PDA

View Full Version : mediawiki 404 not found



thick0
29th June 2007, 10:09 AM
Hi gang,

I installed mediawiki a few days ago. From the config I went on to setup some pages. All is good. I came back a few days later and entered the address I saved in my bookmarks:

http://127.0.0.1/mediawiki/index.php

and I get a 404 not found error

Well index.php is there:

[tim@basle mediawiki]$ ls -l
total 348
-rw-r--r-- 1 tim tim 825 Feb 21 13:23 AdminSettings.sample
-rw-r--r-- 1 tim tim 3198 Feb 21 13:23 api.php
drwxr-xr-x 2 tim tim 4096 Jun 22 18:57 bin
-rw-r--r-- 1 tim tim 17997 Feb 21 13:23 COPYING
drwxr-xr-x 2 tim tim 4096 Jun 22 18:57 extensions
-rw-r--r-- 1 tim tim 162 Feb 21 13:23 FAQ
-rwxr-xr-x 1 tim tim 1150 Jun 22 19:20 favicon.ico
-rw-r--r-- 1 tim tim 159466 Feb 21 13:23 HISTORY
drwxr-xr-x 2 tim tim 4096 Jun 22 19:20 images
-rw-r--r-- 1 tim tim 1499 Feb 21 13:23 img_auth.php
drwxr-xr-x 6 tim tim 12288 Jun 22 18:57 includes
-rw-r--r-- 1 tim tim 1755 Feb 21 13:23 index.php
-rw-r--r-- 1 tim tim 3989 Feb 21 13:23 INSTALL
-rw-r--r-- 1 tim tim 843 Feb 22 23:32 INSTALL.fedora
-rw-r--r-- 1 tim tim 3964 Feb 21 13:23 install-utils.inc
drwxr-xr-x 4 tim tim 4096 Jun 22 18:57 languages
drwxr-xr-x 2 tim tim 4096 Jun 22 18:57 locale
-rw-rw-rw- 1 tim tim 4620 Jun 22 19:08 LocalSettings.php
drwxr-xr-x 9 tim tim 4096 Jun 22 18:57 maintenance
drwxr-xr-x 2 tim tim 4096 Jun 22 18:58 math
-rw-r--r-- 1 tim tim 1348 Feb 21 13:23 opensearch_desc.php
-rw-r--r-- 1 tim tim 6173 Feb 21 13:23 profileinfo.php
-rw-r--r-- 1 tim tim 3535 Feb 21 13:23 README
-rw-r--r-- 1 tim tim 319 Feb 21 13:23 redirect.php
-rw-r--r-- 1 tim tim 91 Feb 21 13:23 redirect.phtml
-rw-r--r-- 1 tim tim 23614 Feb 21 13:23 RELEASE-NOTES
drwxr-xr-x 2 tim tim 4096 Jun 22 18:57 serialized
drwxr-xr-x 8 tim tim 4096 Jun 22 18:57 skins
-rw-r--r-- 1 tim tim 605 Feb 21 13:23 StartProfiler.php
-rw-r--r-- 1 tim tim 2369 Feb 21 13:23 thumb.php
-rw-r--r-- 1 tim tim 1384 Feb 21 13:23 trackback.php
-rw-r--r-- 1 tim tim 12210 Feb 21 13:23 UPGRADE
-rw-r--r-- 1 tim tim 88 Feb 21 13:23 wiki.phtml

is there anything obviously wrong in that directory? I changed the permissions on index.php to 777 but that did not make a difference.

So, I read in these forums that the mediawiki.conf has to be modified to allow access to my pc. Well it already does that. So I already also allowed access to the IP address and the name of the computer:

<Location /mediawiki/config>
Order deny,allow
Deny from all
Allow from 127.0.0.1
Allow from basle
Allow from 192.168.0.101

Restarted httpd and still no joy. If anyone has any suggestions I would be grateful.

BTW I am running fc6. mediawiki is installed in /var/www/html along with a joomla which is working fine.

Any suggestions appreciated.

glennzo
29th June 2007, 10:52 AM
I'm by far no expert with MediaWiki, but I am running it on my desktop and it's publicly accessible. See my signature below this post. I'm thinking maybe you have a mis-configured httpd.conf. For comparison I've attached a copy of mine. Needed to add the .txt to the file name so that I could upload it here.

thick0
2nd July 2007, 10:35 AM
thanks glennzo. I compared the file but nothing leaps out at me. I notice you have the mediawiki server root commented out. Is that intentional?

Anyway, I'll keep digging.

thick0
2nd July 2007, 10:50 AM
Gotcha!!

When I installed mediawiki it dropped the folder in /var/www I moved this to /var/www/html.

I had to modify /etc/httpd/conf.d/mediawiki.conf to reflect this fact.

I have had more joy in July than in the whole of June. Long may it continue!!

glennzo
2nd July 2007, 11:18 AM
thanks glennzo. I compared the file but nothing leaps out at me. I notice you have the mediawiki server root commented out. Is that intentional?

Anyway, I'll keep digging.I don't play with the config to often. As I recall, if the line was un-commented then the wiki wouldn't work. Is your's working now?

thick0
3rd July 2007, 11:40 PM
Yup, in business now and adding a myriad of notes to the wiki for my use

glennzo
4th July 2007, 03:10 AM
Great! Have fun.