PDA

View Full Version : Flash Plugin Didn't work at FC5



canmasagi
28th March 2006, 05:29 AM
Hi...

I am so glad that I have no any dificulties or obstacle in installing FC 5. It is great! Especially Pirut!!! So I do not have to install yumex or other Package Manager! My USB HardDisk runs well

But :confused: Flash Plug In for Mozilla and Firefox 1.5 did not work at all, thouh the installation is correlty executed. After installation the flash pugins, log out the session an log back in, Moz and Firefox keep asking the missing plugins! Why? What makes the problem?

Seve
28th March 2006, 05:34 AM
Hi:
Please have a look here:http://stanton-finley.net/fedora_core_5_installation_notes.html#Flash
It will solve your problem.
Seve

canmasagi
28th March 2006, 09:12 AM
Hi:
Please have a look here:http://stanton-finley.net/fedora_core_5_installation_notes.html#Flash
It will solve your problem.
Seve
Thanks Seve, Now Flash Plugins is perfecly runs...
By the way... is it true that FC5 always require internet connection fo do all package installation such as Flash Plugins. In past time such FC 4, manual instal always work!

jmtdstoc
28th March 2006, 01:51 PM
Manual RPM installations are possible on FC5. For example, I've downloaded "w32codecs" from ATRPMS and installed it manually by double clicking on the file. This procedure also seems to check for dependencies... which I dont know if FC4 did!??

nucleus
29th March 2006, 08:50 PM
well i have the same problem, but installing the RPM package of the flash plugin (from freshmeat) dont solve the problem, and yum cant find it (i have added livna to my repo's).
as the writer, im requested to install missing plugins, and when i do so, nothing changes, restarting firefox and the computer didnt help, and im still rquested to install missing plugins...
help anyone?

jmtdstoc
29th March 2006, 09:41 PM
nucleus,

I have installed the "flash-plugin" by following the instructions on this page (http://macromedia.mplug.org/). Basically it's the same as following the Stanton Finley link above, however there's a small bug that this site teels how to correct it (only on FC5).

nucleus
29th March 2006, 10:22 PM
well...
i installed he rpm package, and still, the same, after that i followed some instructions (http://macromedia.rediris.es/rep_ri.html)
and...
[root@localhost yum.repos.d]# yum install flash-plugin
Loading "installonlyn" plugin
Setting up Install Process
Setting up repositories
livna [1/5]
updates [2/5]
core [3/5]
macromedia [4/5]
extras [5/5]
Reading repository metadata in from local files
Parsing package install arguments
Nothing to do
[root@localhost yum.repos.d]# yum list flash-plugin
Loading "installonlyn" plugin
Setting up repositories
livna [1/5]
updates [2/5]
core [3/5]
macromedia [4/5]
extras [5/5]
Reading repository metadata in from local files
Installed Packages
flash-plugin.i386 7.0.63-1 installed


as you can see, its already installed, but still cant play flash movies in firefox

jmtdstoc
29th March 2006, 10:34 PM
Yes, itīs installed allright!
Try uninstalling it and then install it again.

Did you use the commands that were on the website I previously mentioned:
"mkdir -p /usr/X11R6/lib/X11/fs/
ln -s /etc/X11/fs/config /usr/X11R6/lib/X11/fs/config"? It should only afect text on flash and not flash itself, but...

I'm sorry but my knowledge on Linux is limited and I can only help you this much. Maybe someone else can have a better clue on how to solve your problem.

By the way, are you using the "NoScript" Firefox extension that might be blocking Flash from running?

nucleus
29th March 2006, 10:47 PM
nope...
and for
mkdir -p /usr/X11R6/lib/X11/fs/
ln -s /etc/X11/fs/config /usr/X11R6/lib/X11/fs/config"

...same thing...