Fedora Linux Support Community & Resources Center
  #1  
Old 24th December 2011, 05:09 AM
jmfloyd Offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Location: Sydney, Australia
Posts: 2
linuxfirefox
genpkgmetadata always running when using yum to install

Every time I go to install a new package, genpkgmetadata always runs. This grinds my machine to near halt, response is very slow. Not sure when this started but installing a single package should be quick.

Eg just installed wammu - took about 5 minutes while everything else becomes unresponsive.

What is wrong. Has some new configuration option been updated during a system update? Currently running FC16 but this also occurred in FC15. I have been running FC since at least 7.

Docs suggest genpkgmetadata is used to build repositories.

Cheers
John
Reply With Quote
  #2  
Old 31st July 2012, 03:00 PM
candrsn Offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Location: Florida
Posts: 1
linuxchrome
Re: genpkgmetadata always running when using yum to install

Do you have
yum-plugin-local
installed?

If so you might set
metadata_expire=never
in /etc/yum.repos.d/_local.repo
Reply With Quote
  #3  
Old 6th May 2014, 05:07 AM
donniezazen Offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Location: Bhopal, India.
Posts: 43
linuxchrome
Re: genpkgmetadata always running when using yum to install

Quote:
Originally Posted by candrsn View Post
Do you have
yum-plugin-local
installed?

If so you might set
metadata_expire=never
in /etc/yum.repos.d/_local.repo
Could you tell me why that happens and what would happen if I make local.repo's metadata not expire.
Reply With Quote
Reply

Tags
genpkgmetadata, install, running, yum

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Is it possible to install F13 while running F11? toddbailey Installation, Upgrades and Live Media 14 22nd August 2010 08:58 AM
where is /usr/share/createrepo/genpkgmetadata.py from? youhaodeyi Using Fedora 2 5th November 2008 01:46 AM
F9 install - cant get running Mr tim esquire Installation, Upgrades and Live Media 8 10th June 2008 03:33 PM


Current GMT-time: 12:13 (Monday, 22-09-2014)

TopSubscribe to XML RSS for all Threads in all ForumsFedoraForumDotOrg Archive
logo

All trademarks, and forum posts in this site are property of their respective owner(s).
FedoraForum.org is privately owned and is not directly sponsored by the Fedora Project or Red Hat, Inc.

Privacy Policy | Term of Use | Posting Guidelines | Archive | Contact Us | Founding Members

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, vBulletin Solutions, Inc.

FedoraForum is Powered by RedHat