PDA

View Full Version : Rythmbox will not rip cd tracks



treacle130
8th June 2010, 08:50 PM
Hello, i cannot get Rythymbox to recognise my external cd drive when i put a cd in. It used to do so & i was able to import my cd's this way. Now it simply does not find the cd at all. Can anyone suggest a solution please? I have upgraged to F13 from F12,so could this be a reason? Thanks in advance.

glennzo
8th June 2010, 11:38 PM
Try starting Rhythmbox from the command line and see if there is some useful output. Something that may give you some idea as to why it doesn't seem to be working.

treacle130
9th June 2010, 09:11 PM
Hello,thanks for your reply. i did as you said & the player opened up but still did not recognise my disc drive.But the command line also shows this message
(rhythmbox:2654): Rhythmbox-WARNING **: Could not open device /dev/radio0

Does this tell you anything else that can assist me? I have also tried removing the player & re-installing but that did not work either.

glennzo
9th June 2010, 09:38 PM
Why is it trying to open /dev/radio0 ?? See if there is a setting to set default device to CD or DVD.

treacle130
9th June 2010, 09:58 PM
No i have not been able to find what you asked me to look for,sorry.