Fedora Linux Support Community & Resources Center
  #1  
Old 20th March 2017, 10:51 AM
graceful Offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2016
Location: USA
Posts: 18
linuxfedorafirefox
Cannot Login To GNOME (X-Wayland) at Greeter '25

At the greeter there are three available desktop environments to choose from. These are:

GNOME (X-Wayland), GNOME Classic, GNOME on Xorg

I have been using the last one daily. Since I have been getting a lot of system crashes, I decided to try GNOME (X-Wayland) again to see if these would diminish; however the arrow cursor locked-up immediately and the desktop would not load even after 5 min.

I have the following kernels:

4.9.14-200.fc25.x8664, 4.9.13-201.fc25.x8664, Fedora (Rescue)

None of these would load GNOME (X-Wayland) and Fedora (Rescue) stated "You are in emergency mode" and would not start X.
Reply With Quote
  #2  
Old 20th March 2017, 11:05 AM
antikythera Offline
Administrator
 
Join Date: Dec 2013
Location: United Kingdom
Posts: 4,042
linuxchrome
Re: Cannot Login To GNOME (X-Wayland) at Greeter '25

hi, what hardware are you using?

i.e. Processor, how much RAM, GPU model name (integrated or discrete we still need to know what it is). It would help to know these snippets of information too.
__________________
Download, Install and Share Fedora - Official ISO Torrents | Live ISO Respins containing post-release updates
Reply With Quote
  #3  
Old 20th March 2017, 09:55 PM
graceful Offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2016
Location: USA
Posts: 18
linuxfedorafirefox
Re: Cannot Login To GNOME (X-Wayland) at Greeter '25

Quote:
Originally Posted by antikythera View Post
hi, what hardware are you using?

i.e. Processor, how much RAM, GPU model name (integrated or discrete we still need to know what it is). It would help to know these snippets of information too.
Thanks for the reply:

[
Code:
xxxxx@dhcppc0 ~]$ inxi -Fx
System:    Host: localhost.localdomain Kernel: 4.9.14-200.fc25.x86_64 x86_64 (64 bit gcc: 6.3.1)
           Desktop: Gnome 3.22.3 Distro: Fedora release 25 (Twenty Five)
Machine:   Device: portable System: Dell product: Inspiron 5520 v: A14
           Mobo: Dell model: 04G65K v: A02 UEFI: Dell v: A14 date: 05/13/2013
Battery    BAT1: charge: 38.5 Wh 99.9% condition: 38.5/48.8 Wh (79%)
           model: LGC DELL YKF0M25G status: Full
CPU:       Quad core Intel Core i7-3612QM (-HT-MCP-) cache: 6144 KB
           flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx) bmips: 16761
           clock speeds: max: 3100 MHz 1: 1395 MHz 2: 1199 MHz 3: 1235 MHz
           4: 1242 MHz 5: 1298 MHz 6: 1199 MHz 7: 1208 MHz 8: 1212 MHz
Graphics:  Card: Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller
           bus-ID: 00:02.0
           Display Server: Fedora X.org 119.1 driver: N/A
           Resolution: 1366x768@59.97hz
           GLX Renderer: Mesa DRI Intel Ivybridge Mobile
           GLX Version: 3.0 Mesa 13.0.4 Direct Rendering: Yes
Audio:     Card Intel 7 Series/C216 Family High Definition Audio Controller
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1b.0
           Sound: ALSA v: k4.9.14-200.fc25.x86_64
Network:   Card-1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller
           driver: r8169 v: 2.3LK-NAPI port: 2000 bus-ID: 01:00.0
           IF: enp1s0 state: down mac: d4:be:d9:44:03:ce
           Card-2: Intel Centrino Wireless-N 2230
           driver: iwlwifi bus-ID: 02:00.0
           IF: wlp2s0 state: up mac: 68:5d:43:7e:2e:1c
Drives:    HDD Total Size: 1000.2GB (24.6% used)
           ID-1: /dev/sda model: ST1000LM014 size: 1000.2GB
Partition: ID-1: / size: 50G used: 17G (36%) fs: ext4 dev: /dev/dm-0
           ID-2: /boot size: 976M used: 142M (16%) fs: ext4 dev: /dev/sda3
           ID-3: /home size: 568G used: 205G (38%) fs: ext4 dev: /dev/dm-2
           ID-4: swap-1 size: 8.37GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/dm-1
RAID:      No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors:   System Temperatures: cpu: 46.0C mobo: N/A
           Fan Speeds (in rpm): cpu: 4200
Info:      Processes: 281 Uptime: 12 min Memory: 1662.2/7853.0MB
           Init: systemd runlevel: 5 Gcc sys: 6.3.1
           Client: Shell (bash 4.3.431) inxi: 2.3.8 
[xxxxx@dhcppc0 ~]$
Code:
Also, "realmd" seems to be timing out:

