Fedora Linux Support Community & Resources Center
  #1  
Old 4th March 2008, 11:18 PM
alexmachine Offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 3
fedora 8 - no sound - sound card detection test works - help!

hey all,
i've recently just installed fedora 8 kde

So far I'm liking it, got most everything working how I like it except for one things.

Sound.

The soundcard detection test works, I can hear the music and everything, but I can't watch videos/listen to mp3's in xmmp or Kaffeine


sound on myspace/youtube doesn't work either on mozilla either

any suggestions? all help is appreciated.

thanks

sincerely,
-alex
Reply With Quote
  #2  
Old 4th March 2008, 11:43 PM
alexmachine Offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 3
got it working, just used some of the guides posted on here.

thanks,

if anyone needs the answer, i just installed amarok/xine and it basically did it for me
Reply With Quote
  #3  
Old 5th May 2008, 08:49 PM
venumus Offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Location: CA
Posts: 141
did that fix your fire fox sound problem cause i have that problem
__________________
Model: HP Pavillion dv6748us
CPU: AMD T-60 2.0 ghtz 64 x2
Videocard:Nvidia GeForce 7150M
Wifi:BCM4328 802.11a/b/g/n
Display:1280x800
OS:Fedora 8 x86_64 Werewolf

Registered Linux User #466240
Registered Linux Box #374667
Reply With Quote
  #4  
Old 6th May 2008, 01:51 AM
alexmachine Offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 3
actually the real answer to my problem was dl'ing the win32 codecs which apperantly aren't distributed with linux distros due to legal issues so I just had to manually dl them

as for firefox, it just randomly started working after some flash reinstallations and messing around.

hope it helped
Reply With Quote
  #5  
Old 15th May 2008, 02:56 PM
ashlakim Offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Location: Sydney, Australia
Posts: 19
Hope this helps you guys:

http://docs.fedoraproject.org/fedora...soundcard.html
Reply With Quote
  #6  
Old 15th May 2008, 06:17 PM
venumus Offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Location: CA
Posts: 141
see sound works on everything else except fire fox. im totally confused
__________________
Model: HP Pavillion dv6748us
CPU: AMD T-60 2.0 ghtz 64 x2
Videocard:Nvidia GeForce 7150M
Wifi:BCM4328 802.11a/b/g/n
Display:1280x800
OS:Fedora 8 x86_64 Werewolf

Registered Linux User #466240
Registered Linux Box #374667
Reply With Quote
  #7  
Old 16th May 2008, 12:48 AM
ashlakim Offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Location: Sydney, Australia
Posts: 19
Quote:
Originally Posted by venumus
see sound works on everything else except fire fox. im totally confused


I solved the problem on that already. lookat the thread and read all, if you dont have the asound.conf, just create it. I tried the second solution in the post and all works fine after i restart X.
Reply With Quote
  #8  
Old 16th May 2008, 12:48 AM
ashlakim Offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Location: Sydney, Australia
Posts: 19
Solved!!!

Quote:
Originally Posted by venumus
see sound works on everything else except fire fox. im totally confused
Try this: http://forums.fedoraforum.org/showthread.aphp?t=18522

I solved the problem on that already. lookat the thread and read all, if you dont have the asound.conf, just create it. I tried the second solution in the post and all works fine after i restart X.
Reply With Quote
Reply

Tags
card, detection, fedora, sound, test, works

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
sound card detected but can't play test sound and any other sound pliu59 Hardware & Laptops 25 1st June 2010 12:35 AM
Fedora 11- Sound fails, but when I run the test. it works -microsoft sound system 80 dericbytes Alpha, Beta & Snapshots Discussions (Fedora 11 Only) 1 21st April 2009 04:48 PM
Sound card not working on boot, but after using soundcard detection it works flyingcowofdoom Hardware & Laptops 1 14th May 2005 03:20 AM


Current GMT-time: 04:21 (Thursday, 21-08-2014)

TopSubscribe to XML RSS for all Threads in all ForumsFedoraForumDotOrg Archive
logo

All trademarks, and forum posts in this site are property of their respective owner(s).
FedoraForum.org is privately owned and is not directly sponsored by the Fedora Project or Red Hat, Inc.

Privacy Policy | Term of Use | Posting Guidelines | Archive | Contact Us | Founding Members

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, vBulletin Solutions, Inc.

FedoraForum is Powered by RedHat