Fedora Linux Support Community & Resources Center
  #1  
Old 26th December 2008, 07:48 AM
mohdarifsaifi Offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 3
Unhappy Sound Card not detected in FC10

I did the fresh installation of Fedora 10. But there is no sound.Here i am giving some important information from my machine:
[arif@localhost /]$ lspci | grep "Audio"
00:1e.2 Multimedia audio controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) AC'97 Audio Controller (rev 03)

[arif@localhost /]$ /sbin/lsmod | grep snd
snd_intel8x0 30876 0
snd_ac97_codec 95264 1 snd_intel8x0
ac97_bus 5504 1 snd_ac97_codec
snd_seq_dummy 6660 0
snd_seq_oss 30364 0
snd_seq_midi_event 9600 1 snd_seq_oss
snd_seq 48576 5 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi_event
snd_seq_device 10124 3 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq
snd_pcm_oss 42496 0
snd_mixer_oss 16896 1 snd_pcm_oss
snd_pcm 65924 3 snd_intel8x0,snd_ac97_codec,snd_pcm_oss
snd_timer 22024 2 snd_seq,snd_pcm
snd 50616 10 snd_intel8x0,snd_ac97_codec,snd_seq_dummy,snd_seq_ oss,snd_seq,snd_seq_device,snd_pcm_oss,snd_mixer_o ss,snd_pcm,snd_timer
soundcore 9416 1 snd
snd_page_alloc 11016 2 snd_intel8x0,snd_pcm

[arif@localhost /]$ cat /proc/asound/cards
--- no soundcards ---

[arif@localhost /]$ cat /proc/asound/version
Advanced Linux Sound Architecture Driver Version 1.0.17.

[arif@localhost /]$ rpm -qa | grep alsa
alsa-utils-1.0.18-3.rc3.fc10.i386
alsa-lib-1.0.18-6.rc3.fc10.i386
bluez-alsa-4.17-2.fc10.i386
alsa-lib-devel-1.0.18-6.rc3.fc10.i386
alsa-plugins-pulseaudio-1.0.18-1.rc3.fc10.i386


PLEASE GIVE YOUR SUGGESTIONS, I HAVE TRIED A LOT TO FIND THE PROBLEM, BUT COULDN'T COME TO ANY CONCLUSION!!!

Last edited by mohdarifsaifi; 26th December 2008 at 08:10 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 26th December 2008, 08:11 AM
narasim_7 Offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Location: Chennai, India
Posts: 141
Did you check the volume settings of all tracks (using the preferences) in Volume control applet. Try increasing,unmuting some tracks might work.
Good luck!
Reply With Quote
  #3  
Old 26th December 2008, 08:22 AM
mohdarifsaifi Offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 3
Yes i have checked it, In preferences only one track Master Playback is given.
In folder /proc/asound, there should be one folder for my sound card Intel ICH6 but is not there.
Reply With Quote
  #4  
Old 26th December 2008, 08:39 AM
bd54338rre Offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2008
Location: Netherlands
Posts: 338
Quote:
Originally Posted by mohdarifsaifi View Post
I did the fresh installation of Fedora 10. But there is no sound.Here i am giving some important information from my machine:
[arif@localhost /]$ lspci | grep "Audio"
00:1e.2 Multimedia audio controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) AC'97 Audio Controller (rev 03)

[arif@localhost /]$ /sbin/lsmod | grep snd
snd_intel8x0 30876 0
snd_ac97_codec 95264 1 snd_intel8x0
ac97_bus 5504 1 snd_ac97_codec
snd_seq_dummy 6660 0
snd_seq_oss 30364 0
snd_seq_midi_event 9600 1 snd_seq_oss
snd_seq 48576 5 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi_event
snd_seq_device 10124 3 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq
snd_pcm_oss 42496 0
snd_mixer_oss 16896 1 snd_pcm_oss
snd_pcm 65924 3 snd_intel8x0,snd_ac97_codec,snd_pcm_oss
snd_timer 22024 2 snd_seq,snd_pcm
snd 50616 10 snd_intel8x0,snd_ac97_codec,snd_seq_dummy,snd_seq_ oss,snd_seq,snd_seq_device,snd_pcm_oss,snd_mixer_o ss,snd_pcm,snd_timer
soundcore 9416 1 snd
snd_page_alloc 11016 2 snd_intel8x0,snd_pcm

