Fedora Linux Support Community & Resources Center
  #1  
Old 18th November 2009, 08:49 PM
Greystoke Offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 7
windows_vistafirefox
F12 not working with Riva TNT2 Model 64 graphics card

Hi,

After a fresh install of F12 on pc with Riva TNT2 Model 64 graphics card, Login hangs once booted.

Worked fine on f11.

Can anyone help with this please.
Reply With Quote
  #2  
Old 18th November 2009, 08:57 PM
Hlingler Offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2006
Location: Connellsville, PA, USA
Posts: 11,294
linuxopera
Try booting with kernel parameter nomodeset, see if that helps... .

V
Reply With Quote
  #3  
Old 18th November 2009, 09:04 PM
Greystoke Offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 7
windows_vistafirefox
Thanks for the help, but it didn't work.
__________________
Satviewers
Reply With Quote
  #4  
Old 18th November 2009, 09:40 PM
Hlingler Offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2006
Location: Connellsville, PA, USA
Posts: 11,294
linuxopera
Can you get into a VT or boot to run-level 3, or somehow upload a copy of the Xorg log from the failed X-session ?
/var/log/Xorg.0.log[.old]

Attach (do NOT post) to a post (or upload to fpaste.org or similar file-sharing site).

V
Reply With Quote
  #5  
Old 18th November 2009, 10:06 PM
Greystoke Offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 7
windows_vistafirefox
http://pastebin.com/m27d7d88b
__________________
Satviewers
Reply With Quote
  #6  
Old 18th November 2009, 10:16 PM
Hlingler Offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2006
Location: Connellsville, PA, USA
Posts: 11,294
linuxopera
I don't see any real problems there (which does not mean that there aren't any, just that I don't see any), so I can only guess at a possible problem between the desktop environment and the video driver (which I have seen before), and suggest a bug report.

V
Reply With Quote
  #7  
Old 18th November 2009, 10:26 PM
Greystoke Offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 7
windows_vistafirefox
Without nomodeset

Xorg.0.log

http://pastebin.com/m5a7e3f07

Xorg.0.log.old

http://pastebin.com/m217e9264
__________________
Satviewers
Reply With Quote
  #8  
Old 18th November 2009, 11:35 PM
Hlingler Offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2006
Location: Connellsville, PA, USA
Posts: 11,294
linuxopera
Xorg.log.old has this starting at line 698, but I don't know what it means (other than it's Not Good™©®):
Code:
Backtrace:
0: /usr/bin/Xorg (xorg_backtrace+0x3c) [0x80e587c]
1: /usr/bin/Xorg (0x8048000+0x5eb66) [0x80a6b66]
2: (vdso) (__kernel_rt_sigreturn+0x0) [0x3db40c]
3: /lib/libc.so.6 (memcpy+0x46) [0x4cbfa6]
4: /lib/libc.so.6 (memcpy+0xb35ea0a8) [0xb3ab6008]
5: /usr/lib/xorg/modules/libexa.so (0x3bf000+0x4957) [0x3c3957]
6: /usr/lib/xorg/modules/libexa.so (0x3bf000+0x4dc7) [0x3c3dc7]
7: /usr/lib/xorg/modules/libexa.so (0x3bf000+0x6620) [0x3c5620]
8: /usr/lib/xorg/modules/libexa.so (0x3bf000+0x37e3) [0x3c27e3]
9: /usr/lib/xorg/modules/libexa.so (0x3bf000+0xebd4) [0x3cdbd4]
10: /usr/lib/xorg/modules/libexa.so (0x3bf000+0x93ee) [0x3c83ee]
11: /usr/bin/Xorg (miCopyRegion+0x213) [0x8196a93]
12: /usr/bin/Xorg (miDoCopy+0x44d) [0x8196fbd]
13: /usr/lib/xorg/modules/libexa.so (0x3bf000+0x789b) [0x3c689b]
14: /usr/bin/Xorg (0x8048000+0xd5ad4) [0x811dad4]
15: /usr/bin/Xorg (0x8048000+0x14fe23) [0x8197e23]
16: /usr/bin/Xorg (0x8048000+0x15cecb) [0x81a4ecb]
17: /usr/bin/Xorg (0x8048000+0x15d4b5) [0x81a54b5]
18: /usr/lib/xorg/modules/drivers/nouveau_drv.so (0x624000+0x19e2d) [0x63de2d]
19: /usr/bin/Xorg (0x8048000+0x16b32b) [0x81b332b]
20: /usr/bin/Xorg (0x8048000+0xa001b) [0x80e801b]
21: /usr/bin/Xorg (BlockHandler+0x58) [0x80736b8]
22: /usr/bin/Xorg (WaitForSomething+0x10c) [0x80a0e1c]
23: /usr/bin/Xorg (0x8048000+0x25f30) [0x806df30]
24: /usr/bin/Xorg (0x8048000+0x1a8c5) [0x80628c5]
25: /lib/libc.so.6 (__libc_start_main+0xe6) [0x46abb6]
26: /usr/bin/Xorg (0x8048000+0x1a4b1) [0x80624b1]
Segmentation fault at address (nil)
Obviously a fatal error.

