PDA

View Full Version : ati fglrx drivers ut2004 Signal: SIGSEGV [segmentation fault]



empthollow
4th April 2006, 10:53 PM
i recently upgraded to fedora 5, great job guys!!, however i have a problem with the ati 3d drivers running Unreal Tournament 2004. fgl_glxgears runs fine

My System:
athlon xp 1800
radeon 9250
i686

Software:
i installed the 3d drivers via the livna repository

here's the terminal output

[empthollow@localhost ~]$ sudo ut2004
WARNING: ALC_EXT_capture is subject to change!
Xlib: extension "XiG-SUNDRY-NONSTANDARD" missing on display ":0.0".
Signal: SIGSEGV [segmentation fault]
Aborting.


Crash information will be saved to your logfile.


here's dmesg output
application ut2004-bin uses obsolete OSS audio interface
[fglrx] Internal AGP support requested, but kernel AGP support active.
[fglrx] Have to use kernel AGP support to avoid conflicts.
[fglrx] AGP detected, AgpState = 0x1f000a1b (hardware caps of chipset)
agpgart: Found an AGP 3.5 compliant device at 0000:00:00.0.
agpgart: Putting AGP V3 device at 0000:00:00.0 into 8x mode
agpgart: Putting AGP V3 device at 0000:01:00.0 into 8x mode
[fglrx] AGP enabled, AgpCommand = 0x1f000312 (selected caps)
[fglrx] free AGP = 121909248
[fglrx] max AGP = 121909248
[fglrx] free LFB = 116387840
[fglrx] max LFB = 116387840
[fglrx] free Inv = 0
[fglrx] max Inv = 0
[fglrx] total Inv = 0
[fglrx] total TIM = 0
[fglrx] total FB = 0
[fglrx] total AGP = 32768
[fglrx] AGP detected, AgpState = 0x1f000a1b (hardware caps of chipset)
agpgart: Found an AGP 3.5 compliant device at 0000:00:00.0.
agpgart: Putting AGP V3 device at 0000:00:00.0 into 8x mode
agpgart: Putting AGP V3 device at 0000:01:00.0 into 8x mode
[fglrx] AGP enabled, AgpCommand = 0x1f000312 (selected caps)
[fglrx] free AGP = 121909248
[fglrx] max AGP = 121909248
[fglrx] free LFB = 116387840
[fglrx] max LFB = 116387840
[fglrx] free Inv = 0
[fglrx] max Inv = 0
[fglrx] total Inv = 0
[fglrx] total TIM = 0
[fglrx] total FB = 0
[fglrx] total AGP = 32768
ISO 9660 Extensions: Microsoft Joliet Level 1
ISOFS: changing to secondary root
ISO 9660 Extensions: Microsoft Joliet Level 3
ISOFS: changing to secondary root
ISO 9660 Extensions: Microsoft Joliet Level 3
ISOFS: changing to secondary root
application firefox-bin uses obsolete OSS audio interface
application realplay.bin uses obsolete OSS audio interface
ISO 9660 Extensions: Microsoft Joliet Level 3
ISOFS: changing to secondary root
ISO 9660 Extensions: Microsoft Joliet Level 3
ISOFS: changing to secondary root
ISO 9660 Extensions: Microsoft Joliet Level 1
ISOFS: changing to secondary root
application ut2004-bin uses obsolete OSS audio interface
application firefox-bin uses obsolete OSS audio interface
application ut2004-bin uses obsolete OSS audio interface

I would be happy to post the log file if someone can tell me where the human readable copy is

thanks
empthollow

Lysia
5th May 2006, 03:05 PM
I had a similar Problem. TeamSpeak did not work either.
In the TeamSpeak-forums I found the suggestion to run teamspeak with "setarch i386 <teamspeak>" and it worked. I tried the same with ut2004 "setarch i386 ut2004" and everything was OK. I also tried i586 and i686 and that also works.
So it is not really the arch which is set but a side-effect of setarch which makes ut2004 (and TS2) working. Perhaps someone can explain this.