FedoraForum.org - Fedora Support Forums and Community
Page 11 of 151 FirstFirst ... 9 10 11 12 13 21 61 111 ... LastLast
Results 151 to 165 of 2252
  1. #151
    leigh123linux Guest

    Arrow compiz-fusion 0.6.99 repo for F8

    Many thanks to drhilbert and LordMorgui for donating the web space and bandwidth for the compiz-fusion repo



    These are the latest snapshots (0.6.99)


    1. Install the fusion repo

    Code:
    su
    wget http://www.dfm.uninsubria.it/compiz/fusion/compiz-fusion.repo -O /etc/yum.repos.d/compiz-fusion.repo

    2. Install compiz-fusion ( you will need to remove the fedora compiz packages first and delete /home/username/.gconf/apps/compiz )

    Code:
    su
    yum install compiz-all fusion-icon-all compiz-fusion-plugins-unsupported compiz-bcop ccsm emerald-themes

    http://www.dfm.uninsubria.it/compiz/fusion/


    (03/1/2007) LordMorgui has mirrored the repo so you will need to edit to account for the changes


    su
    gedit /etc/yum.repos.d/compiz-fusion.repo

    and change to

    Code:
    [fusion]
    name=Compiz Fusion repository
    #baseurl=http://www.dfm.uninsubria.it/compiz/fusion/$basearch/
    mirrorlist=http://www.dfm.uninsubria.it/compiz/mirror-f$releasever-$basearch
    enabled=1
    gpgcheck=0
    Last edited by leigh123linux; 3rd January 2008 at 01:36 AM.

  2. #152
    Join Date
    Nov 2006
    Age
    41
    Posts
    154
    thank you leigh123 for preparing for all of us the rpms!

    enjoy!

  3. #153
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Seymour, Indiana
    Posts
    2,509
    Hi leigh123, Might edit your post where the line 2. is. You have gonf and should be gconf

    Brian
    Distribution: RHEL 5.1 with Pieces of this and that.
    Kernel 2.6.23.9, KDE 3.5.8 and KDE 4.0 beta, Plus Development src.rpm, ATI fglrx64_7_1_0-8.433-1 rpm with 3D and DRI working.
    Acer 5100-5840 with webcam, ati, sdcard reader, sound, atheros based wireless, all working. Only thing not working is the memory stick reader.

  4. #154
    leigh123linux Guest
    Ok I have a fix for the compiz-fusion error in F8

    Code:
    * Opening CompizConfig context
    * No GLX_EXT_texture_from_pixmap with direct rendering context
    ... nor with indirect rendering, this isn't going to work!
    * Using the GTK Interface
    You will need to downgrade xorg-x11-server-Xorg

    For i386

    Code:
    su
    wget http://koji.fedoraproject.org/packages/xorg-x11-server/1.3.0.0/9.fc7/i386/xorg-x11-server-Xorg-1.3.0.0-9.fc7.i386.rpm
    rpm -U --oldpackage xorg-x11-server-Xorg-1.3.0.0-9.fc7.i386.rpm

    For x86_64

    Code:
    su
    wget http://koji.fedoraproject.org/packages/xorg-x11-server/1.3.0.0/9.fc7/x86_64/xorg-x11-server-Xorg-1.3.0.0-9.fc7.x86_64.rpm
    rpm -U --oldpackage xorg-x11-server-Xorg-1.3.0.0-9.fc7.x86_64.rpm

    If this works OK for you you will need to ban xorg-x11-server-Xorg from updating

    Code:
    su
    gedit /etc/yum.conf
    and add this line

    exclude=xorg-x11-server-Xorg
    Last edited by leigh123linux; 18th February 2008 at 07:37 PM.

  5. #155
    leigh123linux Guest
    Quote Originally Posted by drhilbert
    thank you leigh123 for preparing for all of us the rpms!

    enjoy!
    Thank you for hosting it

  6. #156
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Taipei
    Posts
    29
    Quote Originally Posted by leigh123@linux
    Try starting compiz with this command

    LD_PRELOAD=/usr/lib/fglrx/libGL.so.1 fusion-icon

    http://forums.fedoraforum.org/forum/...&postcount=533
    For users use x86_64:
    LD_PRELOAD=/usr/lib64/fglrx/libGL.so.1 fusion-icon

  7. #157
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    90
    Excuse me, but I believe, this section is mostly visited by the biggest newbies. Like me myself. What actually is the software about? You give a guide on how to get it. But no word what for..