Try a full OS software update yet (yes: only one day after release, there may be an update to Xorg server that fixes...). If not: you need to file a bug report (or else suffer and wait).

V

Last edited by Hlingler; 18th November 2009 at 11:42 PM.
Reply With Quote
  #9  
Old 18th November 2009, 11:42 PM
leigh123linux
Guest
 
Posts: n/a
linuxfedorafirefox
Quote:
Originally Posted by Greystoke View Post
Without nomodeset

Xorg.0.log

http://pastebin.com/m5a7e3f07

Xorg.0.log.old

http://pastebin.com/m217e9264

Why haven't you edited grub.conf to stop nouveau from loading?

Code:
Kernel command line: ro root=/dev/mapper/vg_mail-lv_root  LANG=en_US.UTF-8 SYSFONT=latarcyrheb-sun16 KEYBOARDTYPE=pc KEYTABLE=ie rhgb quiet
Reply With Quote
  #10  
Old 18th November 2009, 11:51 PM
Greystoke Offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 7
windows_vistafirefox
Quote:
Originally Posted by leigh123linux View Post
Why haven't you edited grub.conf to stop nouveau from loading?

Code:
Kernel command line: ro root=/dev/mapper/vg_mail-lv_root  LANG=en_US.UTF-8 SYSFONT=latarcyrheb-sun16 KEYBOARDTYPE=pc KEYTABLE=ie rhgb quiet
How do I do that.
__________________
Satviewers
Reply With Quote
  #11  
Old 19th November 2009, 12:00 AM
Hlingler Offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2006
Location: Connellsville, PA, USA
Posts: 11,294
linuxopera
Umm... but he's got a Riva TNT2 chipset (which is unsupported by NVidia), and is not attempting the proprietary NVidia driver, just trying to log into a desktop with default "nouveau". Or did I miss something ?

V
Reply With Quote
  #12  
Old 19th November 2009, 12:03 AM
leigh123linux
Guest
 
Posts: n/a
linuxfedorafirefox
Quote:
Originally Posted by Hlingler View Post
Umm... but he's got a Riva TNT2 chipset (which is unsupported by NVidia), and is not attempting the proprietary NVidia driver, just trying to log into a desktop with default "nouveau". Or did I miss something ?

V

I believe that the nomodset option is still required.
Reply With Quote
  #13  
Old 19th November 2009, 12:36 AM
Greystoke Offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 7
windows_vistafirefox
Still didn't work
__________________
Satviewers
Reply With Quote
  #14  
Old 14th January 2010, 12:31 AM
pwalden Offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Location: Washington (the state), USA
Posts: 331
linuxfedoramozilla
I have a similar problem and submitted bug:

https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=555202
Reply With Quote
Reply

Tags
card, f12, graphics, model, riva, tnt2, working

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dual monitor, Intel 82915G & nVidia RIVA TNT2 Model 64 card, FC6, Dell Optiplex Gx520 powah Using Fedora 0 29th January 2009 06:32 PM
NVIDIA - RIVA TNT2 Model 64/Model 64 Pro on Kernel 2.6.15-1.2054_FC5. Saketram Hardware & Laptops 1 5th June 2006 02:20 PM
FC5 with nVidia RIVA TNT2 Model 64/Model 64 Pro moosetooth Hardware & Laptops 11 6th April 2006 03:46 PM
Older Nvidia card [RIVA TNT2 Model ssaady Hardware & Laptops 0 25th November 2005 11:02 PM
Riva Tnt2 jeisma Hardware & Laptops 5 26th February 2005 03:49 AM


Current GMT-time: 17:10 (Thursday, 23-10-2014)

TopSubscribe to XML RSS for all Threads in all ForumsFedoraForumDotOrg Archive
logo

All trademarks, and forum posts in this site are property of their respective owner(s).
FedoraForum.org is privately owned and is not directly sponsored by the Fedora Project or Red Hat, Inc.

Privacy Policy | Term of Use | Posting Guidelines | Archive | Contact Us | Founding Members

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, vBulletin Solutions, Inc.

FedoraForum is Powered by RedHat
Ujhani - Tamworth - La Virginia Travel Photos