Fedora Linux Support Community & Resources Center
  #1  
Old 20th December 2011, 01:32 AM
old_guy Offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 28
linuxfirefox
adding i386 repos

Did a clean install of FC16 and must have glossed over something. I'm on a x86_64 system, but in previous versions of Fedora I've been able to see the i386 repos as well as the x86_64 with the various software add/update programs. This was useful to me as a I have program or two which need things from the i386 repo.

I'd like to have yum see both the x86_64 as well as the i386 stuff, but can't seem to figure it out. I suspect I'm missing something REALLY obvious, but I've spent quite a bit of time wandering around the net looking for help to no avail. I can find lots of assistance with regards to adding 3rd party repos, but not the i386 and i386-update.

My wife is sick of hearing me curse about this so any help would be appreciated.


Thanks,

Lewis
Reply With Quote
  #2  
Old 20th December 2011, 02:03 AM
PabloTwo Offline
"Registered User" T-Shirt Winner
 
Join Date: Mar 2007
Location: Seville, FL
Posts: 6,190
linuxfirefox
Re: adding i386 repos

Did you install 32 bit or 64 bit Fedora 16? If you installed 64 bit Fedora, then all the 32 bit packages are available to you from the F16 x86_64 repositories. If you installed 32 bit Fedora, then you can only install 32 bit packages. What is the output of this command?

uname -m

---------- Post added at 09:03 PM ---------- Previous post was at 08:42 PM ----------

To get the 32 bit (tagged as .i686 in F16) packages from a 64 bit install (x86_64), just use:

yum install packagename.i686

Maybe that answers your question a bit better.
Reply With Quote
  #3  
Old 22nd December 2011, 05:08 AM
old_guy Offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 28
freebsdfirefox
Re: adding i386 repos

Thanks for the reply.

I am on a x86_64.

I used the command line as you suggested and that worked just fine. I was able to get the rpms I needed.

Take Care,


Lewis
Reply With Quote
Reply

Tags
adding, i386, repos

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
adding repos LT72884 Using Fedora 17 6th December 2007 05:57 PM
Use x86_64 and i386 yum repos ottoguy Using Fedora 0 10th November 2006 05:09 PM
i386 repos in FC6 x86_64? saqer Using Fedora 2 29th October 2006 03:56 PM


Current GMT-time: 13:27 (Saturday, 25-10-2014)

TopSubscribe to XML RSS for all Threads in all ForumsFedoraForumDotOrg Archive
logo

All trademarks, and forum posts in this site are property of their respective owner(s).
FedoraForum.org is privately owned and is not directly sponsored by the Fedora Project or Red Hat, Inc.

Privacy Policy | Term of Use | Posting Guidelines | Archive | Contact Us | Founding Members

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, vBulletin Solutions, Inc.

FedoraForum is Powered by RedHat
Fatikchari Travel Photos - Islington Travel Photos on Instagram - Iwakuni Travel Photos