    Perhaps this can be repaired.
    -= Life Sux =-

  8. #158
    leigh123linux Guest
    Quote Originally Posted by type568
    Excuse me, but I believe, this section is mostly visited by the biggest newbies. Like me myself. What actually is the software about? You give a guide on how to get it. But no word what for..

    Perhaps this can be repaired.
    Where have you been hiding for the last year +


    What is Compiz Fusion ?

    (taken from AboutCompizFusion Wiki page)

    Compiz Fusion is the result of a merge between the well-known Beryl composite window manager and Compiz Extras, a community set of improvements to the Compiz composite window manager. Compiz Fusion aims to provide an easy and fun-to-use windowed environment, allowing use of the graphics hardware to render each individual window and the entire screen, to provide some impressive effects, speed and usefulness. The first Compiz Fusion developer release was Compiz Fusion 0.5.2 on August 13th 2007, shortly after Compiz 0.5.2 was released. First stable release of Compiz Fusion is 0.6.0 released on October 20 2007.

    Compiz Fusion is an open-source software project, meaning anyone can use it freely and contribute.

    It is important to note that Compiz and Compiz Fusion are not the same thing (see: Compiz Fusion Vs Compiz). There is close co-operation between the developers of Compiz and the developers of Compiz Fusion, though ; in fact, many Compiz Fusion developers are also Compiz developers.
    http://www.compiz-fusion.org/


    See screenshot
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	Screenshot.jpg 
Views:	387 
Size:	112.8 KB 
ID:	14044   Click image for larger version. 

Name:	Screenshot.jpg 
Views:	442 
Size:	167.0 KB 
ID:	14045  

  9. #159
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    90
    Where have you been hiding for the last year +
    According to this thread, I've been away, less then half a year.

    I'm glad you remember me. I've been on Windows XP.
    After some time, I have gotten an Asus F3SSeries Laptop. Which came with vista. A worse OS is quite hard to imagine. I believe it's pretty not usable until at least first service pack will be released. Example of instability: I inserted a freshly burned DVD in to it, having some video clips on it. The DVD, could not be read, perhaps, some error accrued during the burn, of which I was not aware. The system had frozen. And I made a mistake: Instead of taking out the optical disk, I held down the power button few seconds. System has shut, I turned it on. (I can't remember if i had waited the required 5 seconds, but I believe it doesn't matter as the hard discs are still fine). Windows did boot. But claimed the system is damaged, none of the windows system restore points could recover it. (Nor "most recent settings that worked" nor Safe Mode. Bye bye system & all software, I had to use backup DVD(the one with fresh system on it). Luckily it was partitioned, and having some experience with falling systems, I kept all my code on D.

    See screenshot
    Wow! That explains all, a lot better then the explanations do. I go get it. Thanks for the how-to.
    -= Life Sux =-

  10. #160
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Melbourne, Australia
    Age
    38
    Posts
    762
    OK I've tried everything but no dice. I lose my titlebars and can't click on any windows, let alone get any effects diagnostic outputs below

    [johannlo@wintermute ~]$ fusion-icon
    * Detected Session: kde
    * Searching for installed applications...
    * NVIDIA on Xorg detected, exporting: __GL_YIELD=NOTHING
    * Using the GTK Interface
    * Starting Compiz
    ... executing: compiz --replace --sm-disable --ignore-desktop-hints ccp
    * Setting window manager to KWin <--- this is where I recover it by switching back to kwin

    I have installed via yum from the repos leigh123 posted and removed the default fedora packages

    [johannlo@wintermute ~]$ rpm -qa | grep compiz
    libcompizconfig-0.6.99-1.fc8
    compiz-0.6.99-4.fc8
    compiz-fusion-plugins-unsupported-0.6.99-2.fc8
    compiz-all-0.6.99-4.fc8
    compiz-bcop-0.6.99-1.fc8
    compiz-gnome-0.6.99-4.fc8
    compizconfig-backend-kconfig-0.6.99-1.fc8
    compiz-fusion-plugins-main-0.6.99-2.fc8
    compiz-fusion-plugins-extra-0.6.99-2.fc8
    compiz-kde-0.6.99-4.fc8
    compizconfig-python-0.6.99-1.fc8

    here is my xorg.conf. Note I am running Nvidia 7950GT with dual head (xinerama).