[arif@localhost /]$ cat /proc/asound/cards
--- no soundcards ---

[arif@localhost /]$ cat /proc/asound/version
Advanced Linux Sound Architecture Driver Version 1.0.17.

[arif@localhost /]$ rpm -qa | grep alsa
alsa-utils-1.0.18-3.rc3.fc10.i386
alsa-lib-1.0.18-6.rc3.fc10.i386
bluez-alsa-4.17-2.fc10.i386
alsa-lib-devel-1.0.18-6.rc3.fc10.i386
alsa-plugins-pulseaudio-1.0.18-1.rc3.fc10.i386


PLEASE GIVE YOUR SUGGESTIONS, I HAVE TRIED A LOT TO FIND THE PROBLEM, BUT COULDN'T COME TO ANY CONCLUSION!!!
u use kde or gnome?
what sound card do you have?. What kernel do you run?

try at least to install the latest kernel:
http://koji.fedoraproject.org/koji/b...o?buildID=7611
Reply With Quote
  #5  
Old 26th December 2008, 08:42 AM
bd54338rre Offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2008
Location: Netherlands
Posts: 338
Quote:
Originally Posted by mohdarifsaifi View Post


[arif@localhost /]$ cat /proc/asound/cards
--- no soundcards ---

PLEASE GIVE YOUR SUGGESTIONS, I HAVE TRIED A LOT TO FIND THE PROBLEM, BUT COULDN'T COME TO ANY CONCLUSION!!!

localhost ~]$ cat /proc/asound/cards
0 [CX8811 ]: CX88x - Conexant CX8811
Conexant CX8811 at 0xde000000
1 [UART ]: MPU-401 UART - MPU-401 UART
MPU-401 UART at 0x330, irq 5
2 [SI7012 ]: ICH - SiS SI7012
SiS SI7012 with ALC200,200P at irq 21

i do not understand why u no have output
Reply With Quote
  #6  
Old 26th December 2008, 08:48 AM
mohdarifsaifi Offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 3
This is my sound card:-

[arif@localhost /]$ lspci | grep "Audio"
00:1e.2 Multimedia audio controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) AC'97 Audio Controller (rev 03)

My kernel is 2.6.27.5-117.fc10.i686
I use GNOME
cat /proc/asound/cards should give some output, but in my case no output.
I dont know the reason.
Reply With Quote
  #7  
Old 26th December 2008, 09:58 AM
bd54338rre Offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2008
Location: Netherlands
Posts: 338
install the latest kernel:
http://koji.fedoraproject.org/koji/b...o?buildID=7611

and reboot
Reply With Quote
Reply

Tags
card, detected, fc10, sound

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
sound card detected but can't play test sound and any other sound pliu59 Hardware & Laptops 25 1st June 2010 01:35 AM
Inspiron 1525 sound card detected but no sound tmarikle Hardware & Laptops 0 16th May 2008 04:53 PM


Current GMT-time: 17:28 (Wednesday, 26-11-2014)

TopSubscribe to XML RSS for all Threads in all ForumsFedoraForumDotOrg Archive
logo

All trademarks, and forum posts in this site are property of their respective owner(s).
FedoraForum.org is privately owned and is not directly sponsored by the Fedora Project or Red Hat, Inc.

Privacy Policy | Term of Use | Posting Guidelines | Archive | Contact Us | Founding Members

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, vBulletin Solutions, Inc.

FedoraForum is Powered by RedHat
New Braunfels - Dania Beach Instagram Photos - Miranda de Ebro Photos on Instagram