Fedora Linux Support Community & Resources Center
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 18th June 2012, 09:22 PM
Bonus Offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2012
Location: Oslo, Norway
Posts: 2
windows_7firefox
Fedora 17 and NIC bonding issue

Hi,

I'm trying to bond 4 gig nics (Intel I350 quad network card) in fedora 17, but I can't get it to work. I want to use LACP (mode=4), but as soon as I restart network services my switch goes bananas and the network goes down.

Anyone who have any idea whats wrong here ? I'll be greatful for help that solve my problem...

My switch is a Netgear GS724T and I've configured LAGS and LACP as described in the manual.

Heres what I've done:
1. Stopped and disabled NetworkManager
2. Started and enabled network service

Physical nics in host:
1. em1 (this is my management nic and not a member in any bonding, mb onboard nic)
2. p1p1
3. p1p2
4. p1p3
5. p1p4

Heres my config on my linux host:
ifcfg-bond0
DEVICE=bond0
NM_CONTROLLED="no"
IPADDR=192.168.20.20
NETMASK=255.255.255.0
#GATEWAY=192.168.20.1
TYPE=Ethernet
ONBOOT=yes
BOOTPROTO=none
USERCTL=no

ifcfg-p1p1
#UUID="dea0d5f3-0e06-4573-98e7-25ac50256bbb"
NM_CONTROLLED="no"
#HWADDR="A0:36:9F:03:10:10"
BOOTPROTO=none
DEVICE="p1p1"
ONBOOT="yes"
MASTER=bond0
SLAVE=yes

ifcfg-p1p2
#UUID="cc747664-39a7-44d1-8701-7776d1ab0961"
NM_CONTROLLED="no"
#HWADDR="A0:36:9F:03:10:11"
BOOTPROTO=none
DEVICE="p1p2"
ONBOOT="yes"
MASTER=bond0
SLAVE=yes

ifcfg-p1p3
#UUID="d092ae72-a8a1-4de6-bf4c-bfaf07de6147"
NM_CONTROLLED="no"
#HWADDR="A0:36:9F:03:10:12"
BOOTPROTO=none
DEVICE="p1p3"
ONBOOT="yes"
MASTER=bond0
SLAVE=yes

ifcfg-p1p4
#UUID="9441b346-60bc-4afe-a0d4-220f21d56104"
NM_CONTROLLED="no"
#HWADDR="A0:36:9F:03:10:13"
BOOTPROTO=none
DEVICE="p1p4"
ONBOOT="yes"
MASTER=bond0
SLAVE=yes

/etc/modprobe.d/bonding.conf
alias bond0 bonding
options bond0 miimon=100 mode=4


Thanx!

/Bonus

Last edited by Bonus; 19th June 2012 at 07:37 AM.
Reply With Quote
 

Tags
bonding, fedora, nic

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NIC Bonding in Fedora 13 Evil-I Servers & Networking 2 9th July 2010 08:59 PM
bonding multiple nics to ltsbr0 fedora 10 wolverine Servers & Networking 0 17th July 2009 04:23 PM
bonding Roberto_kellog Servers & Networking 2 20th March 2009 03:29 PM
How do I set up bonding with F9? james.reid Servers & Networking 1 20th September 2008 10:31 AM


Current GMT-time: 05:28 (Friday, 25-04-2014)

TopSubscribe to XML RSS for all Threads in all ForumsFedoraForumDotOrg Archive
logo

All trademarks, and forum posts in this site are property of their respective owner(s).
FedoraForum.org is privately owned and is not directly sponsored by the Fedora Project or Red Hat, Inc.

Privacy Policy | Term of Use | Posting Guidelines | Archive | Contact Us | Founding Members

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, vBulletin Solutions, Inc.

FedoraForum is Powered by RedHat