    # Xorg configuration created by livna-config-display

    Section "ServerLayout"
    Identifier "Default Layout"
    Screen 0 "Screen0" 0 0
    Screen 1 "Screen1" RightOf "Screen0"
    InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
    InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
    EndSection

    Section "Files"
    ModulePath "/usr/lib/xorg/modules/extensions/nvidia"
    ModulePath "/usr/lib/xorg/modules"
    EndSection

    Section "Module"
    Load "glx"
    Load "extmod"
    EndSection

    Section "ServerFlags"
    Option "AIGLX" "on"
    Option "Xinerama" "1"
    EndSection

    Section "InputDevice"

    # generated from default
    Identifier "Mouse0"
    Driver "mouse"
    Option "Protocol" "auto"
    Option "Device" "/dev/input/mice"
    Option "Emulate3Buttons" "no"
    Option "ZAxisMapping" "4 5"
    EndSection

    Section "InputDevice"
    Identifier "Keyboard0"
    Driver "kbd"
    Option "XkbModel" "pc105"
    Option "XkbLayout" "us+inet"
    EndSection

    Section "Monitor"
    Identifier "Monitor0"
    VendorName "Unknown"
    ModelName "Samsung SyncMaster"
    HorizSync 30.0 - 81.0
    VertRefresh 56.0 - 75.0
    Option "DPMS"
    EndSection

    Section "Monitor"
    Identifier "Monitor1"
    VendorName "Unknown"
    ModelName "BenQ FP91G+"
    HorizSync 31.0 - 83.0
    VertRefresh 56.0 - 76.0
    EndSection

    Section "Device"
    Identifier "Videocard0"
    Driver "nvidia"
    VendorName "NVIDIA Corporation"
    BoardName "GeForce 7950 GT"
    BusID "PCI:1:0:0"
    Option "TripleBuffer" "true"
    Option "RenderAccel" "True"
    Option "AddARGBGLXVisuals" "True"
    EndSection

    Section "Device"
    Identifier "Videocard1"
    Driver "nvidia"
    VendorName "NVIDIA Corporation"
    BoardName "GeForce 7950 GT"
    BusID "PCI:1:0:0"
    Screen 1
    Option "TripleBuffer" "true"
    Option "RenderAccel" "True"
    Option "AddARGBGLXVisuals" "True"
    EndSection

    Section "Screen"
    Identifier "Screen0"
    Device "Videocard0"
    Monitor "Monitor0"
    DefaultDepth 24
    Option "AddARGBGLXVisuals" "True"
    Option "TwinView" "0"
    Option "metamodes" "CRT-0: nvidia-auto-select +0+0"
    SubSection "Display"
    Depth 24
    EndSubSection
    EndSection

    Section "Screen"
    Identifier "Screen1"
    Device "Videocard1"
    Monitor "Monitor1"
    DefaultDepth 24
    Option "AddARGBGLXVisuals" "True"
    Option "TwinView" "0"
    Option "metamodes" "CRT-1: nvidia-auto-select +0+0"
    EndSection

    Section "Extensions"
    Option "Composite" "Enable"
    EndSection
    the phases of 'nix troubleshooting

    For :eek:
    :confused: | google > :D
    Next

  11. #161
    Join Date
    May 2004
    Location
    Mexico City, Mexico
    Age
    40
    Posts
    4,430
    I'd try disabling the triple buffer and the Render Accel in your Xorg.conf. I remember having trouble with Render Accel at one point with FC6 and Beryl, also you only need AddARGBGLXVisuals declared once

    I see you're running dual head, I'm not familiar with Compiz and AIGLX in dual head, don't have the hardware (I'm lacking that extra monitor)
    Last edited by Thetargos; 24th November 2007 at 03:09 PM.
    If ain't broken, don't fix it! :eek:
    If can be improved, go for it! :cool:

    FedoraForum Community forums lurker.
    Fedora user since RHL 5.2 :cool:

  12. #162
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Melbourne, Australia
    Age
    38
    Posts
    762
    Actually I added those lines manually but I'll try removing again and see. Currently running the obligatory post-fresh-install rsync from my backup drive

    well it used to work in FC6 with beryl so I'm not happy with this development but hopefully a fix is round the corner (could just be the version of nvidia or xorg driver or kernel?)

