PDA

View Full Version : Can not install 24OnlineClient



angshul
12th March 2007, 12:59 PM
Steps:
1. copy client exe to /root folder
2. Be super or Root user
3. do chmod 755 /root/24onlineClient
4. at #prompt type : 24onlineClient -s
1. It will ask you for AskonExit: type y
2. it will ask for AutoLogin: type n
3. it will ask for ShowNotification: type y
4. It will ask for server ip address: type 172.16.0.1 or whatever is 24online server ip address.
5. Then run at # prompt this line : /root/24onlineClient -u username (username means whatever username you have created in 24online GUI) like manager, administrator ..etc
6. It will ask for password. (password is case sensitive) make sure about casename.
7. and Last type Enter. it will login.
8. You can check instance of 24online Client running by command at #ps -ef
9. You can Logout by typing command as #/root/24onlineClient -l
--------------------------------------------------------------------

I can not perform the above instructions. On step 4 the instruction
24onlineClient -s
is not working.
At the terminal it shows
Command Not available.

Please help

trm
12th March 2007, 02:20 PM
add ./ infront of the 24onlineClient -s.
that should help to start the installation

Cheers

angshul
13th March 2007, 09:21 AM
add ./ infront of the 24onlineClient -s.
that should help to start the installation

Cheers
Thanks
it has been installed.
But after connection I can not open Google or any other website in the Mozilla browser. But if I ping the server address, I get response.
Probably there is some configuration issues.
What should I do?

lazlow
13th March 2007, 09:44 AM
I have read about a lot of people not getting 24online running on fedora and nobody posted about getting it done. You might try linc. A lot of people seem to be using it.

http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=55535

angshul
13th March 2007, 03:02 PM
I have read about a lot of people not getting 24online running on fedora and nobody posted about getting it done. You might try linc. A lot of people seem to be using it.

http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=55535

Boss....I have Cyberoam installed...but...I can't open websites with mozilla...may be there is some firewall or some other problem...what do I do

lazlow
13th March 2007, 07:05 PM
That was the problem a lot of people had. See post #4.

angshul
14th March 2007, 11:56 AM
That was the problem a lot of people had. See post #4.

In Post 4....I only find an installer...and I dunno how to make use of it....
Please advise

lazlow
14th March 2007, 12:15 PM
If you look at the upper right hand corner of the box that your post(on this forum) shows up you will see "post: #X".

Now if you go to the link (in post #4) you will find the site for linc. Among other things there are rpm's there. If you like what you see you should be able to double click on the rpm with the .i386 in the name. It should bring up the software installer and ask for the root password.

Lazlow

angshul
14th March 2007, 02:59 PM
If you look at the upper right hand corner of the box that your post(on this forum) shows up you will see "post: #X".

Now if you go to the link (in post #4) you will find the site for linc. Among other things there are rpm's there. If you like what you see you should be able to double click on the rpm with the .i386 in the name. It should bring up the software installer and ask for the root password.

Lazlow

I get the following message in a dialog box when I try to install

"Unable to retrieve software information. This could be caused by not having network connection available"

What do I do?

My email ID is
luckybingo@gmail.com