Fedora Linux Support Community & Resources Center
  #1  
Old 31st January 2007, 08:54 PM
icydog Offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 451
Beryl 0.20 beta2 update white screen issue

The Beryl update hit the repos today, but when I run it it just turns my entire display white (well, light gray) until I killall beryl. The only way to get it to work is force beryl to use Copy instead of texture_from_pixmap (beryl --use-copy), which I didn't have to do before. It runs terribly slow this way. Does anybody know how to get texture_from_pixmap working again?

I'm using the nvidia drivers from livna (9746). It worked fine with beryl 0.14.
Reply With Quote
  #2  
Old 31st January 2007, 09:54 PM
xeonman9000 Offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Location: York, England
Age: 27
Posts: 207
I have this problem too, now I can't use KDE because Beryl automatically loads on startup.
Basically, I boot up and the KDE splash screen appears, then after a few seconds, the Beryl splash screen appears (very jerkily) and it fades to white and remains that way. I can rotate the cube using the keyboard, but that too is very jerky, and the cube is entirely white.
__________________
http://www.ridethespiral.co.uk/
::Specs::
Intel Core 2 Duo E6400 CPU
Gigabyte GA-965P-DS3
2x1024Mb Patriot DDRII-800MHz RAM
320Gb Seagate Barracuda (SATA)
200Gb Seagate Barracuda
80Gb Seagate Barracuda
NEC SATA DVD-RAM drive
Sony Floppy Drive
X-Pro Card Reader
380-watt Coolermaster eXtreme PSU
BFG 256Mb 7600GT OC graphics card
C-media soundcard
Dual LG L194WT 19" widescreen monitors
Registered Linux User: #423549

Last edited by xeonman9000; 31st January 2007 at 10:00 PM.
Reply With Quote
  #3  
Old 31st January 2007, 10:38 PM
icydog Offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 451
xeonman, I can rotate the cube too and I get the same thing when I do. I use KDE too.

btw, to get beryl into a usable form, run killall beryl (ctrl-alt-f1) and change your startup script to pass --use-copy to beryl. But this is slow.
Reply With Quote
  #4  
Old 31st January 2007, 10:44 PM
cdnlilwolf Offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 14
I get it too. It is not restricted to just KDE. I ran a session in Gnome and had the same problem.
Reply With Quote
  #5  
Old 1st February 2007, 08:03 AM
jdeslip Offline
Registered User
 
Join Date: May 2006
Location: Berkeley, CA
Posts: 621
Ya, me too! Has anyone reported this to bugzilla?!? By the way, I am using 64 bit version. What is everyone else with this problem using?
Reply With Quote
  #6  
Old 1st February 2007, 12:51 PM
ryptyde Offline
Registered User
 
Join Date: May 2005
Location: Tragic City, Michigan USA
Posts: 1,647
I have the Beryl 0.2.0 beta2 on two computers one a P3, GeForce4 MX 420 and the other a P4, nv6200xx? both boxes are single core cpu's. I have tried them both in Gnome and KDE and they are working nearly the same as before with the exception of the "Super" key to initiate certain functions.
Reply With Quote
  #7  
Old 1st February 2007, 02:30 PM
cvbrowne Offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 17
Posting so that I'll get emailed when someone fixes this... works on my computer at work... but not my computer at home... its' weird though... when I now run the command ps aux | grep beryl

I now see both beryl-manager (normal compared to 0.1.4) and beryl --skip-gl-yield (not normal and not an option I put in)
Reply With Quote
  #8  
Old 1st February 2007, 02:39 PM
icydog Offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 451
I tried many combinations of the options available in beryl-manager... the only workaround is the --use-copy option, but it's so slow i can't watch fullscreen video on an athlon 3000+. --skip-gl-yield or not doesn't make a difference for me.
Reply With Quote
  #9  
Old 1st February 2007, 05:42 PM
cvbrowne Offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 17
Working

Someone in the beryl forums compiled the SVN version and added a repo for it... I installed it and it works flawlessly.... well for a beta.... 0.1.4 was much more stable.

as root... type the command

vi /etc/yum.repos.d/beryl.repo

then paste the following into it.