    The strangest thing is that it worked out of the box (?!?!) but I was changing stuff around post install and went one step too far without testing. I'll try to roll back as many x related changes (go back to single head as a test) and see what happens. No dual head = show stopper for me.
    the phases of 'nix troubleshooting

    For :eek:
    :confused: | google > :D
    Next

  13. #163
    leigh123linux Guest
    Quote Originally Posted by johannlo
    OK I've tried everything but no dice. I lose my titlebars and can't click on any windows, let alone get any effects diagnostic outputs below

    [johannlo@wintermute ~]$ fusion-icon
    * Detected Session: kde
    * Searching for installed applications...
    * NVIDIA on Xorg detected, exporting: __GL_YIELD=NOTHING
    * Using the GTK Interface
    * Starting Compiz
    ... executing: compiz --replace --sm-disable --ignore-desktop-hints ccp
    * Setting window manager to KWin <--- this is where I recover it by switching back to kwin

    I have installed via yum from the repos leigh123 posted and removed the default fedora packages

    [johannlo@wintermute ~]$ rpm -qa | grep compiz
    libcompizconfig-0.6.99-1.fc8
    compiz-0.6.99-4.fc8
    compiz-fusion-plugins-unsupported-0.6.99-2.fc8
    compiz-all-0.6.99-4.fc8
    compiz-bcop-0.6.99-1.fc8
    compiz-gnome-0.6.99-4.fc8
    compizconfig-backend-kconfig-0.6.99-1.fc8
    compiz-fusion-plugins-main-0.6.99-2.fc8
    compiz-fusion-plugins-extra-0.6.99-2.fc8
    compiz-kde-0.6.99-4.fc8
    compizconfig-python-0.6.99-1.fc8

    here is my xorg.conf. Note I am running Nvidia 7950GT with dual head (xinerama).

    # Xorg configuration created by livna-config-display

    Section "ServerLayout"
    Identifier "Default Layout"
    Screen 0 "Screen0" 0 0
    Screen 1 "Screen1" RightOf "Screen0"
    InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
    InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
    EndSection

    Section "Files"
    ModulePath "/usr/lib/xorg/modules/extensions/nvidia"
    ModulePath "/usr/lib/xorg/modules"
    EndSection

    Section "Module"
    Load "glx"
    Load "extmod"
    EndSection

    Section "ServerFlags"
    Option "AIGLX" "on"
    Option "Xinerama" "1"
    EndSection

    Section "InputDevice"

    # generated from default
    Identifier "Mouse0"
    Driver "mouse"
    Option "Protocol" "auto"
    Option "Device" "/dev/input/mice"
    Option "Emulate3Buttons" "no"
    Option "ZAxisMapping" "4 5"
    EndSection

    Section "InputDevice"
    Identifier "Keyboard0"
    Driver "kbd"
    Option "XkbModel" "pc105"
    Option "XkbLayout" "us+inet"
    EndSection

    Section "Monitor"
    Identifier "Monitor0"
    VendorName "Unknown"
    ModelName "Samsung SyncMaster"
    HorizSync 30.0 - 81.0
    VertRefresh 56.0 - 75.0
    Option "DPMS"
    EndSection

    Section "Monitor"
    Identifier "Monitor1"
    VendorName "Unknown"
    ModelName "BenQ FP91G+"
    HorizSync 31.0 - 83.0
    VertRefresh 56.0 - 76.0
    EndSection

    Section "Device"
    Identifier "Videocard0"
    Driver "nvidia"
    VendorName "NVIDIA Corporation"
    BoardName "GeForce 7950 GT"
    BusID "PCI:1:0:0"
    Option "TripleBuffer" "true"
    Option "RenderAccel" "True"
    Option "AddARGBGLXVisuals" "True"
    EndSection

    Section "Device"
    Identifier "Videocard1"
    Driver "nvidia"
    VendorName "NVIDIA Corporation"
    BoardName "GeForce 7950 GT"
    BusID "PCI:1:0:0"
    Screen 1
    Option "TripleBuffer" "true"
    Option "RenderAccel" "True"
    Option "AddARGBGLXVisuals" "True"
    EndSection

    Section "Screen"
    Identifier "Screen0"
    Device "Videocard0"
    Monitor "Monitor0"
    DefaultDepth 24
    Option "AddARGBGLXVisuals" "True"
    Option "TwinView" "0"
    Option "metamodes" "CRT-0: nvidia-auto-select +0+0"
    SubSection "Display"
    Depth 24
    EndSubSection
    EndSection

    Section "Screen"
    Identifier "Screen1"
    Device "Videocard1"
    Monitor "Monitor1"
    DefaultDepth 24
    Option "AddARGBGLXVisuals" "True"
    Option "TwinView" "0"
    Option "metamodes" "CRT-1: nvidia-auto-select +0+0"
    EndSection

