PDA

View Full Version : can't install in UEFI mode on a Dell Latitude E6520



horizonbrave
24th September 2017, 08:47 AM
Hi,
I'm trying to install f26 in UEFI mode on a Dell Latitude E6520 (a laptop from 2011).
All seems well during installation except at reboot the bios complain about not finding any OS.
If I then go in the bios setting and change from UEFI to legacy boot f26 boots fine.
Bios doesn't offer secure boot.

Please, any idea?
Many thanks :)

dswaner
24th September 2017, 06:06 PM
See https://fedoraproject.org/wiki/GRUB_2#Updating_GRUB_2_configuration_on_UEFI_syste ms

You may just need to install grub2 efi and then change the BIOS back to uefi boot.

You could also try doing a reinstall using custom partitioning, and make sure that the /boot/efi partition is included. I sounds like maybe the anaconda installer didn't recognize your uefi setup because it is a little older, and some of the older uefi configurations don't match the later standards / conventions.

horizonbrave
25th September 2017, 03:34 AM
See https://fedoraproject.org/wiki/GRUB_2#Updating_GRUB_2_configuration_on_UEFI_syste ms

Very useful reading, thank you.
It turned out that I wasn't booting Fedora installer on UEFI mode even if the E6520 was setup on UEFI boot.
To do a proper UEFI boot of the usb media you have to specify to boot it in UEFI mode by pressing F12 at boot or by selecting as a first UEFI boot option in the BIOS settings. If you don't do it UEFI will default to boot it in Legacy mode, which was it was happening to me.

Thanks for support :)