Fedora Linux Support Community & Resources Center
  #1  
Old 1st April 2009, 03:37 PM
GaMt Offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Hollywood FL
Posts: 78
Intel 845g

I have the intel 845G graphics (integrated)
I probably never got the card to work properly.. based on a few things.. effects do not work.
I see glitches allot sorta like pops of glitches..
The only thing I got to work was my resolution.

How should my x.org config look like?
Automatic detection doesn't work.

Thank You.
Reply With Quote
  #2  
Old 1st April 2009, 03:40 PM
Hlingler Offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2006
Location: Connellsville, PA, USA
Posts: 11,294
See if anything here helps: http://forums.fedoraforum.org/showthread.php?t=207320

V
Reply With Quote
  #3  
Old 1st April 2009, 04:18 PM
GaMt Offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Hollywood FL
Posts: 78
Quote:
Originally Posted by Hlingler View Post
Thanks allot..
No more glitches
Faster CPU.. everything works allot faster now.
Reply With Quote
  #4  
Old 1st April 2009, 11:41 PM
GaMt Offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Hollywood FL
Posts: 78
Hmm.. Everything is fast now.. but there is a problem.. the glitches start up again after a while (30 mins - 2 hours)

I noticed the thermal paste on the chip and sink was really bad.. Now I think it could be an overheating problem.. What type of paste should I use? Is it necessary?
Thanks.
Reply With Quote
  #5  
Old 2nd April 2009, 12:54 AM
Hlingler Offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2006
Location: Connellsville, PA, USA
Posts: 11,294
Hmm... improper cooling/overheating can cause such problems, yes. But so can other (software) issues. Here's some general info on CPUs and thermal/cooling: http://www.heatsink-guide.com/conten...=maxtemp.shtml

Are you running any hardware temperature monitoring apps ? The lm_sensors package is the default, but you must run sensors-detect, and set it all up correctly first.

Search the forums for info on thermal paste recommendations, as I know I've seen some. But personally, I've never had to goof with that stuff. I suggest that you start a new thread if you can't find an answer, so your question isn't buried here.

Good Luck,
V
Reply With Quote
  #6  
Old 2nd April 2009, 01:20 AM
GaMt Offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Hollywood FL
Posts: 78
Alright well I installed lm sensors.. setit up.. I choose yes to all because the first time it couldn't detect any sensors.. and so did the second time on all yes..
So I guess that means no sensors :P

I'll just buy some paste in hope for the problems to stop..
Reply With Quote
Reply

Tags
845g, intel

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[F10] - after clean install - X freez (on gdm) with Intel 845G TheIceMan Hardware & Laptops 0 8th December 2008 07:10 PM
Intel 845G - only 640x480 / 16bit !! sumanth Hardware & Laptops 0 15th June 2005 12:12 PM
getting Intel 845G working cherupop Hardware & Laptops 0 6th June 2005 02:24 AM


Current GMT-time: 13:53 (Wednesday, 22-10-2014)

TopSubscribe to XML RSS for all Threads in all ForumsFedoraForumDotOrg Archive
logo

All trademarks, and forum posts in this site are property of their respective owner(s).
FedoraForum.org is privately owned and is not directly sponsored by the Fedora Project or Red Hat, Inc.

Privacy Policy | Term of Use | Posting Guidelines | Archive | Contact Us | Founding Members

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, vBulletin Solutions, Inc.

FedoraForum is Powered by RedHat
Poland Photos - Chimbote Photos on Instagram - Chandur