    Section "Extensions"
    Option "Composite" "Enable"
    EndSection

    Try deleting the old compiz config

    su
    rm -rf /home/*/.gconf/apps/compiz


    and try this to see if it will correct the missing titlebars

    emerald --replace

  14. #164
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Melbourne, Australia
    Age
    38
    Posts
    762
    sorry kde user, that file / folder ain't there I looked in .kde but couldn't find an equivalent eh.
    the phases of 'nix troubleshooting

    For :eek:
    :confused: | google > :D
    Next

  15. #165
    leigh123linux Guest
    Quote Originally Posted by johannlo
    Actually I added those lines manually but I'll try removing again and see. Currently running the obligatory post-fresh-install rsync from my backup drive

    well it used to work in FC6 with beryl so I'm not happy with this development but hopefully a fix is round the corner (could just be the version of nvidia or xorg driver or kernel?)

    The strangest thing is that it worked out of the box (?!?!) but I was changing stuff around post install and went one step too far without testing. I'll try to roll back as many x related changes (go back to single head as a test) and see what happens. No dual head = show stopper for me.
    I have had two monitors working with 0.6.99 but I used twin veiw from the nvidia control panel .


    Heres my xorg.conf

    Code:
    # Xorg configuration created by livna-config-display
    
    Section "ServerLayout"
    	Identifier     "single head configuration"
    	Screen      0  "Screen0" 0 0
    	InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
            InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
    EndSection
    
    
    Section "Files"
    	ModulePath   "/usr/lib64/xorg/modules/extensions/nvidia"
    	ModulePath   "/usr/lib64/xorg/modules"
    EndSection
    
    
    Section "ServerFlags"
    	Option	    "AIGLX" "on"
    	Option	    "blank time" "0"
    	Option	    "standby time" "0"
    	Option	    "suspend time" "0"
    	Option	    "off time" "0"
    	Option	    "Xinerama" "0"
    EndSection
    
    
    Section "InputDevice"
    	Identifier  "Keyboard0"
    	Driver      "kbd"
    	Option	    "XkbModel" "pc105"
    	Option	    "XkbLayout" "gb"
    EndSection 
    
    
    Section "InputDevice"
    	Identifier  "Mouse0"
    	Driver      "mouse"
    	Option	    "Protocol" "auto"
    	Option	    "Device" "/dev/input/mice"
    	Option	    "Emulate3Buttons" "no"
    	Option	    "ZAxisMapping" "4 5"
    EndSection
    
    
    Section "Monitor"
    	Identifier   "Monitor0"
    	VendorName   "Philips"
    	ModelName    "Philips 190V"
    	HorizSync    30.0 - 83.0
    	VertRefresh  56.0 - 76.0
    	Option	    "dpms"
    EndSection
    
    
    Section "Device"
    	Identifier  "Videocard0"
    	Driver      "nvidia"
    	VendorName  "nVidia Corporation"
    	BoardName   "G70 [GeForce 7600 GT]"
    	Option	    "DPI" "96 x 96"
    	Option	    "coolbits" "1"
    	Option	    "TripleBuffer" "true"
    	Option	    "RenderAccel" "True"
    	Option	    "AddARGBGLXVisuals" "True"
    EndSection
    
    
    Section "Screen"
    	Identifier "Screen0"
    	Device     "Videocard0"
    	Monitor    "Monitor0"
    	DefaultDepth     24
    	SubSection "Display"
    		Viewport   0 0
    		Depth     24
    		Modes    "1280x1024" "1280x960" "1280x800" "1280x720" "1152x864" "1024x768" "800x600" "640x480"
    	EndSubSection
    EndSection
    
    
    Section "Extensions"
    	Option	    "Composite" "Enable"
    EndSection

Page 11 of 151 FirstFirst ... 9 10 11 12 13 21 61 111 ... LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: 27th July 2008, 04:00 PM
  2. preupgrade F8 official-> F9, update presto repo is wrong
    By marko in forum Installation, Upgrades and Live Media
    Replies: 1
    Last Post: 21st May 2008, 10:08 PM
  3. F9 compiz-0.7.5 packages added to the compiz-fusion repo
    By leigh123linux in forum Alpha - Beta (Fedora 9 Only)
    Replies: 3
    Last Post: 19th April 2008, 01:08 AM
  4. Official Fedora Core 4 Installation Guide
    By Ug in forum Installation, Upgrades and Live Media
    Replies: 26
    Last Post: 1st December 2005, 02:06 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •