PDA

View Full Version : Dhclient does not work with Xsupplicant



martin.sourada
21st November 2006, 11:38 PM
Well, I have had this problem for quite a long now, but I've just waited for official fedora extras's xsupplicant 1.2.8. You can ask why I was using the newer one, while in extras was still 1.2.7 - just because 1.2.7 didn't authenticated and only produced never-ending list of errors. So the problem is: I bring up network interface using ifconfig, than I authenticate using xsupplicant. Next if I try to get an address from dhcp server using dhclient I get output like this:

# dhclient eth0
Internet Systems Consortium DHCP Client V3.0.4-RedHat
Copyright 2004-2006 Internet Systems Consortium.
All rights reserved.
For info, please visit http://www.isc.org/sw/dhcp/

Listening on LPF/eth0/00:16:d4:1a:34:78
Sending on LPF/eth0/00:16:d4:1a:34:78
Sending on Socket/fallback
DHCPREQUEST on eth0 to 255.255.255.255 port 67
DHCPREQUEST on eth0 to 255.255.255.255 port 67
DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 5
DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 14
DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 15
DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 21
DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 6
No DHCPOFFERS received.
Trying recorded lease 195.113.25.47
PING 195.113.24.1 (195.113.24.1) from 195.113.25.47 eth0: 56(84) bytes of data.

--- 195.113.24.1 ping statistics ---
1 packets transmitted, 0 received, +1 errors, 100% packet loss, time 0ms

Trying recorded lease 192.168.1.50
PING 192.168.1.1 (192.168.1.1) from 192.168.1.50 eth0: 56(84) bytes of data.

--- 192.168.1.1 ping statistics ---
4 packets transmitted, 0 received, +3 errors, 100% packet loss, time 2999ms
, pipe 3
No working leases in persistent database - sleeping.

But when I run wireshark in root mode and turn eth0 capturing before I run dhclient than the output looks like this:

# dhclient eth0
Internet Systems Consortium DHCP Client V3.0.4-RedHat
Copyright 2004-2006 Internet Systems Consortium.
All rights reserved.
For info, please visit http://www.isc.org/sw/dhcp/

Listening on LPF/eth0/00:16:d4:1a:34:78
Sending on LPF/eth0/00:16:d4:1a:34:78
Sending on Socket/fallback
DHCPREQUEST on eth0 to 255.255.255.255 port 67
DHCPACK from 195.113.24.3
bound to 195.113.25.47 -- renewal in 1601 seconds.

When I do not use xsupplicant these problems do not occur. Also when using it, then if I stop capturing in wireshark the network still looks working (sends and receives packets) but I can't reach it until I start the capture again. Any suggestions where the problem may be?
I have FC6. And I tried also wpa-supplicant - but that I was not able to set so that it will authenticate. Also I use the authentication on wire network - not wireless.