Fedora Linux Support Community & Resources Center
  #1  
Old 19th February 2004, 01:24 PM
digital empire Offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 5
Canīt install Fedora Core 1 on my Dimension 8100 (No chance)

Hi out there ...

As a linux newbie (but not pc newbie) I read a lot of theory and have
almost 3 linux distr. now. But when I try to install Fedora Core 1 on my
system i have no chance to do it.
When Iīm installing SuSE 9.0 there is no problem (just USB Optical
Trackball (I have solved this problem yet)) - but I bought a good book
for linux newbies with Fedora Core 1 DVD on it (3,5GB progs with it)
and I want to use it because of the great possibility in updating the
system via internet (apt get) with the right rpmīs.
Why there are so big differences on linux distr.?
Please Help !!!


See System- & Problem-Details below

System:

Dell Dimension 8100
P 4 - 1.4Ghz
128 Mb RamBus
20+8,5 GB Ide Harddisk
NEC DVDrom
AOpen CDrw
Nvidia Geforce 2 MX
PCtel HSP56 modem (winmodem I know !)
Monitor 1280x1024 - 85Hz
USB MS Intelli Optical Trackball

W2K is on the system (NTFS) - (dualboot no problem)
FC1 has 5 GB (256Mb swap - swap + 4,7GB / - ext3)

Problem & Questions:

1. graphical setup
[list]Booting up system - starting FC1 graphical setup -

installing FC1 till Anaconda Setup appears -

detecting nvidia - detecting monitor unknown -
detecting MS usb intelli mouse -(all seams right till now) -

then Xserver for graphical setup starts

monitor goes blank and goes off power

setup seems to be going on in the background
but Iīm not able to do anything[/list:u]
2. text mode setup
[list]Booting up system - starting FC1 text mode setup -

installing FC1 - installation goes fine -

no proplem appears till reboot

GRUB starts up - FC1 is the choice -

FC1 starting Xserver

monitor goes blank and goes off power

startup seems to be going on in the background

but Iīm not able to do anything

starting in text mode wents fine but Iīm a linux newbie
so I canīt do a lot with it.

but I also tried to configure /etc/X11/XF86config
via vi in textmode - nothing changed[/list:u]
3. same problems with Knoppix distr. (Linux non installing CD-Version)

4. with SuSE 9.0 all wents fine also in graphical installing mode ! Why?

5. Whatīs wrong with my system or FC1

6. Iīve tried a lot of tips eg.:

booting:
[list]allowcddma

ide=nodma

apm=off

nofb[/list:u]
installing:
[list] linux ide=nodma

linux allowcddma

linuxacpi=off[/list:u]
7. I also tried to configure /etc/X11/XF86config via vi in textmode -

nothing seems to help !


As you can see on my lot of details & writing here -
I really need help and it would be a great expierence being helped
by the often told "great LINUX Community".
I hope some LINUX Experts find my Questions and can help me
in a way I could follow.

Last: Please forgive me my bad english (Iīm an austrian).

Please Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelp me !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

digital empire
Reply With Quote
  #2  
Old 19th February 2004, 05:17 PM
vorte[x] Offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 155
Hi digital empire,

You need to visit NVIDIA's driver download section and download the linux drivers (.run file) to get X working with your GeforceFX Go card.

http://www.nvidia.com/object/linux_display_ia32_1.0-5336.html

- V
Reply With Quote
  #3  
Old 19th February 2004, 07:10 PM
digital empire Offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 5
Thanks for your response
[list]How can I get from GRUB bootup (menu) to textmode ?

FC1 always starts in graphical mode, and because of no
monitor i canīt change it at login![/list:u]
digital empire
Reply With Quote
  #4  
Old 20th February 2004, 01:57 AM
vorte[x] Offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 155
Quote:
Originally Posted by digital empire
Thanks for your response
[list]How can I get from GRUB bootup (menu) to textmode ?

FC1 always starts in graphical mode, and because of no
monitor i canīt change it at login![/list:u]
digital empire
If you can see grub, put the number 3 at the end of all your kernel arguments.
Reply With Quote
  #5  
Old 20th February 2004, 05:02 PM
digital empire Offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 5
OK, thats fine ...

I tried to it with init 3 of course it wonīt work. :idea:

But now I have another question:
How get I run the nvidia.run Driver-file ?
*.rpmīs would be ok, but I`ve no idea of *.run files. :?:

Thank you vorte[x]

digital empire
Reply With Quote
  #6  
Old 20th February 2004, 11:53 PM
vorte[x] Offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 155
Hi digital empire,

You may want to review http://www.nvidia.com/object/linux_display_ia32_1.0-5336.html

All the neccesary steps are on that page. If you can get into a console, telinit 3 would do the trick (su -)

- V
Reply With Quote
Reply

Tags
8100, canīt, chance, core, dimension, fedora, install

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fedora Core 6 on Dell Dimension C521 syzuhdi Hardware & Laptops 5 17th July 2007 01:19 PM


Current GMT-time: 10:01 (Friday, 29-08-2014)

TopSubscribe to XML RSS for all Threads in all ForumsFedoraForumDotOrg Archive
logo

All trademarks, and forum posts in this site are property of their respective owner(s).
FedoraForum.org is privately owned and is not directly sponsored by the Fedora Project or Red Hat, Inc.

Privacy Policy | Term of Use | Posting Guidelines | Archive | Contact Us | Founding Members

Powered by vBulletinŪ Copyright Đ2000 - 2012, vBulletin Solutions, Inc.

FedoraForum is Powered by RedHat