PDA

View Full Version : manual installation.... :-)



sanjay_ankur
6th March 2008, 02:13 PM
hey ppl.... i just tried installing ksensor after learning about it from the forum itself... currently my "yum lock"s almost on all the time for some reason and it doesnt quite let me use yum for installing stuff.. i put up a thread on how to disable it.. people have replied but i havent quite gotten rid of it.. so i downloaded a ksensors tar.gz package to install it manually.. turns out ksensors needs kdelibs which according to my terminal is not present on my system... kdelibs needs cmake which i managed to install (manually again)..

now when i do a

cmake .

(according to the readme doc)

it says this.....



[root@localhost kdelibs-4.0.1]# cmake .
CMake Error: Qt qmake not found!
-- Configuring done

applications show a Qt3.... isnt that sufficeint???

help someone....


Edit - - i have both gnome and kde working on my system..

leigh123linux
6th March 2008, 03:10 PM
Try





su
yum install qt-devel





[root@localhost leigh]# yum whatprovides /usr/lib64/qt-3.3/bin/qmake
Excluding Packages in global exclude list
Finished
qt-devel.x86_64 : Development files for the Qt GUI toolkit.
qt-devel.x86_64 : Development files for the Qt GUI toolkit.
qt-devel.x86_64 : Development files for the Qt GUI toolkit.
[root@localhost leigh]

Wayne
6th March 2008, 03:17 PM
You really need to go back and sort out your yum problem before trying to install stuff manually from tarballs that's already in the repos.

Wayne