Fedora Linux Support Community & Resources Center
Old 24th August 2012, 01:28 AM
ManxAndy Offline
Registered User
Join Date: Aug 2012
Location: Isle of Man
Posts: 2
Question Fedora stops at "Started Display Manager."

I very recently installed Fedora 17 x64 on my laptop, after getting used to gnome and updating the software and playing around with it a little I attempted to download the nVidia drivers for my card.

After following this thread http://forums.fedoraforum.org/showthread.php?t=280750 I was unable to boot into the gnome login screen, instead I was greeted by a long list ending at [ OK ] Started Display Manager.

I can still access the Ctrl + Alt + F2-F6 in order to use shell commands, but I don't know how to go about fixing the issue.

According to a few google searches akmod is supposed to be reliable, and my card is supported.

Here's the result of lspci |grep vga:
00:12.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation C67 [GeForce 7000M / nForce 610MJ (rev a2)
and the result of rpm -qa *\nvidia\* *\kernel\*|sort;uname -r;lsmod |grep -e nvidia -e nouveau;cat /etc/X11/xorg.conf:
nvidia 1124448 0
i2c_core 38177 3 nvidia,i2c_nforce2,videodev
Section "Device"
Identifier "Videocard0" Driver "vesa"
If anyone can offer help with this that'd be great.
Reply With Quote
Old 24th August 2012, 02:29 AM
jazzer Offline
Registered User
Join Date: May 2004
Location: Ontario, Canada
Posts: 64
Re: Fedora stops at "Started Display Manager."

Try putting this in your xorg.conf:

Section "Device"
	Identifier  "Videocard0"
	Driver      "nvidia"
and reboot.
Reply With Quote
Old 24th August 2012, 02:48 AM
ManxAndy Offline
Registered User
Join Date: Aug 2012
Location: Isle of Man
Posts: 2
Re: Fedora stops at "Started Display Manager."

Thank you very much, works exactly as expected .
Reply With Quote

fedora, started display manager, stops

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] F16 Virtual Machine Manager - "Verify that: the libvertd' daemon has been started" ethabelle Using Fedora 0 9th January 2012 07:15 PM
Metacity and "Xlib: extension "SHAPE" missing on display ":0.0". debu_sagii Using Fedora 0 29th August 2007 05:53 PM
xlib:extension "xfree86-misc" missing on display ":0:0" Sicily1918 Using Fedora 4 3rd January 2007 09:30 PM
error message say; Xlib: extension "XFree86-DRI" missing on display ":0.0". sturmkim Using Fedora 3 1st October 2006 04:40 AM
error: Xlib: extension "XFree86-DRI" missing on display ":0.0" ride153 Using Fedora 9 18th April 2005 02:10 PM

Current GMT-time: 06:45 (Friday, 09-10-2015)

TopSubscribe to XML RSS for all Threads in all ForumsFedoraForumDotOrg Archive

All trademarks, and forum posts in this site are property of their respective owner(s).
FedoraForum.org is privately owned and is not directly sponsored by the Fedora Project or Red Hat, Inc.

Privacy Policy | Term of Use | Posting Guidelines | Archive | Contact Us | Founding Members

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, vBulletin Solutions, Inc.

FedoraForum is Powered by RedHat