Fedora Linux Support Community & Resources Center
  #1  
Old 18th May 2008, 03:01 PM
pepribal Offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 98
FC9 loses DNS config on reboot

I have just installed FC9 in my laptop.

Every time I reboot, I loose DNS configuration. I don't use command line to configure my network, I use the system-config-network GUI from the System menu in Gnome Desktop.

I've unchecked the box for automatic DNS peer. I've even disabled DHCP, giving a fixed IP address. But it keeps losing DNS's.

However, I've finally managed to realize that it was the Network Manager who was doing this, as I've unchecked the "controlled by NetworkManager" box for eth0, and then, DNS's are kept after reboot.

But then, NetworkManager keeps saying that I've got no network connection, and what's more annoying: Firefox starts always offline. So I guess I should keep NetworkManager to control eth0 (as I had in FC8, with no problems at all).

So, my final question: how can I get to tell the NetworkManager to stop changing my DNS settings?

Thanks a lot.
Reply With Quote
  #2  
Old 18th May 2008, 03:19 PM
waeras Offline
Registered User
 
Join Date: May 2008
Age: 29
Posts: 1
I have the same problem, everytime I reboot I have to go and activate the ethernet connection again, and my firefox also starts up in offline mode.
Reply With Quote
  #3  
Old 22nd December 2008, 02:13 AM
magnon Offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 1
i am having the same problem is FC10...
i imagine there is a better solution to this than not using the network applet?

any advice?
Reply With Quote
  #4  
Old 22nd May 2009, 11:28 PM
umproko5 Offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 4
Put this DNS1=192.168.0.1 in your /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0 for example and the Network Manager will pick it up.

substitute 192.168.0.1 with something like 208.67.222.222.

Hope this helps.

/Jason
Reply With Quote
Reply

Tags
config, dns, fc9, loses, reboot

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
kickstart loses existing LVM config agillis Using Fedora 0 16th September 2009 12:38 AM
Loses Signal to Monitor After nVidia Install/Reboot FergatROn Using Fedora 10 29th July 2009 04:55 PM
Fedora 7 Loses IP Address After Reboot kjloh Servers & Networking 7 7th January 2008 03:18 PM
System loses pilot link wihen reboot...HELP stan0934 Using Fedora 0 6th August 2006 03:55 AM
NIC config lost after reboot Jehoshaphat Hardware & Laptops 7 5th November 2004 10:45 PM


Current GMT-time: 00:57 (Wednesday, 30-07-2014)

TopSubscribe to XML RSS for all Threads in all ForumsFedoraForumDotOrg Archive
logo

All trademarks, and forum posts in this site are property of their respective owner(s).
FedoraForum.org is privately owned and is not directly sponsored by the Fedora Project or Red Hat, Inc.

Privacy Policy | Term of Use | Posting Guidelines | Archive | Contact Us | Founding Members

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, vBulletin Solutions, Inc.

FedoraForum is Powered by RedHat