PDA

View Full Version : Switch desktop



satimis
21st April 2006, 05:43 PM
Hi folks,

FC5_64

I have switchdesk installed.

# which switchdesk
/usr/bin/switchdesk

However I can't find it on Gnome desktop menu. Where does it reside? I want to change to KDE desktop. TIA

B.R.
satimis

Lluisanunez
21st April 2006, 05:50 PM
Try Menu > run application > switchdesk

satimis
21st April 2006, 05:54 PM
Hi Lluisanunez,

Tks for your advice.


Try Menu > run application > switchdeskTried. No response/function, still on Gnome desktop.

Also tried on Terminal

B.R.
satimis

Lluisanunez
21st April 2006, 06:08 PM
I'm with FC4, but it didn't work as well so I had yum to install it anew

satimis
22nd April 2006, 02:14 AM
Hi Lluisanunez,

I got it. It won't switch directly from Gnomme to KDE or vice versa. It must logout and relogin.

There is a problem on this FC5_64 box. On GUI login the mouse pointer disappears. I must start "init 3" and run "startx" to login Gnome desktop. The mouse pointer is active there. Then running "switchdesk kde" and logout/relogin switching to KDE. The mouse pointer is working.

If adding "HWCursor" "off" on /etc/X11/xorg.conf under "Device"
Option "HWCursor" "off"

The mouse pointer will freeze on KDE after a while. However I think the PC does not hang. Pressing "Num Lock" key can switch the LED on/off.

I'm still searching a solution. I don't know its cause.

B.R.
satimis

Lluisanunez
22nd April 2006, 09:02 AM
That is correct, to switch desktop you have to log out and log in.
Search the forum, there are similar issues with the mouse pointer in FC5.

imdeemvp
22nd April 2006, 09:06 AM
Since I've been using fedora or redhat you have to log out and login for effects to take place in desktop switching.