Fedora Linux Support Community & Resources Center
  #1  
Old 29th December 2009, 04:07 PM
mouse_runner Offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: Netherlands
Age: 42
Posts: 397
linuxopera
scanner dcp-585cw not recognized [SOLVED]

hello

i dealing with an anoying problem,, my scanner is not recignized anymore, although i have installed the latest drivers from
http://welcome.solutions.brother.com...nload_scn.html

when i run xsane ,, the scanner is not recognized.
The printer does work ...

some output:

Code:
@localhost ~]$ sane-find-scanner

  # sane-find-scanner will now attempt to detect your scanner. If the
  # result is different from what you expected, first make sure your 
  # scanner is powered up and properly connected to your computer.   

  # No SCSI scanners found. If you expected something different, make sure that
  # you have loaded a kernel SCSI driver for your SCSI adapter.                

found USB scanner (vendor=0x04f9 [Brother], product=0x0200 [DCP-585CW]) at libusb:002:002
  # Your USB scanner was (probably) detected. It may or may not be supported by
  # SANE. Try scanimage -L and read the backend's manpage.
scanimage -L reports NO scanner

Code:
@localhost ~]$ lsusb
Bus 007 Device 002: ID 045e:00e1 Microsoft Corp. Wireless Laser Mouse 6000 Reciever
Bus 007 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 008 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 003: ID 13fe:1f00 Kingston Technology Company Inc. DataTraveler 2.0 4GB Flash Drive
Bus 002 Device 002: ID 04f9:0200 Brother Industries, Ltd
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 002: ID 0c45:63fa Microdia
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
[COLOR="Silver"]

ONE STEP FURTHER

i updated
Code:
@localhost Download]# ls
listen.m3u                             sane-backends-devel-1.0.20-11.fc11.i586.rpm  sane-backends-libs-gphoto2-1.0.20-11.fc11.i586.rpm
sane-backends-1.0.20-11.fc11.i586.rpm  sane-backends-libs-1.0.20-11.fc11.i586.rpm   xUbuntu-0.9.0-602.iso
[root@localhost Download]# rpm -Uvh *.rpm
Preparing...                ########################################### [100%]
   1:sane-backends-libs     ########################################### [ 25%]
   2:sane-backends-libs-gpho########################################### [ 50%]
   3:sane-backends          ########################################### [ 75%]
   4:sane-backends-devel    ########################################### [100%]
and now xsane does start, however,, when i want to scan,, i get invalid argument

for some reasons xsane reads/writes the webcam settings

no idea why

more further:

see:
http://www.graphics-muse.org/wp/?p=428

i changed the authorisation also and now i getL

Code:
@localhost ~]$ scanimage -L
device `v4l:/dev/video0' is a Noname Laptop_Integrated_Webcam_2M virtual device

I got the sucker!!

by browsing,, i came at /etc/local/Brother/sane
Code:
@localhost sane]$ ls
Brsane3.ini    brsanenetdevice3.cfg  brscan_mailmessage.txt  brscan-skey-0.2.1-3.cfg  models3  setupSaneScan3
brsaneconfig3  brscan_mail.config    brscan-skey-0.2.1-3     brscan-skey-0.2.1-3.sh   script
i opened
Code:
localhost sane]$ gedit setupSaneScan3
and i did see:

Code:
#! /bin/sh
FILE_NAME=/etc/sane.d/dll.conf   <-----

LIBSANEBROTHER1="brother3"   <-----
LIBSANEBROTHER2="^""$LIBSANEBROTHER1""$"
i investigated /etc/sane ,, and what did i see:

Code:
dll.conf  dll.conf~ dll.conf.rpmnew  dll.conf.tmp
i opened dll.conf.tmp, and what did i see at the end of the file....
Code:
brother3
i added this to dll.conf,, and voila,, the scanner came to life in xsane, gscan2pdf

it was a hell of a job, and it took me more then a day to solve this
__________________
dell Studio 17, 4GB mem, 320GB HD Ubuntu 10.04 LTS
Gnome desktop
[SIGPIC][/SIGPIC]

Last edited by mouse_runner; 30th December 2009 at 01:43 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 30th December 2009, 01:44 PM
mouse_runner Offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: Netherlands
Age: 42
Posts: 397
linuxopera
Solved:d !!!!!!
__________________
dell Studio 17, 4GB mem, 320GB HD Ubuntu 10.04 LTS
Gnome desktop
[SIGPIC][/SIGPIC]
Reply With Quote
  #3  
Old 11th November 2012, 02:03 AM
ruckman17 Offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2007
Location: Brisbane Queensland Australia
Age: 79
Posts: 14
linuxfirefox
Re: scanner dcp-585cw not recognized

Thanks mouse_runner. I have a Brother DCP-J315W and finding this solution solved my problems.
The hardest task was finding this thread.
Thanks again
__________________
Ruckman17
Reply With Quote
Reply

Tags
dcp585cw, recognized, scanner

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Brother Scanner not being recognized fender68dg Hardware & Laptops 0 15th October 2009 10:57 PM
Film scanner on Firewire port not recognized Toccata Hardware & Laptops 1 29th September 2008 08:30 PM
scanner not recognized nt4cats Using Fedora 13 4th January 2006 02:17 AM
Scanner on USB recognized internittently thingkcp Hardware & Laptops 12 23rd April 2005 02:21 PM


Current GMT-time: 09:52 (Saturday, 01-11-2014)

TopSubscribe to XML RSS for all Threads in all ForumsFedoraForumDotOrg Archive
logo

All trademarks, and forum posts in this site are property of their respective owner(s).
FedoraForum.org is privately owned and is not directly sponsored by the Fedora Project or Red Hat, Inc.

Privacy Policy | Term of Use | Posting Guidelines | Archive | Contact Us | Founding Members

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, vBulletin Solutions, Inc.

FedoraForum is Powered by RedHat
Liaoyang Travel Photos on Instagram - Mexico Photos on Instagram - Maple Valley