Fedora Linux Support Community & Resources Center
  #1  
Old 13th December 2011, 05:26 AM
LaKing Offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2004
Location: Budapest
Posts: 320
linuxfirefox
Unhappy After a while, I'm unable to connect to google.

I'm experiencing the following phenomenon.

Fedora-like Linux computers are affected, but other systems are not.

After a while, I can not connect to google and anything that is google related.

For instance, after 2 hours of system uptime, I still can connect to facebook and yahoo, but not to youtube or google. I can connect to fedoraforum, but can't search on it. ...

I can ping google servers, they all respond. I can dig them too.
But whatever I use, Firefox, chrome, or even wget, they all just hang.
After a time the connection times out. ...

If I start two PC's they seem to start to be bugged at the same time.
If I then reboot one of them, then it can to connect to google again.
The other one can connect after a reboot too, so only a reboot is fix.
Restarting the browser, the network, the router, .. doesn't fix it. Only a reboot.

I have a TP-Link router with the latest firmware.
Fedora 16, Fedora 15, CentOs 6, ... updated or not, all the same,
.. static IP, DHCP, doesn't matter all the same.

Any suggestions how to debug this, to find the source of this malfunction is greatly appreciated.

Thank you.
__________________
D250 Laboratories
Reply With Quote
  #2  
Old 13th December 2011, 05:33 AM
DBelton Offline
Administrator
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 7,320
linuxfirefox
Re: After a while, I'm unable to connect to google.

That is Fedora doing you a favor by weaning you off of the GooglePlex

That is strange that it only affects google related sites and that you can still ping them. If it was a DNS issue, it would prevent you from being able to ping them as well. (or were you pinging them using the actual IP address instead of the URL?)

Just a thought.. Are you using a proxy?
Reply With Quote
  #3  
Old 13th December 2011, 05:57 AM
drewkenjo Offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 30
linuxopera
Re: After a while, I'm unable to connect to google.

Just a thought: try http://173.194.34.16/. It's one of the google's ip. I think in case if browser has some issue with dns only it should work.
Reply With Quote
  #4  
Old 13th December 2011, 06:15 AM
RHamel Offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2004
Location: Denver, Colorado
Posts: 560
linuxfirefox
Re: After a while, I'm unable to connect to google.

I wonder if this story has anything to do with your problem.
Reply With Quote
  #5  
Old 13th December 2011, 04:26 PM
LaKing Offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2004
Location: Budapest
Posts: 320
linuxfirefox
Re: After a while, I'm unable to connect to google.

Thank you for your answers.

I'm not using a proxy. (But thought on using it to solve the problem)

It does not seem to be a DNS issue. When I run wget, it show's clearly that it connects to an ip at port 80, and hangs.

Also, dig gives the following IP's.

74.125.232.240
74.125.232.241
74.125.232.242
74.125.232.243
74.125.232.244
__________________
D250 Laboratories
Reply With Quote
  #6  
Old 14th December 2011, 01:48 PM
RobertLaverick Offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Location: United Kingdom
Age: 34
Posts: 6
windows_7chrome
Re: After a while, I'm unable to connect to google.

try "wget -4 http://www.google.com" or the same address that's not working and see if that makes a difference?
Reply With Quote
  #7  
Old 14th December 2011, 02:06 PM
David Batson Offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 1,234
linuxopera
Re: After a while, I'm unable to connect to google.

Possibly NetworkMangler is the culprit. Often stops working after 2 or 3 hours of uptime. There are other network managers that are more reliable.
__________________
Fedora 19 Gnome on a ThinkPad X220, i5-2540M CPU, Intel HD Graphics 3000, Intel N 6205 wireless, and Sierra Wireless 754S Mobile Hotspot (AT&T)
Reply With Quote
  #8  
Old 16th December 2011, 02:52 AM
LaKing Offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2004
Location: Budapest
Posts: 320
linuxfirefox
Re: After a while, I'm unable to connect to google.

I have Network Manager off, and use static IP's on the lan.

.. I had now a system up for 3 days, and google is still online. That means it's not the uptime, more a certain amount of traffic that's triggering the bug ....
__________________
D250 Laboratories
Reply With Quote
  #9  
Old 16th December 2011, 07:56 AM
JEO Offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 2,787
linuxfirefox
Re: After a while, I'm unable to connect to google.

Are you doing something that might make Google stop service, such as blocking their advertising or blocking cookies? Even just not installing flashplayer plugin might prevent their ads from running.

Last edited by JEO; 16th December 2011 at 07:59 AM.
Reply With Quote
  #10  
Old 17th December 2011, 04:32 AM
LaKing Offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2004
Location: Budapest
Posts: 320
linuxfirefox
Re: After a while, I'm unable to connect to google.

wget -4 ... the same as without the -4.

Typing the google IP into the URL does not help either.

Nothing is blocked, flashplayer is installed.

It just hangs .... no go ogle
__________________
D250 Laboratories
Reply With Quote
  #11  
Old 17th December 2011, 06:19 AM
JEO Offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 2,787
linuxfirefox
Re: After a while, I'm unable to connect to google.

The only suggestion I have is to try running wireshark-gnome to inspect the packets going to and from google while the problem is happening to try to see what is going on.
Reply With Quote
  #12  
Old 17th December 2011, 06:03 PM
LaKing Offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2004
Location: Budapest
Posts: 320
linuxfirefox
Re: After a while, I'm unable to connect to google.

I left my secondary workstation one day online, while it was bugged. .. After several hours, it is accessing google atm. ..

... I will try wireshark next time. .)
__________________
D250 Laboratories
Reply With Quote
Reply

Tags
connect, google, unable

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Unable to connect to wireless networks - and unable to configure network elasticsoul Servers & Networking 12 27th July 2010 11:02 PM
Cant connect to google webs Battou Using Fedora 18 13th March 2009 06:24 PM
Funny : connect google but nothing else ! hugo.vdb Using Fedora 7 10th November 2006 02:32 AM
unable to connect to internet,able to connect through windows XP Narasimha Servers & Networking 1 4th October 2005 12:16 AM
unable to connect to internet,able to connect through windows XP Narasimha Servers & Networking 0 3rd October 2005 06:35 PM


Current GMT-time: 21:30 (Tuesday, 16-09-2014)

TopSubscribe to XML RSS for all Threads in all ForumsFedoraForumDotOrg Archive
logo

All trademarks, and forum posts in this site are property of their respective owner(s).
FedoraForum.org is privately owned and is not directly sponsored by the Fedora Project or Red Hat, Inc.

Privacy Policy | Term of Use | Posting Guidelines | Archive | Contact Us | Founding Members

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, vBulletin Solutions, Inc.

FedoraForum is Powered by RedHat