Fedora Linux Support Community & Resources Center
  #1  
Old 26th May 2012, 09:15 AM
pedenski Offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: manila
Posts: 29
windows_7chrome
problems accessing LAMP in fedora under vmware

I have installed fedora as virtual machine on my windows, then installed LAMP. then put joomla inside /var/www/html - which worked fine and i can see the website running.

how do i access the site under windows? considering they work on the same subnet.
i tried putting the IP of the virtualized fedora on my browser but it doesnt seem to load the apache files.
Reply With Quote
  #2  
Old 26th May 2012, 07:08 PM
Doug G Offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 640
windows_7firefox
Re: problems accessing LAMP in fedora under vmware

make sure there isn't a firewall blocking the http port. Also when I used vmware server the virtual machine network wasn't on the same subnet unless you set up the vm network as a bridged network
__________________
======
Doug G
======
Reply With Quote
  #3  
Old 27th May 2012, 01:01 AM
pedenski Offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2012
Location: manila
Posts: 29
windows_7chrome
Re: problems accessing LAMP in fedora under vmware

hi there, thanks for the reply. i intentionally configured my vm as a bridge mode.
didn't think that firewall would cause the issue. i thought i need to configure something in the apache server.

manage to make it work by allowing port 80 in the iptable
/etc/sysconfig/iptables

thanks Doug.
Reply With Quote
Reply

Tags
accessing, fedora, lamp, problems, vmware

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fedora 11 weird problem accessing accessing port 80 egstern Servers & Networking 0 1st March 2010 03:48 AM
Problem with Accessing localhost on webbrowser after installing LAMP :S PoetGuy Installation, Upgrades and Live Media 2 2nd May 2009 05:54 PM
zlib/GD2 Lamp server Problems ematrix Servers & Networking 2 18th November 2008 05:00 PM
Problems accessing DVD drive during installation of Fedora 7 MattK Installation, Upgrades and Live Media 8 26th October 2007 10:29 PM


Current GMT-time: 01:50 (Saturday, 19-04-2014)

TopSubscribe to XML RSS for all Threads in all ForumsFedoraForumDotOrg Archive
logo

All trademarks, and forum posts in this site are property of their respective owner(s).
FedoraForum.org is privately owned and is not directly sponsored by the Fedora Project or Red Hat, Inc.

Privacy Policy | Term of Use | Posting Guidelines | Archive | Contact Us | Founding Members

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, vBulletin Solutions, Inc.

FedoraForum is Powered by RedHat