Fedora Linux Support Community & Resources Center
  #1  
Old 26th November 2011, 12:29 PM
xjonquilx Offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2011
Location: Florida
Posts: 131
linuxfirefox
Intel 5100 abgn wireless not working since updated system

At first my Intel 5100 abgn wireless card was working with Fedora when I installed it. After updating the system though it is no longer working.

Code:
-bash-4.2$ iwconfig
lo        no wireless extensions.

p1p1      no wireless extensions.

wlan0     IEEE 802.11abgn  ESSID:"NETGEAR"  
          Mode:Managed  Frequency:2.437 GHz  Access Point: C0:3F:0E:17:3F:BE   
          Bit Rate=135 Mb/s   Tx-Power=15 dBm   
          Retry  long limit:7   RTS thr:off   Fragment thr:off
          Power Management:off
          Link Quality=70/70  Signal level=-36 dBm  
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:526  Invalid misc:80   Missed beacon:0


---------- Post added at 07:35 PM ---------- Previous post was at 07:33 PM ----------

I'm sorry I forgot to mention I'm using Fedora 16.

---------- Post added at 08:03 PM ---------- Previous post was at 07:35 PM ----------

I fixed it. I noticed Fedora did not come with the Intel driver for the 5100 and downloaded it from the website and placed it in /lib/firmware. Voila! It works.

---------- Post added at 08:15 PM ---------- Previous post was at 08:03 PM ----------

I was wrong. It's working but it's working really slow.


Code:
-bash-4.2$ iwconfig
lo        no wireless extensions.

p1p1      no wireless extensions.

wlan0     IEEE 802.11abgn  ESSID:"NETGEAR"  
          Mode:Managed  Frequency:2.437 GHz  Access Point: C0:3F:0E:17:3F:BE   
          Bit Rate=135 Mb/s   Tx-Power=15 dBm   
          Retry  long limit:7   RTS thr:off   Fragment thr:off
          Power Management:off
          Link Quality=70/70  Signal level=-35 dBm  
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:1156  Invalid misc:56   Missed beacon:0


---------- Post added 26th November 2011 at 07:29 AM ---------- Previous post was 25th November 2011 at 08:15 PM ----------

I can at least get webpages up now thanks to the suggestions here:

http://ubuntuforums.org/showpost.php...1&postcount=10

I'm unable to play any flash games, however, due to the low speed.
__________________
~ Toshiba L755D-S5204 running F17 ~
Reply With Quote
Reply

Tags
5100, abgn, intel, updated, wireless, working

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
F11 and Intel 5100 AGN wireless problem XRunnerBSP Servers & Networking 1 4th August 2010 03:50 PM
Intel 5100 wireless is performance challenged... GrayFox Servers & Networking 0 20th April 2010 08:33 PM
Intel 5100 Wireless Card not detected ankujgupta Hardware & Laptops 2 25th March 2010 05:00 AM
Cant enable wireless (Intel 5100) netnow Servers & Networking 4 22nd December 2009 03:11 PM
Setting up Wireless LAN in Fedora 11 (64-bit) (Intel 5100) maporojo Servers & Networking 3 28th July 2009 11:51 AM


Current GMT-time: 00:12 (Friday, 25-07-2014)

TopSubscribe to XML RSS for all Threads in all ForumsFedoraForumDotOrg Archive
logo

All trademarks, and forum posts in this site are property of their respective owner(s).
FedoraForum.org is privately owned and is not directly sponsored by the Fedora Project or Red Hat, Inc.

Privacy Policy | Term of Use | Posting Guidelines | Archive | Contact Us | Founding Members

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, vBulletin Solutions, Inc.

FedoraForum is Powered by RedHat