Fedora Linux Support Community & Resources Center
  #1  
Old 17th January 2010, 01:18 PM
assalane Offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 75
linuxopera
Unhappy Apache... can't acces http remotely but https works

Hello

I've been stuck for one week now and I can't figure out what the problem is.
I have 2 web server in my office : http and https. You will find attached the httpd.conf and ssl.conf. I can acces the https server from home, but not the http one. I'm totaly lost please help.

What I did :
configure the router to forward port 80 to my fedora 11 machine
open port 80 with system-config-network
created a virtualhost

the same exact steps have been done for port 443
I can access both server locally but only the https server remotelly.

I don't how to help you to help me...
here are my iptables :
Code:
08h06 [root@tradesult:html]$ iptables -L | grep http
ACCEPT     tcp  --  anywhere             anywhere            state NEW tcp dpt:https
ACCEPT     tcp  --  anywhere             anywhere            state NEW tcp dpt:http
please any help would be greatly apreciated
you can try to acces my servers using
http://tradesult.serveftp.net/ or https://tradesult.serveftp.net/

edit: I made httpd to listen to port 8080, and done all the port forwarding/opening stuf, and it works. so is it a bug ?

edit 2 : Finally found my error seams like turning off UseCanonicalName to off did the trick

edit 3 : I really think it's a bug now. It was definitively working last week, I just added content to the main host of my website, and now i can't acces it from port 80. If someone think it's not a bug or find someting missing/wrong in my conf file please let me know
Attached Files
File Type: conf httpd.conf (7.9 KB, 186 views)
File Type: conf ssl.conf (1.1 KB, 163 views)

Last edited by assalane; 18th January 2010 at 04:56 AM. Reason: Still not working+ more information
Reply With Quote
  #2  
Old 19th January 2010, 07:11 PM
ibbo Offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2005
Location: Leeds
Posts: 1,264
linuxfedorafirefox
http://tradesult.serveftp.net/ => works
https://tradesult.serveftp.net/ => problem loading page

I can see no "include conf/ssl.conf" line in your httpd.conf try adding that or append your ssl directives to httpd.conf and restart.

Both your confs look ok by the way.

Ibbo
__________________
A Hangover Lasts A Day, But Our Drunken Memories Last A Lifetime
--
Linux user #349545
(GNU/Linux)iD8DBQBAzWjX+MZAIjBWXGURAmflAKCntuBbuKCWenpm XoA7LNydllVQOwCfdjyzXscddzQvlhBedAcD7qfKmHo==zx0H
Reply With Quote
  #3  
Old 20th January 2010, 03:37 AM
assalane Offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 75
linuxsafari
thanks your reply. In fact I configured http://tradesult.serveftp.net to point directely to port 8081, that's why you can access it now but can't with the secure connection. (I changed it with https://tradesult-secure.serveftp.net).
I made httpd to listen to port 8081 too, changed the virtualhost to listen to 8080 and the ssl.conf is loaded with the directive
Code:
include conf.d/*.conf
If I try the default http port 80, it still doesn't work. (try http://tradesult.servebbs.com, that's my secondary address).

maybe my ISP is blocking me ? that would be strange because it used to work before I put content in my /var/www/html directory
Reply With Quote
Reply

Tags
acces, apache, http, https, remotely, works

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
http to https redirect problems with Internet Explorer, servers are FC8 apache 2.2 garbagedigger Servers & Networking 0 7th May 2008 01:45 AM
Apache with and without SSL == Site with https and http neo_fox Servers & Networking 2 30th April 2008 11:06 AM


Current GMT-time: 10:05 (Sunday, 21-09-2014)

TopSubscribe to XML RSS for all Threads in all ForumsFedoraForumDotOrg Archive
logo

All trademarks, and forum posts in this site are property of their respective owner(s).
FedoraForum.org is privately owned and is not directly sponsored by the Fedora Project or Red Hat, Inc.

Privacy Policy | Term of Use | Posting Guidelines | Archive | Contact Us | Founding Members

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, vBulletin Solutions, Inc.

FedoraForum is Powered by RedHat