[xxxxx@dhcppc0 ~]$ systemctl status dbus.service
● dbus.service - D-Bus System Message Bus
   Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/dbus.service; static; vendor preset: 
   Active: active (running) since Tue 2017-03-21 07:01:49 -03; 5min ago
     Docs: man:dbus-daemon(1)
 Main PID: 940 (dbus-daemon)
    Tasks: 14 (limit: 4915)
   CGroup: /system.slice/dbus.service
           ├─ 940 /usr/bin/dbus-daemon --system --address=systemd: --nofork --no
           ├─2130 /usr/sbin/abrt-dbus -t133
           └─2229 /usr/libexec/fwupd/fwupd

Mar 21 07:03:02 dhcppc0 dbus-daemon[940]: [system] Activating service name='org.
Mar 21 07:03:02 dhcppc0 dbus-daemon[940]: [system] Successfully activated servic
Mar 21 07:03:02 dhcppc0 dbus-daemon[940]: [system] Successfully activated servic
Mar 21 07:03:03 dhcppc0 realmd[1616]: quitting realmd service after timeout
Mar 21 07:03:05 dhcppc0 dbus-daemon[940]: [system] Activating service name='org.
Mar 21 07:03:06 dhcppc0 fwupd[2229]: Failed to coldplug: UEFI firmware updating 
Mar 21 07:03:06 dhcppc0 fwupd[2229]: Failed to coldplug: Dell: firmware updating
Mar 21 07:03:06 dhcppc0 dbus-daemon[940]: [system] Successfully activated servic
Mar 21 07:03:09 dhcppc0 dbus-daemon[940]: [system] Activating via systemd: servi
Mar 21 07:03:09 dhcppc0 dbus-daemon[940]: [system] Successfully activated servic
lines 1-21/21 (END)...skipping...
● dbus.service - D-Bus System Message Bus
   Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/dbus.service; static; vendor preset: disabled)
   Active: active (running) since Tue 2017-03-21 07:01:49 -03; 5min ago
     Docs: man:dbus-daemon(1)
 Main PID: 940 (dbus-daemon)
    Tasks: 14 (limit: 4915)
   CGroup: /system.slice/dbus.service
           ├─ 940 /usr/bin/dbus-daemon --system --address=systemd: --nofork --nopidfile --systemd-activation --syslog-only
           ├─2130 /usr/sbin/abrt-dbus -t133
           └─2229 /usr/libexec/fwupd/fwupd

Mar 21 07:03:02 dhcppc0 dbus-daemon[940]: [system] Activating service name='org.freedesktop.problems' requested by ':1.64' (uid=1000 pid=2052 comm="ab
Mar 21 07:03:02 dhcppc0 dbus-daemon[940]: [system] Successfully activated service 'org.freedesktop.problems'
Mar 21 07:03:02 dhcppc0 dbus-daemon[940]: [system] Successfully activated service 'org.freedesktop.locale1'
Mar 21 07:03:03 dhcppc0 realmd[1616]: quitting realmd service after timeout
Mar 21 07:03:05 dhcppc0 dbus-daemon[940]: [system] Activating service name='org.freedesktop.fwupd' requested by ':1.65' (uid=1000 pid=2030 comm="/usr/
Mar 21 07:03:06 dhcppc0 fwupd[2229]: Failed to coldplug: UEFI firmware updating not supported
Mar 21 07:03:06 dhcppc0 fwupd[2229]: Failed to coldplug: Dell: firmware updating not supported (0)
Mar 21 07:03:06 dhcppc0 dbus-daemon[940]: [system] Successfully activated service 'org.freedesktop.fwupd'
Mar 21 07:03:09 dhcppc0 dbus-daemon[940]: [system] Activating via systemd: service name='org.freedesktop.GeoClue2' unit='geoclue.service' requested by
Mar 21 07:03:09 dhcppc0 dbus-daemon[940]: [system] Successfully activated service 'org.freedesktop.GeoClue2'
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
lines 1-21/21 (END)

Last edited by graceful; 21st March 2017 at 11:12 AM.
Reply With Quote
Reply

Tags
gnome, greeter, login, xwayland

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
login greeter won't let me login... GrayFox Using Fedora 5 30th September 2013 10:04 PM
[SOLVED] GDM not showing the login greeter after yum update weitjong F19 Development 3 16th June 2013 03:38 PM
[SOLVED] Fedora 13: login to vncserver @ "grafical greeter" login screen kukacek Servers & Networking 1 25th June 2010 04:16 PM
Fedora 7 Greeter stuck in login loop awilcox Installation, Upgrades and Live Media 5 3rd July 2007 11:56 PM


Current GMT-time: 02:24 (Wednesday, 24-05-2017)

TopSubscribe to XML RSS for all Threads in all ForumsFedoraForumDotOrg Archive
logo

All trademarks, and forum posts in this site are property of their respective owner(s).
FedoraForum.org is privately owned and is not directly sponsored by the Fedora Project or Red Hat, Inc.

Privacy Policy | Term of Use | Posting Guidelines | Archive | Contact Us | Founding Members

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, vBulletin Solutions, Inc.

FedoraForum is Powered by RedHat