Code:
[beryl]
name=Beryl svn for Fedora Core $releasever - $basearch
baseurl=http://www.saafinternational.com/beryl/repo/RPMS/$basearch/
enabled=1
gpgcheck=0

then run:

yum upgrade
Reply With Quote
  #10  
Old 1st February 2007, 06:27 PM
alongwor Offline
Registered User
 
Join Date: May 2005
Posts: 51
I also have the same problem since the update.
Shall try the new repo.
Now this maybe a silly question, but why has a beta version been put in what I thought were the stable repo's?
Reply With Quote
  #11  
Old 1st February 2007, 10:03 PM
JSchmitt Offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 2
I have got the same problem as reported in this thread. But after installing the most recent nvidia driver 1.0-9746 from the nvidia website this problem doesn't cooure anymore.

Best Regards:

Jochen Schmitt
Reply With Quote
  #12  
Old 1st February 2007, 11:02 PM
xeonman9000 Offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Location: York, England
Age: 27
Posts: 207
Quote:
Originally Posted by icydog
xeonman, I can rotate the cube too and I get the same thing when I do. I use KDE too.

btw, to get beryl into a usable form, run killall beryl (ctrl-alt-f1) and change your startup script to pass --use-copy to beryl. But this is slow.
When I pressed ctrl alt and f1, The screen goes black and there's a flashing white line, but nothing can be inputted, except ctrl alt delete to restart. How do I stop Beryl booting on startup? I changed the startup script I made, but it still does it. I just want to use KDE, without Beryl.
__________________
http://www.ridethespiral.co.uk/
::Specs::
Intel Core 2 Duo E6400 CPU
Gigabyte GA-965P-DS3
2x1024Mb Patriot DDRII-800MHz RAM
320Gb Seagate Barracuda (SATA)
200Gb Seagate Barracuda
80Gb Seagate Barracuda
NEC SATA DVD-RAM drive
Sony Floppy Drive
X-Pro Card Reader
380-watt Coolermaster eXtreme PSU
BFG 256Mb 7600GT OC graphics card
C-media soundcard
Dual LG L194WT 19" widescreen monitors
Registered Linux User: #423549
Reply With Quote
  #13  
Old 1st February 2007, 11:42 PM
cvbrowne Offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 17
Did you try CTRL-ALT-F2 through F6? If not try that first. The other steps are a little long... so try that first
Reply With Quote
  #14  
Old 2nd February 2007, 05:01 AM
Logik Offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 32
i had the same, white beryl screen, problem as well. (FC6/x64/Nvidia)

I tried upgrading to the latest SVN, and it still wasnt working.

Reinstalled my NVIDIA drivers and all is well now.

Anyone know if the SVN releases are worth installing over the official ones?
Reply With Quote
  #15  
Old 2nd February 2007, 08:23 PM
mpajoh Online
Registered User
 
Join Date: May 2006
Location: Oklahoma
Posts: 350
Quote:
Originally Posted by Logik
i had the same, white beryl screen, problem as well. (FC6/x64/Nvidia)

I tried upgrading to the latest SVN, and it still wasnt working.

Reinstalled my NVIDIA drivers and all is well now.

Anyone know if the SVN releases are worth installing over the official ones?
What drivers did you install, the ones from nvidia site or kmod-nvidia###?
__________________
I use F20 and Gnome, with all updates applied, on a X86_64 kernel with 4gb of DRAM and Evga Geforce 7600 GS PCI-E 256mb DDR2 video card.
Reply With Quote
Reply

Tags
020, beryl, beta2, screen, update, white

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
After making update I have a white screen. bizar Using Fedora 7 18th September 2009 06:23 AM
Nvidia + White Screen + kernel update Dors Hardware & Laptops 7 28th October 2008 06:17 AM
White screen after update. Anomadeus Using Fedora 6 16th September 2008 08:52 PM
n00b - white screen after fc6 install and update nektoinphx EOL (End Of Life) Versions 6 5th January 2007 02:11 AM
Beryl White Cube White Screen XGL whats up? DMD Using Fedora 5 29th November 2006 04:57 AM


Current GMT-time: 00:15 (Saturday, 22-11-2014)

TopSubscribe to XML RSS for all Threads in all ForumsFedoraForumDotOrg Archive
logo

All trademarks, and forum posts in this site are property of their respective owner(s).
FedoraForum.org is privately owned and is not directly sponsored by the Fedora Project or Red Hat, Inc.

Privacy Policy | Term of Use | Posting Guidelines | Archive | Contact Us | Founding Members

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, vBulletin Solutions, Inc.

FedoraForum is Powered by RedHat
Calahorra - Roanoke Rapids Travel Photos on Instagram - Tubas Photos