PDA

View Full Version : No ET and no dual monitors (radeon 9000)



DieMonkeys
28th March 2006, 11:39 PM
I'm down to just two problems that when are fixed I will never EVER need Windows again! Ok, so the two problems are that I can't get Enemy Territory to run and I can't get dual monitors working. With Enemy Territory I installed the linux version and when I try starting it I just get a quick black flash then it goes back to the desktop and everythings all like it was before I tried starting the game. With dual monitors I can only get it so that I see the same exact screen on both monitors, that's the best I can do. I have an ATI Radeon 9000pro with dvi and standard plugs, it worked fine in WinXP. I just installed FC5 over the weekend (saturday really) and I've had problems and pretty much fixed all of them, these two are the last problems.

sairuk
29th March 2006, 01:03 AM
for dualhead, http://forums.fedoraforum.org/forum/showthread.php?t=99652 worked fine for me. I now have 2 seperate desktops (Xinerama gives display errors atm) I was originally having the same issues as you with a 9600.

ET on the other hand, ran fine from what i recall after install but I had no audio at all when running as a user. I've only been able to solve this by running ET as root and suspending the aRts daemon from the panel applet. Running ET from a term should give you some hint of where it's falling over, scroll back through the engine output

DieMonkeys
29th March 2006, 11:16 PM
Here's what I got when I ran ET in the terminal:

[Mick@localhost ~]$ et
ET 2.60 linux-i386 Mar 10 2005
----- FS_Startup -----
Current search path:
/home/Mick/.etwolf/etmain
/usr/local/games/enemy-territory/etmain/pak2.pk3 (22 files)
/usr/local/games/enemy-territory/etmain/pak1.pk3 (10 files)
/usr/local/games/enemy-territory/etmain/pak0.pk3 (3725 files)
/usr/local/games/enemy-territory/etmain/mp_bin.pk3 (6 files)
/usr/local/games/enemy-territory/etmain

----------------------
3763 files in pk3 files
execing default.cfg
couldn't exec language.cfg
couldn't exec autoexec.cfg
Hunk_Clear: reset the hunk ok

------- Input Initialization -------
Joystick is not active.
------------------------------------
Bypassing CD checks
----- Client Initialization -----
----- Initializing Renderer ----
-------------------------------
----- Client Initialization Complete -----
----- R_Init -----
...loading libGL.so.1: Initializing OpenGL display
...setting mode 4: 800 600
Using XFree86-VidModeExtension Version 2.2
XF86DGA Mouse (Version 2.0) initialized
XFree86-VidModeExtension Activated at 1280x1024
Using 8/8/8 Color bits, 16 depth, 0 stencil display.
GL_RENDERER: Mesa GLX Indirect


************************************************** *********
You are using software Mesa (no hardware acceleration)!
Driver DLL used: libGL.so.1
If this is intentional, add
"+set r_allowSoftwareGL 1"
to the command line when starting the game.
************************************************** *********
...WARNING: could not set the given mode (4)
Initializing OpenGL display
...setting mode 3: 640 480
Using XFree86-VidModeExtension Version 2.2
XF86DGA Mouse (Version 2.0) initialized
XFree86-VidModeExtension Activated at 1280x1024
Received signal 11, exiting...