Fedora Linux Support Community & Resources Center
  #1  
Old 23rd January 2009, 08:23 PM
charlie7 Offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 3
Fedora 10 installation problem

Giga-Byte CA-K8VM800M Motherboard. VIA K8M800 chipset
Clean install with DVD ,machine loads to the point where the install options are then locks up.
After various tests decided the problem was graphical.Installed a graphics card (AGP Radeon chipset)
The operating system then loaded with no problems.Can any one help with (a) the onboard graphics problem or (b) the minimum specification for a graphics card that will work.
I should explain,the card I used for testing was borrowed and expensive so its not really an option
to buy one to this spec
Reply With Quote
  #2  
Old 24th January 2009, 11:19 AM
glennzo Offline
Un-Retired Administrator
 
Join Date: Mar 2004
Location: Salem, Mass USA
Age: 57
Posts: 14,671
Tell us what model video card you have.
Try installing in text mode.
Have a look at anaconda options, http://fedoraproject.org/wiki/Anaconda/Options
Check out the hardware compatibility list, which may or may not be up to date, http://fedoraproject.org/wiki/HCL
Have a look at the OpenChrome project. Looks like your chipset may be supported there, http://www.openchrome.org/
__________________
Glenn
The Bassinator © ®

[SIGPIC][/SIGPIC]
Laptop: Toshiba Satellite / Intel Core 2 Duo 1.73 GHz / 2GB / 160GB / Intel Mobile 945GM/GMS/GME/943/940GML Integrated Graphics
Desktop: BioStar MCP6PB M2+ / AMD Phenom 9750 Quad Core / 4GB / 1TB SATA / 500GB SATA / EVGA GeForce 8400 GS 1GB
Reply With Quote
  #3  
Old 24th January 2009, 05:06 PM
charlie7 Offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 3
Fedora 10 installation problem

Thanks for the reply.Not sure which graphics set up you wanted, will send both
On board VIA K8M800 single chip that is the 'north bridge' and handles the graphics
AGP ATI Radeon X800 pro 256MB.
I have checked the sites suggested .Openchrome have a driver ,I've not installed it yet .
I have also removed the AGP card and booted with the on board graphics. this resulted
in a lockup when it reached the login point
Will keep you posted.
Reply With Quote
  #4  
Old 24th January 2009, 05:27 PM
charlie7 Offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 3
the openchrome driver is already in use
Reply With Quote
Reply

Tags
fedora, installation, problem

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fedora 11 Installation problem DachaArh Using Fedora 6 20th June 2009 10:36 PM
fedora 10 installation problem saptarshi Installation, Upgrades and Live Media 6 23rd December 2008 10:21 PM
Problem with Fedora 9 installation poobalanc Installation, Upgrades and Live Media 7 7th June 2008 07:48 AM
Anyone get around this installation problem in Fedora 7? Relixx Installation, Upgrades and Live Media 0 5th June 2007 12:08 PM
fedora installation problem pnfed20 Installation, Upgrades and Live Media 4 4th June 2006 02:44 AM


Current GMT-time: 20:26 (Wednesday, 20-08-2014)

TopSubscribe to XML RSS for all Threads in all ForumsFedoraForumDotOrg Archive
logo

All trademarks, and forum posts in this site are property of their respective owner(s).
FedoraForum.org is privately owned and is not directly sponsored by the Fedora Project or Red Hat, Inc.

Privacy Policy | Term of Use | Posting Guidelines | Archive | Contact Us | Founding Members

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, vBulletin Solutions, Inc.

FedoraForum is Powered by RedHat