PDA

View Full Version : No sound...



ThePossessedOne
6th September 2009, 04:27 PM
Hi,

Im using Fedora 11.. my sound was working fine until I tried to install audio codecs for avi files.. Now I have absoluty no sound at all.. and not sure wether the audio codecs are working.. im using onboard sound.

Thanks for helping out.
Brad.

baluzz
7th September 2009, 07:47 AM
Fedora cannot include support for MP3 or DVD video playback or recording. MP3 formats are patented, and the patent holders have not provided the necessary licenses. Fedora also excludes other multimedia software due to patent, copyright, or license restrictions, such as Adobe Flash Player and RealNetworks RealPlayer.

That doesn’t mean you can’t play .mp3 files in Fedora, it just takes a bit of work (not much).

please follow the steps
Open a terminal and become root, then run this command:
# rpm -ivh http://download1.rpmfusion.org/free/...ble.noarch.rpm

# rpm -ivh http://download1.rpmfusion.org/nonfr...ble.noarch.rpm

Now, Install all other plug ins..

# yum -y install gstreamer-plugins-bad gstreamer-plugins-ugly xine-lib-extras-nonfree

After successful installation, open Amarok or any other multimedia player and try to play the mp3 file and see if all goes fine and you are able to hear the music.

hope this will help you...after getting mp3..please check is videos playing well...there is a chance for not displaying videos even when we can hear sounds..
if that problem occures try to install mplayer
#yum install mplayer