TextureCompressionDXTC=true

    [UsageStatistics]
    firstRun\day=2
    firstRun\hour=18
    firstRun\minute=20
    firstRun\month=12
    firstRun\second=48
    firstRun\year=2008
    loginHistory=0
    numRuns=7
    numRunsThisVersion=7
    prevRun\day=2
    prevRun\hour=18
    prevRun\minute=52
    prevRun\month=12
    prevRun\second=44
    prevRun\year=2008

    [autoupdate]
    InstalledVersion=4.3.7284.3916

  10. #10
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Puerto Rico
    Posts
    584
    Quote Originally Posted by Dangermouse
    I tried install msstcorefonts didnt do anything,
    so i gave up and edited the config file and changed the font size to 12, not perfect but atleast its readable for me
    as normal user in terminal


    and change size
    Wow, that's a big file . Worth trying. I will report as soon as I get back home. Thanks again .

  11. #11
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Oregon
    Posts
    401
    I opened the file $ gedit ~/.config/Google/GoogleEarthPlus.conf and changed the PrimaryFontVersion2Family=Bitstream vera sans , I saved it but it didn't make any difference when I opened Google Earth again. The fonts looks bad and they are very hard to read.

    Until I can figure how to make the fonts look sharp and clear, I'd rather just use Google Maps online and forget Google Earth all together.

    How do you fix this problem?
    Last edited by vinoman; 27th December 2008 at 12:56 AM.

  12. #12
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    4
    Here is my .config file and it looks presentable now.

    Code:
    [General]
    AnimSpeed=1
    CachePath=/home/davemc/.googleearth/Cache
    ClampBegin=false
    ControllerEnabled=false
    ControllerMode=2
    InvertMouseWheel=false
    KMLPath=/home/davemc/.googleearth
    Key="Qke3IDHkV3A="
    LogoutClean=true
    NavigatorShow=0
    PolyEditXPos=121
    PolyEditYPos=395
    RepeatMode=1
    ReverseControls=false
    SMode=true
    SwoopEnabled=true
    TimeFolderRestrict=false
    TimeShow=1
    TimeZoneHours=-5
    TimeZoneMinutes=0
    TimeZoneMode=1
    TimeZoneName=Local
    UID="n4kq9WzDYQe3mLKijphIXQ=="
    VID="AAAADTQuMy43Mjg0LjM5MTY="
    currentVersion=4.3.7284.3916
    defaultBrowser=true
    enableTips=true
    hiddenWindows-4_3=@Invalid()
    lastHeight=640
    lastLeft=74
    lastTip=7
    lastTop=332
    lastWidth=1030
    layersOpen=true
    mouseWheelSpeed=1
    osName=Linux
    placesOpen=true
    renderWarning-OGLsoftwareEmulated=false
    searchOpen=true
    shown_GPS=false
    shown_LeftPanel=true
    shown_RenderFrame=true
    shown_Ruler=false
    visibleWindows-4_3=RenderWindow, ServerWindow
    wasFullScreen=false
    wasMaximized=false
    
    [Layer]
    FlySpeed=0.171
    drivingDirectionsRange=1000
    drivingDirectionsSpeed=150
    drivingDirectionsTilt=45
    pauseTime=1.6
    tourBalloonShow=false
    tourCycles=1
    tourSpeed=0.171
    
    [Render]
    AnisotropicFiltering=0
    CompassVisible=true
    DisableAdvancedFeatures=false
    ElevationExaggeration=1
    FeetMiles=true
    GridReference=0
    GuiFontFamily=Bitstream vera sans
    GuiFontSize=10
    GuiFontStyle=0
    GuiFontWeight=75
    IconSize=2
    OverviewSize=34
    OverviewZoom=99
    PrimaryFontVersion2Family=Bitstream Charter
    PrimaryFontVersion2Size=10
    PrimaryFontVersion2Style=0
    PrimaryFontVersion2Weight=75
    RenderingApi=1
    SecondaryFontVersion2Family=Bitstream Vera Sans
    SecondaryFontVersion2Size=10
    SecondaryFontVersion2Style=0
    SecondaryFontVersion2Weight=75
    TerrainQuality=1
    TextureColors=1
    TextureCompressionDXTC=true
    
    [UsageStatistics]
    firstRun\day=13
    firstRun\hour=1
    firstRun\minute=34
    firstRun\month=12
    firstRun\second=14
    firstRun\year=2008
    loginHistory=0
    numRuns=22
    numRunsThisVersion=22
    prevRun\day=26
    prevRun\hour=20
    prevRun\minute=44
    prevRun\month=12
    prevRun\second=55
    prevRun\year=2008
    
    [autoupdate]
    InstalledVersion=4.3.7284.3916
    Last edited by doranub; 27th December 2008 at 02:49 AM.

  13. #13
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Oregon
    Posts
    401
    Thanks. it's looking better now

  14. #14
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Puerto Rico
    Posts
    584
    I tried both suggestions from the thread, and found Dangermouse's hint to work better for me. However, I reduced the font size from 12 to 11 instead.

  15. #15
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    2
    Try rename libQt*.so.4 libraries, in the google-earth installation dir, to libQt*.so.4.orig ("*" means any string). The funny thing is that Google distributes these files but, probably, they are not fit for FC10. So, renaming them makes google earth using the system ones. Try to start google earth from console and see if system complains that cannot find some other library. If it does, rename that one, too (the one in google-earth installation dir.

    PS: I have FC10, but probably in FC9 is the same problem.

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Similar Threads

  1. Google introduce Google Wave
    By Demz in forum Wibble
    Replies: 4
    Last Post: 31st May 2009, 09:40 AM
  2. Google Earth Fonts
    By BlownCPU in forum Using Fedora
    Replies: 3
    Last Post: 18th February 2009, 10:06 PM
  3. Replies: 5
    Last Post: 26th July 2005, 08:01 PM
  4. Windows fonts guide(Including my .fonts.conf)
    By liraz in forum Guides & Solutions (Not For Questions)
    Replies: 1
    Last Post: 25th June 2005, 05:24 AM
  5. .fonts.conf, Disabling AA only for windows fonts.
    By liraz in forum Using Fedora
    Replies: 1
    Last Post: 27th April 2005, 01:40 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •