Fedora Linux Support Community & Resources Center
  #1  
Old 7th April 2011, 01:57 AM
wu_qso Offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Location: China
Posts: 222
linuxfirefox
Can F14 users use Gnome3?

How can our F14 users use Gnome3?
Reply With Quote
  #2  
Old 7th April 2011, 10:07 AM
chrysler Offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Location: Berlin/Germany
Posts: 4
linuxfirefox
Re: Can F14 users use Gnome3?

I'm currently trying this:




Last edited by leigh123linux; 7th April 2011 at 10:29 AM. Reason: link removed
Reply With Quote
  #3  
Old 7th April 2011, 10:31 AM
leigh123linux
Guest
 
Posts: n/a
linuxredhatfirefox
Re: Can F14 users use Gnome3?

Quote:
Originally Posted by chrysler View Post
I'm currently trying this:




I have removed the link as it breaches forum rules (if you click exit on the pop-up box the site redirects you a ad site).


Posting Rules

Quote:
Do Not Advertise
We are not a space to advertise your product, and you are not permitted to do so without the express consent of the Staff. Links to commercial sites and products may also be considered as ads. Check before you post them.
Reply With Quote
  #4  
Old 7th April 2011, 10:47 AM
Ben.Hahlen Offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Location: Netherlands
Age: 31
Posts: 27
linuxfirefox
Re: Can F14 users use Gnome3?

I am interested to know this as well.
It would be fun to test out Gnome3 on F14, if possible.
Reply With Quote
  #5  
Old 7th April 2011, 11:03 AM
chrysler Offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Location: Berlin/Germany
Posts: 4
linuxfirefox
Re: Can F14 users use Gnome3?

Hm ok sorry. I use "NoScript & Adblock" so I'm usually unaware of such popups and redirects.
Basically everybody should be able to get the page "Installing Latest Gnome 3" from the "Linux Blog Magazine" by using google anyway :-)
__________________
Linux - the best text adventure game ever!
Reply With Quote
  #6  
Old 7th April 2011, 11:04 AM
RahulSundaram Offline
Registered User
 
Join Date: May 2005
Posts: 3,747
linuxfirefox
Re: Can F14 users use Gnome3?

Hi

GNOME 3 won't be available as a update to Fedora 14. You can try the Fedora 15 Beta that is about to be released in a few days.

Perhaps not you wanted but you can try the Live CD at

http://gnome3.org/tryit.html
__________________
Rahul
http://fedoraproject.org/wiki/RahulSundaram
Reply With Quote
  #7  
Old 7th April 2011, 12:30 PM
eagleton Offline
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 47
linuxopera
Re: Can F14 users use Gnome3?

If you have a few hours, you can build it using jhbuild. I just tested it, seems to work.
http://live.gnome.org/GnomeShell#Building
Reply With Quote
  #8  
Old 7th April 2011, 12:54 PM
Ben.Hahlen Offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Location: Netherlands
Age: 31
Posts: 27
linuxfirefox
Re: Can F14 users use Gnome3?

Quote:
Originally Posted by eagleton View Post
If you have a few hours, you can build it using jhbuild. I just tested it, seems to work.
http://live.gnome.org/GnomeShell#Building
I'm very interested in trying this, however, as my laptop is my work one, also a bit reluctant to try it...
Maybe I'll just have to wait it out until F15, unless people start singing Hallelujah, of course .
Reply With Quote
  #9  
Old 7th April 2011, 12:58 PM
bob Online
Administrator (yeah, back again)
 
Join Date: Jul 2004
Location: Colton, NY; Junction of Heaven & Earth (also Routes 56 & 68).
Age: 69
Posts: 22,183
linuxfirefox
Re: Can F14 users use Gnome3?

Rahul's link is to a Live CD of Gnome3, not a F15 install disc, so you can boot it safely and check out the features that you'll eventually see in F15. Worth a look, for sure and it won't damage your laptop.
__________________
Linux & Beer - That TOTALLY Computes!
Registered Linux User #362651


Don't use any of my solutions on working computers or near small children.
Reply With Quote
  #10  
Old 7th April 2011, 02:57 PM
chrysler Offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Location: Berlin/Germany
Posts: 4
linuxfirefox
Re: Can F14 users use Gnome3?

I installed gnome3 as a non-root user and it was working fine. Had a crash too once but you can't await release quality this way right?

Take a look at the "building" section here: http://live.gnome.org/GnomeShell to get it running
__________________
Linux - the best text adventure game ever!
Reply With Quote
  #11  
Old 7th April 2011, 03:09 PM
eagleton Offline
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 47
linuxopera
Re: Can F14 users use Gnome3?

Quote:
Originally Posted by eagleton View Post
If you have a few hours, you can build it using jhbuild. I just tested it, seems to work.
http://live.gnome.org/GnomeShell#Building
I have to correct myself, as the topic is Gnome3, not Gnome-Shell. jhbuild gives you Gnome-Shell and its dependencies, but not the complete Gnome3.
Reply With Quote
  #12  
Old 8th April 2011, 10:11 AM
Ben.Hahlen Offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Location: Netherlands
Age: 31
Posts: 27
linuxfirefox
Re: Can F14 users use Gnome3?

Quote:
Originally Posted by eagleton View Post
I have to correct myself, as the topic is Gnome3, not Gnome-Shell. jhbuild gives you Gnome-Shell and its dependencies, but not the complete Gnome3.
It was my understanding that Gnome-Shell=Gnome3 but Gnome3≠Gnome-Shell.
So you would also be able to install Gnome3-"Classic" (or what it's called).

Don't many people refer to Gnome3 as being Gnome-Shell?
Reply With Quote
  #13  
Old 8th April 2011, 10:25 AM
eagleton Offline
Registered User
 
Join Date: May 2008
Posts: 47
linuxopera
Re: Can F14 users use Gnome3?

According to wikipedia, gnome-shell is the core user interface of gnome3, while gnome3 is the complete desktop environment with lots of applications.
Reply With Quote
Reply

Tags
f14, gnome3, users

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
VMware - Gnome3 motnahp00 Using Fedora 9 5th August 2011 11:05 AM
Gnome3 - Recent files - where are they? roger F15 Development 7 30th March 2011 05:37 PM
Empathy in Gnome3 tox F15 Development 2 14th March 2011 08:59 AM
gnome3 ate my dingo's baby SiliconSlick F15 Rants - Talking To The Wind 6 13th March 2011 01:47 AM
Gnome3 Coming Soon Demz Linux Chat 17 11th July 2008 10:29 AM


Current GMT-time: 16:41 (Thursday, 30-10-2014)

TopSubscribe to XML RSS for all Threads in all ForumsFedoraForumDotOrg Archive
logo

All trademarks, and forum posts in this site are property of their respective owner(s).
FedoraForum.org is privately owned and is not directly sponsored by the Fedora Project or Red Hat, Inc.

Privacy Policy | Term of Use | Posting Guidelines | Archive | Contact Us | Founding Members

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, vBulletin Solutions, Inc.

FedoraForum is Powered by RedHat
Round Rock Photos on Instagram - Moita Travel Photos on Instagram - Idstein