PDA

View Full Version : Text console resolution?



ghaefb
9th May 2004, 11:39 AM
I'm using FC2t3, Philips 17" LCD display.
I want to change monitor resolution in text console mode.(with that tux logo at boot) I know it has to do something with framebuffer and appending vga=something to grub.conf, but I don't know how to do that. I tried once but all I got was blank screen at boot.
Can someone give me some directions please..
Thanks

SuperNu
9th May 2004, 04:19 PM
As root, open /boot/grub/grub.conf with your favorite text editor, find the line like kernel /boot/vmlinuz-2.4.22-1.2188.nptl ro root=LABEL=/ and append vga=### to it. Mine looks like kernel /boot/vmlinuz-2.4.22-1.2188.nptl ro root=LABEL=/ vga=791.

--SN

ghaefb
9th May 2004, 05:14 PM
Nop. Not working..
I think because I use LCD. I tried almost all vga options, but every time I got blank screen..
But when I boot other live CD distribution text console resolution is changed.
Is there any special options for LCD, refresh rate ?
Anyone?

Die_Lah
11th May 2004, 01:07 PM
I dont have an answer to the question but did find this while searching for the different options:
http://www.desktop-linux.net/framebuffer.htm

Craig Pemberton
3rd July 2006, 04:28 AM
Like this:



title Fedora Core (2.6.17-1.2139_FC5)
root (hd0,2)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.17-1.2139_FC5 ro root=/dev/hda3 vga=791
initrd /boot/initrd-2.6.17-1.2139_FC5.img