PDA

View Full Version : have sound with yutube, but not with audacious etc



dypang
2nd October 2010, 01:43 AM
kmplayer, mplayer, vlc, realplayer, they all have no sound output

but I can watch tv programs via internet...

when running alsamixer, it shows that the sound card is Pulseaudio, I changed it back to HDA intel, but it take no effect

So, what shall I do?

ProjektHosting
3rd October 2010, 09:48 AM
You should install the codec for them since many audio programs use the similiar, but different libraries to read the same mp3 ogg flac etc. So just do the following

go here
http://rpmfusion.org/
read it then enter into your shell

su - c yum install --nogpgcheck
and the rest that is on the site so you have that repository.

Livna is another I would download. They both have rpm packages.

and here is a list of nice downloads you could get:


yum install totem-mozplugin gstreamer-plugins-ugly gstreamer-plugins-bad gstreamer-plugins-ugly audacious-plugins-freeworld-mp3

gstreamer-plugins-ugly and
audacious-plugins-freeworld-mp3

are nice to have.

dypang
3rd October 2010, 10:20 AM
Thanks. I followed your instructions but it did not solve my problem...

ProjektHosting
3rd October 2010, 09:16 PM
Thanks. I followed your instructions but it did not solve my problem...

If none of those packages are allowing you to hear through a media player then you should post your audio information


cat /proc/asound/cards


sudo lspci -v -k

You can add more v's if you'd like ;)

bonedome
3rd October 2010, 09:38 PM
Hello
try playing the video from the command line with mplayer
mplayer ~/videofile.mp4quit the vid with q and post the result :D