PDA

View Full Version : Dries Repo



AlphaTwin
23rd November 2006, 05:19 AM
Quick question,

I looked through the Forum and Googled for the Dries Repo but couldn't find it. How do I set up the Dries Repository. I can't find the correct config file for FC6.

Thanks
Eric

scotta3234
23rd November 2006, 05:24 AM
As root:


gedit /etc/yum.repos.d/dries.repo

then add this:
[dries]
name=Extra Fedora rpms dries - $releasever - $basearch
baseurl=http://ftp.belnet.be/packages/dries.ulyssis.org/fedora/linux/$releasever/$basearch/dries/RPMS/
enabled=1
gpgcheck=1

Seve
23rd November 2006, 05:24 AM
Hello;
Here is my dries.repo
to add
gedit /etc/yum.repos.d/dries.repo

dries]
name=Extra Fedora rpms dries - $releasever - $basearch
baseurl=http://ftp.belnet.be/packages/dries.ulyssis.org/fedora/linux/$releasever/$basearch/dries/RPMS/
enabled=1
gpgcheck=1

You can import the gpg key here :http://www.fedorafaq.org/#gpgsig

Seve

AlphaTwin
23rd November 2006, 05:35 AM
Thanks scotta3234,

Just out of curiosity where did you get that info?

Thanks
Eric

Wayne
23rd November 2006, 05:41 AM
Thanks scotta3234,

Just out of curiosity where did you get that info?

Thanks
Eric

I got it from here:

http://stanton-finley.net/fedora_core_5_installation_notes.html

OK. It's for FC5 and not 6 but mostly it works. Some things (Java, mplayerplug-in) have been updated since it was written but using a bit of common sense I got everything working :D

Edit: See: http://www.fedoraforum.org/forum/showthread.php?t=136714

Wayne

AlphaTwin
25th November 2006, 06:38 PM
Ya... that's where I usually get it too but since this is 6 and there wasn't one I was at a bit of a loss. Does any body know where the dries repo's live. I mean Stan had to get the information in his config from someplace right?

Wayne
25th November 2006, 11:48 PM
Ya... that's where I usually get it too but since this is 6 and there wasn't one I was at a bit of a loss. Does any body know where the dries repo's live. I mean Stan had to get the information in his config from someplace right?

If you look at the URL that scotta posted and the one on Stan's site they're the same so it appears it automatically sets itself up for the version you're using. I may be wrong though :D

http://dag.wieers.com/home-made/apt/FAQ.php

Wayne