FedoraForum.org - Fedora Support Forums and Community
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    2

    Unrecognised Realtek NIC

    Hi,

    I'm running Fedora FC6.

    I've bought a Sweex LC101 NIC for my fedora box, but am having some big problems.

    From here I see that my card uses a Realtek RTL8169 chipset, so far so good.

    When I do a /sbin/lspci -vv I get the following:

    Code:
    03:01.0 Non-VGA unclassified device: Realtek Semiconductor Co., Ltd. Unknown device 816b (rev 10)
            !!! Invalid class 0000 for header type 02
            Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV+ VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR+ FastB2B-
            Status: Cap+ 66MHz+ UDF- FastB2B+ ParErr- DEVSEL=medium >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR+
            Latency: 64, Cache Line Size: 64 bytes
            Interrupt: pin A routed to IRQ 0
            Region 0: I/O ports at <ignored>
            Bus: primary=00, secondary=00, subordinate=02, sec-latency=0
            BridgeCtl: Parity- SERR+ ISA- VGA- MAbort+ >Reset- 16bInt- PostWrite-
    Would anyone be kind enough to suggest a course of action to try to get this working?

    Many thanks.

  2. #2
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Minnesota, USA
    Age
    31
    Posts
    7,909
    You can run system-config-network and add a new Realtek ethernet device.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    2
    Thanks very much for the help - I'm not entirely sure how but after coming back to it from a couple of days away the card seems to be recognised and operational (it doesn't seem to give me any more network performance than my 100Mbit card, but I guess that's a different issue - the switch reports a 1000 connection).

Similar Threads

  1. Error 27: unrecognised command
    By wizza in forum Using Fedora
    Replies: 5
    Last Post: 16th March 2009, 06:57 PM
  2. fc6 CVS setup xinted unrecognised service
    By TopKatz in forum EOL (End Of Life) Versions
    Replies: 1
    Last Post: 27th November 2006, 11:27 PM
  3. Error : unrecognised wireless request "Mb/s"
    By Under_X in forum Servers & Networking
    Replies: 2
    Last Post: 14th November 2005, 05:10 PM
  4. FC4: Open Ldap - unrecognised Service
    By H4rd_C4ch3 in forum Servers & Networking
    Replies: 8
    Last Post: 20th July 2005, 06:38 PM
  5. Optical audio cable unrecognised
    By MikeB in forum Hardware & Laptops
    Replies: 0
    Last Post: 5th October 2004, 04:21 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •